Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
60 den fazla ürün aldım, 45-46 tanesi geldi, 3-4 tanesi postada kayboldu. 10 kadarı da yolda geliyor.
aldığım ürünler 0,30-10 dolar arasında, süresi içerisinde teslim almazsan paranı direk iade ediyor Aliexpres.
2 alışverişimden memnun kalmadım; birincisi alarmlı disk kilidi idi. ürün çalışıyor ancak vida yataklarının çatlak olduğunu gördüm.
ikincisi; değişik wattlarda 15 kadar led ampul aldım. belirtilen kalitede ve ışık şiddetinde değildi.
her iki alışverişte de open dispute ( para iadesi) açıp resimlerini ve videolarını yükledim.
kargo parasını karşılarsanız ürünleri gönderirim dedim. bizde kargo parası ürününden fazla olduğu için ürünler bende kaldı ve tam para iadesi aldım.
adamlar 5 yıldızlı yorum hastası, çünkü alışverişlerde en önemli kıstas yapılan yorumlar. iade yapmazsanız 1 yıldız verir her platformda sizin kötü bir satıcı olduğunuzu yazarım dedinizmi hemen open disputeyi kabul ediyorlar. Aliexpress te para iadesi yapıyor.
bir başka konu baktığınız her ürünün altında 30-39-45-60 gün gibi maximum kargo süresi yazar. en uzun kargo süresi 60 gündür. aldığınız üründe maximum kargo süresi diyelim 45 gün, satıcı ürünü kargoladıktan sonra 46 gün isterseniz direk open dispute açarsanız 8-10 gün içerisinde paranız hesabınızda olur.
bu durum Aliexpressin garantisi altındadır.
aldığınız ürün kargolanmadan satışı iptal ederseniz yine paranız hesabınıza yatar.
adamlar 30 sentlik ürünü bedavaya gönderiyor, inanılır gibi değil.
çinden mal alacaksanız sabırlı olacaksınız, bazı kargolar malezya, singapur, isviçre vs. üzerinden Türkiyeye geliyor. bu nedenle kargo süresi belli olmuyor.
aynı gün yola çıkan iki paketten birisi 20 günde, diğeri 2,5 ayda geliyor.
Gearbest'ten bir aksiyon kamerası (50 USD) bir de araç içi kamera (40 USD)aldım. birisi 1,5 ayda diğeri 2 ayda geldi. son aldığım kol saati 3 aya yaklaştı haber yok. 7-8 mesaj attım, çinlilerin yeni yıl tatili 15 gün gibi, bu arada her yer kapalı olduğu için son mesajıma cevap vermediler. bu arada aldığım ürünün fiyatı düşmüş aradaki farkı iade edin deyince adamlar utandı.
aynı saatten bir tane daha ücretsiz gönderelim dediler.
Gearbest'te standart kargo süresi 120 gün. işlemler Aliexrpressten daha zor.
bence Aliexpresi tercih edin her şey şeffaf ve çözüm daha kolay.
pahalı bir ürün alırsanız kargo izleme numarasını genelde verirler, kargo size ulaşıncaya kadar takip edebilirsiniz. eğer verilmiyorsa siz 1,5-2 dolar gibi fark ödeyip alabilirsiniz.
Gearbest'te standart kargo süresi 120 gün mü? Bence bu konuda yanılıyorsunuz. 2 ay içerisinde neredeyse 10 farklı alışverişim oldu. En geç gelen kargo 18 gün sürdü. Hızlı kargo ile satın aldığım ürün 6 günde elime geçti.