aliexpress den 50 adet ürün alırsam gumruğe takılırmı

Kişi başı yıllık bir limit var yanlış hatırlamıyorsam 5 ama ben 7 8 kere alışveriş yaptıgım oldu sıkıntı çıkmadı ama burası Türkiye belli olmaz.

Satıcıya söylersin 50 adet micro usb kablosu yerine başka bir ürün adı yazar kutuya. Nasıl olsa ucuz mal, sorun çıkarmaz.

kafandaki soruları bitirip en garanti yolla satın alman, 5 farklı adrese kargoyu 10'ar adetlerle yollamasını satıcıdan istemek. :cat:

Ama dedikleri gibi bu işin ticaretini yapıcaksan vergisini ödemeni isterim açıkçası.
Çünkü bu ve benzeri ürünleri getirip ülke içinde satanlar vergisi ödenen mallarla aynı fiyat veya çok az aşağısında satıyor. Bu durumda ben paramı vergisi ödenmiş şeylere vermeyi tercih ederim.
Ha ticaretini yapmıcam 50 tanesini eşe dosta akrabaya dağıtıcam derseniz sıkıntı yok :)

Satıcıya kutu üzerine başka ürün adı yazdırmayın geriye döner. Gümrükte kiloya veya miktara bakılmaz, ürün cinsine, fiyatına bakılır. 26$ olduğu için de takılma söz konusu olamaz. Arkadaşıma 100 tane yüzük ve küpe karışımı hediye almıştım sorunsuzca geçti. Ama her ihtimale karşı doğum günü hediyen/ömür boyu yetecek kablon benden vs. yazdırabilirsin.

Kişi başı yıllık bir limit var yanlış hatırlamıyorsam 5 ama ben 7 8 kere alışveriş yaptıgım oldu sıkıntı çıkmadı ama burası Türkiye belli olmaz.

5 adet mi yanlışın var hocam sadece bu yıl aliexpress üzerinden 100 den fazla kargo aldım hiç sorun çıkmadı.:cat:

5 adet mi yanlışın var hocam sadece bu yıl aliexpress üzerinden 100 den fazla kargo aldım hiç sorun çıkmadı.:cat:

kanun öyle diyordu ama onu denetleyecek sistemleri olmadığından kimse tınlamıyordu zaten ..bende dahil..

yalnız gümrüğe takılma olayı tamamen memurun o anki ruh haline bağlı..abuk subuk şeyleri alıkoyuyorlar bazen

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar