alkol ve motosiklet

kandıra küçük herkesin birbirini tanıdığı bir yerdir.bir süre önce arkadaşımız bir arkadaşımız ( hohda 600 rr kandıra da tek ) alkollü motosiklet kullanmaktan ehliyetini 6 aylığına kaptırmıştı.bizede olayı şöyle anlattı:
-izmit caddesinde motoru kenara çekmiş otururken sabaha karşı saat 04.00 gibi polisler geldi.alkol muayenesi yaptılar ve belli bir miktar ceza yazarak ehliyetime de 6 ay el koydular.
bu günde aynı olayı diğer tafaftan öğrendim.o geceki polislerden biri,bizim tezgahtarın kapı komşusu ve ona anlatmış.ben de size aktarayım.
polis memuru
-saat 03.30 gibi x'i dolaşırken gördük.ehliyeti olduğunu biliyoruz.fakat sarhoş olduğu da çok bariz bi şekilde anlaşılıyor.bunu durdurmak istedik.amacımız kendisini uyarıp,kötü bi olay yaşanmadan eve gitmesini sağlamak.fakat bu yanımızda durur gibi yapıp,gözgöze geldiğimiz de bi gülümseme ile gazladı ve kaçtı.sonra kendisini yol kenarında park halindeyken bulduk ve yasal işlem yaptık motoruda bağladık.
x ertesi gün motoru bi başka arkadaşına karakoldan çıkarttırıyor.ve yine en işlek cadde de gezerken trafik ekiplerince yakalanıyor.(ehliyeti yok)
bunun sonucun da x in başına gelenler:
18 ay ehliyetine el konuldu ve bol miktar da ceza puanı ve para cezası aldı !

Boşver ehliyeti yokken ceza yazmayı,hapis cezası bile var.Polis yine insaflı davranmış.

nası oldun da motoru yakalayabildiler :cherry: Helal olsun polislere :queen:

ehliyetinin elinde olupolmaması fark etmez 3 kere alkollü yakalanırsa ehliyet süresiz geri alınır.ceza puanıda uygulanır.

ya 3 kere yakalanırsa ehlıyetı alınır ıkıncıde 18 ay el konulur bılıyorum fakat alkollu yakalandıktan sora el konulur ve alkolsuz bı sekılde 6 ay dolmadan ehlıyetsız yakalanırsa cezası nedir tam olarak biliyor musunuz?

en güzelini yapmışlar bravo...kimbilir belkide kaza yapıp canından olucaktı...görevini yapan memur arkadaşlarada tebrikler...:cat:

Kuralların uygulanması güzel, umarım ehliyeti kaptıran da
bundan ders çıkarır. Diğer yandan düşünmeden edemiyor insan,
yoksa bu kişinin arkası yok muydu da ehliyeti kaptırdı, ya da
rüşvet vermedi mi, diye.

ehliyet uygunsuz ise 425 civarı bir ceza ödüyorsunuz..hiç yoksa hapis ceazası mahkeme kararınca para cezasına cevriliyor.. oda epey bi para yapıyor 1000 ytl aşıyo diyenlerde var..

benzer bir olay 3 yıl önce başka bir arkadaşımın başına gelmişti.ancak otomobil ile.alkollü yakalanıyor.jandarma trafik ile tartışıyor ve sonuç:
ehliyetine 6 ay el konuldu
650 ytl para cezası yedi.
ama o şimdi bundan memnun çünkü o günden sonra alkollü içki içmeyi bıraktı.
bi süre önce konuştuk.
-o zaman 650 milyon çok koysada hesabını yapınca şimdi kardayım diyor.:mrgreen:

az bile yapmışlar bence böyle motorcuları şiddetle kınıyorum :farao:

walla polis gerekeni yapmış fakat beni ne kimlik ne ehliyet nede ruhsat üstümde yokken durdurmamalıydı:mrgreen:

polisler nasıl yakalamış bır bılgın var mı ?? 600 rr kolay kolay yakalanmaz ozellıkle uzerınde ne yaptıgını bılmeyen bırı varken...

polisler nasıl yakalamış bır bılgın var mı ?? 600 rr kolay kolay yakalanmaz ozellıkle uzerınde ne yaptıgını bılmeyen bırı varken...

yol kenarında park halindeyken yakalamışlar.yukarıdada yazıyor aslında demekki gözünden kaçtı :wiinkk:

valla boyle polisle dalga geçen ve motorluyken alkol alan insanlara az bile yapmıslar... 18 ay sonra o adam inadına kim bilir neler yapmayacak kı

ewt gözümden kaçmış ozrace saol..:wiinkk:..

o hırsla ona 600 rr yetmez myheart ona artık hayabusa bıle zor yetişir...

Polis arkadaşlarımızın ellerine sağlık. Az bile yapmışlar. Alkollü motosiklet kullanılır mı yaw? Yuh diyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar