Hocam su goruntuye gore dedigin gibi ABD gumrugunde beklemis, yolda mi o da belli degil acikcasi.
teşekkürler, neyseki amazon üzerinden almıştım ,satıcı her ne kadar gümrükten çıkmış dese de biraz daha bekleyeyim sonra ücret iadesi isteyecegim.
Hocam su goruntuye gore dedigin gibi ABD gumrugunde beklemis, yolda mi o da belli degil acikcasi.
[url=https://www.hizliresim.com/61or01i][url]https://i.hizliresim.com/61or01i.jpg[/url][/url]
Selamlar,ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım.500gr ağırlığın olan pakette fren ve amortisör,karbüratör tamir takımı var.
Upim'e ulaşıp paketin akibetini öğrenmek mümkün değil,telefonla ulaşılamıyor.Özel olarak incelemek icin mi,Zimmet aldılar?
Hocam, yanlis hatirlamiyorsam "Zimmet alindi" demek, paketi getirecek postaci/kurye arkadasa zimmetlendi demek. Yani benim paketlerde "zimmetlendi" veya cihet dagitima cikti yazardi.
Paketin gelir yarina bence.
ücretler kısmı boş ,torbaya ekledi yazardı onlar yazmayınca biraz işkillenmedim değil![]()
Hocam PTT'ye pek guvenilmez. Ben zamaninda bu vergi isleri ilk ciktiginda, Kucukyali'dan kalkip taaaa Basaksehir'deki AVPIM mi ne oraya gittim, alti ustu Cin'den aldigim su an bile 350TL olan intercom icin. Adamlar elektronik oldugu icin acmislar, gumruk vergisi kesmisler onu odemek icin gittim oraya. O zamanlar kapiya gelince odeme yoktu. Ben gitmesem 1-2 sonra geri gondereceklermismis bir de.
Bir keresinde de Atasehir PTT subesine gondermislerdi, ofis adresime en yakin oldugu icin, gidip kendim aldim yine. Ayagima gelecek paketi bile getirmediler, ustune para odedim bir de.
Fitil fitil burnundan gelsin diyorum yurtdisindan alisveris yaptikca bu gumruk vergisi + odeme sorunlarindan dolayi.
internette araştırıken aliexpress mağdurları sayfası buldum.orada verilmiş e-posta adresine meramımı gönderdim.sabah yanıt geldi gerekli belgeleri gönderin gümrük işlemlerinizi tamamlayalım diye.Normalde telgraf gönderiyorlarmış,(Henüz gelmedi)konuyla ilgili ve gerekli belgelerin ne olduğuna dair.Ben sayfada ne istediklerine baktım.Aynen hepsini hazırlayıp gönderdim![]()
Vergilendirme olayına karşı değilim fakat adamların 2 günlük asgari ücreti ile aldığını 15 günlük asgari ücret karşılığı alıyorum yetmiyor vergilendirmeyi de o tutarın %20,%18'i üzerinden yapıyorlar bu kısmın fazla olduğunu düşünüyorum.Bu ara bir sıkıntı var,denetimler sıkılaştırıldı heralde.Daha önce dhl'nin takipsizi ile gönderilen ptt'nin teslim etmesi gereken paket kayboldu.Satıcı tekrar fedex ile gönderdi sistem tıkır tıkır işledi.
Yakın zamanda alışveriş yapan oldu mu ne kadar süre de geliyor ?
Benim de bir kaç aydır aldıklarım max 2 haftada geliyor. Vergisi ödenmiş bitmişler Aras'la geliyor, PTT ile de kapıda vergi ödediklerim geliyor. Sanırım oradaki satıcının gönderim anlaşmasıyla alakalı bir durum.