Birincisi; ustten ustten yazmiyorum. Ikincisi; asagilik psikolojisi boyle bir sey degil. Konumuza donersek;
- Adamlarin yanlis gondermesine laf ederken, devlet kurumunun 2. kez gumruk almasina laf etmiyorsunuz.
- AliExpress gibi dunya devi bir alisveris sitesini, tek bir magazanin hatasiyla yargiliyorsunuz.
- En azindan AliExpress'te anlasmazlik dispute acabiliyorsunuz.
- 15-20TL Gumruk vergisi icin degmez demissiniz ama kargo icin sitemlisiniz. Ayni sorundan kaynakli degil mi ?
Buyurun neymiş öğrenelim hep beraber
Aşağılık kompleksi kişinin kendisini ezik, beceriksiz, aşağı, önemsiz ve yetersiz bir insan olarak görmesine ve değerlendirmesine neden olan ruhsal içeriktir.
Neyse konumuz bu değil madem madde madde yazıyoruz madde madde cevaplayayım.
-Adamların yanlış göndermesine laf ederim çünkü işlerini doğru yapmamışlar. Ve onların işlerini doğru yapmaması bana ekstra masraf çıkardı. 2. Kez gümrük alınmasına laf etmedim çünkü bunu düşünmedim bile. Devlet nereden bilecek benim gelen 2. Ürünüm yanlış gelen bir ürünün yerine geldiğini. Devlete göre o ayrı bir sipariş daha sonraki ayrı. Eğer benim haberim olmayan ama devletin aliexpress için yetkilendirdiği özel bir kurum yada kuruluş varsa bilgi verin bundan sonra orayla muhatap olalım.
-AliExpress gibi dunya devi bir alisveris sitesini app ikonuna göre mi yargılatacağım yoksa reklam afişine göre mi!Aliexpress bir pazar yeri gibi düşün orada pazar açan satıcıları kendi haline bırakırsa kaos olmaz mı? Ben bir satıcıdan mal aldım hatalı geldi satıcıyla görüştüm uzlaşamadık ee kime gidecek bu konu aliexpress huzuruna hani o dünya devi olarak nitelediğiniz ki amazon gibi bir örnek varken neye göre dünya devi'yse artık. Aliexpress hasmetlileri de tüm kanıtlarıma rağmen beni haksız buldu. Kaldı ki satıcı bile yanlışlık yaptığını kabul etmesine rağmen. " En azindan AliExpress'te anlasmazlik dispute acabiliyorsunuz." demişsin ya açtım buyur sonuç ortada.
Ve gelelim son noktaya pardon üst çizgiye
- 15-20 TL için türkiye'de herhangi bir kurumla uğraşmaya değmez çünkü adı üstünde kurum ve için 1 yada birçok personel olabilir ve ben birçok insanla uğraşmak zorunda kalabilirim ve bu bir kurum olacaksa resmi bir işleyişi olacak demektir. Buraya harcayacağım vakit ve enerji fayda zarar bakımından beni zararlı çıkartır. Kargo konusuna gelelim aliexpress'de kargo konusu satıcıyla benim aramda bir muhabbet ortada bir kurum tonla uğraşmam gereken prosedür yada birçok insanın ağız kokusunu çekmeme gerek kalmayan bir durum. Yani diğer konuya göre çok daha basit. Buda yine fayda zarar bakımından emek vermeme değecek en azından denemem değecek bir potansiyele sahip.