OOOOO tam aradığım topiği açmışsınız.. çamurlama vaki gelmiş:

)
suzuki gs 500 ::mükemmel motor olmasına rağmen çok ısınıyordu özellikkle yazın marmariste bindiğimden bu konudan şikayetçi idim 2002 yılının şartları ile çözümü 20/50 yağ kullanmakta bulmuştum. o sıralar tamirciler 10/40 aravba yağı kullanıyordu:

)şimdi 2010 un şartlarında yağ radyatörüm var:

) ısınma problemi var ısınmıyor çünkü:

)....
yamaha dt 125:: arka beşiğin burçları çok zayıf. makina çok seri ve devirli . arka beşik resmen sallanıyor tornacıda yeni burç yaptırınca sorun çözülüyor..
kymco ck 125:: çok sağlam makina lakin vibrasyon konusunda apaçiyi yer ::

)). çözüm ise yok.. satıyorsun...
yamaha tt 600:: karbüratör emme manifoltu yırtılıyor..2 adet devasa karbüratörü var. rivayete göre 2cisi belli bir devirsen sonra işleme giriyormuş.. hiç farketmez 7 litre kadar yakıyor..bende olmadı ama arka beşiği kırma hastalığı var. arka amortisör çok sert. yalnızca 2 adet 85/90 kilo adam binince çalışıyor...beşik te muhtemelen bundan kırılıyor:

)1000 km de çıkma karo arka lastiği bitiriyordu. hiç 0 lastik takmadım bu sebepten ötürü:

)
kawasaki er5/kle 500 volant mıknatısları dökülüyor.. türkiyedeki hemen hemen hermotorda var merak ediyorsanız volant tarafı yan kapağı açın:

)motor yağına su karıştırma,bende olmadı 2 arkadaşım çok çekti bu sorundan..duruken giderken sürekli karbüratör tahliyeden benzin döker,kimine göre depo vanasında vakum varmış bu özelliğini yitirince bu şekilde dökermiş.. karb a pislik de gelse sık olan bir hadisedir forumda çok kişinin de başına gelmiştir.er5 lerde her ne şekilde olursa olsun motor devrilirse tako kırılır:

) direksiyon yamulur.. tecrübeye sabittir...genelde takoya sunfix ve siyah sprey boya ile tamir yaparlar.yapanları gördüm:

) ben de yapıcaktım benimki iflah olmayacak halde olduğundan yenisini almıştım. nikelaj kısmı siyaha boyalı ise o tako işlemlidir alırken dikkat edin..egsozun içindeki duvarlar dökülüyor. ve hoş olmayan bir ses yapıyor..
akünün bulunduğu kısımdaki şase destekleri kırıktı bir gün baktığımda er 5 imin. yine karbüratörü temizliyordum. farkettikkten sonra bu onu son görüşlerim oldu..:

))
kle den çok memnun kaldım er5 ten hiç memnun kalmadım. er5 99 kle 92 modeldi...
virago 250:: emme manifoltu yırtılıyor..arka amortisörler dayanıksız. 2 kişi kullanımda sert bir lakada patlamıştı benimkiler. az yakıyor deli sağlam alet. 70 binde geçen sene sattıydım..sahibindende ilanını görebilirsiniz. vişne çürüğü rengi 98 model izmir. sanırım km yi düşürmüş::

)