konuyu açtım cevabı bırakın okuyan bile olmamış bende bide buradan danışayım
Aliexpress'ten yaklaşık 2 ay önce sipariş ettiğim 7 tane ürün oldu. bu ürünlerin 5 tanesini teslim aldım ve henüz 2 adet kargom gelmedi, bi seda da yok. Arayıp dağıtım merkeziyle görüştüm. Kargonun orda olmadığını söylediler. Bende PTT müşteri hizmetlerini arayıp şikayetçi oldum.
Eve kadar çıkartılıp teslim edilen kargom olduğu gibi daha önce dış sokak kapımın önünde bi kaç kargomu bulduğumu hatırlayınca işkillendim ve kuryeden de şikayetçi oldum gelmeyen kargolarımı da ayrıca belirttim. İlk şikayetimde geri dönüş olarak (01.12.2015 şikayet tarihim) "kurye ile de görüşüldü 02.12.2015 tarihinde adresinize kargoyu bırakmış" denildi. (03.12.2015 bana geri döndükleri tarih)
Kıllandığım için evimin altındaki dükkanın güvenlik kamera kayıtlarına baktım(belki yine sokak kapısına bırakılmıştır da geçerken biri görüp almıştır yada çoluk çocuk almıştır diye) 2 aralık tarihinde ne gelen var ne giden. tekrar arayıp o şikayetimin üzerine tekrar durumu anlattım. "Bana söylenildiği ve kuryenin belirttiği gibi 2 aralık tarihinde gelen giden yok. kamera kayıtları mevcut. herhangi bir ürün teslimatı veya kuryenin adresime gelmesi söz konusu değil." dedim. şikayetimden hemen 1 gün sonra teslim edildi denmesi de ayrı bi soru işareti oluşturdu kafamda.
Bu ikinci şikayetime de bugün geri dönüş oldu ve "kargo yurtdışından geldiği için kayıtsız gönderi oluyor. Ptt kargo takibini yapamıyor. Teslimat nüshaları da olmadığı için adrese teslimat zorunluluğu yok." denildi. "kurye, adresime geldiğini ürünü teslim ettiğini belirtmişti bir önceki şikayetimde şimdi mi böyle oldu kamera kayıtları var deyince?" dedim ve sadece geveleyip durdular mantıklı bir cevap alamayıp bir sonuca ulaşamadım.
Hala gelmeyen iki adet kargom var ve kısaca olaylar bu şekilde gelişti. Şimdi nasıl bi yol izlemem lazım? nereye başvurup ne yapmam lazım? bu tarz sorunlar yaşayan varsa yardımcı olabilir mi?
Not: gelen kargolar sis farı lastik kalemi vs. motosiklet için kullanılacak ürünlerdi. gelmeyen ürünler ise kız arkadaşıma ve kendime sipariş ettiğim gündelik ürünlerdi. Diğer ürünlerin gelip gündelik kullanılacak eşyaların gelmemesi bu kadar bu işin üstüne düşmeme neden oldu. kol saati ve telefon kapları( 6 adet) herkesin kullanabileceği ürünler.