Alemin paşası Suzuki Inazuma

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Selâmün aleyküm ey muhterem cemaat,
Bendeniz, fakîr ve hakîr bir kulunuz olarak arz ederim ki, bindiğim cengâver makine Suzuki Inazuma namıyla mâruf olup, gazı son haddine değin açtığım vakit yüz kilometrede altı, hattâ yedi litreyi dahi müşâhede eyledim. Malûmdur ki, aslan besleyen kimse, onun yemini esirgemez; biz dahi bu minval üzere hareket etmekteyiz.
İşbu hâl hakkında kıymetli görüş ve mülâhazalarınızı işitmek isterim. Paşalarımızın ömrü daim, hâneleri şen ola. Çay bardağınız dahi Paşabahçe olsun ki muhabbetiniz eksik kalmaya.
Teşekkürlerimi arz eder, hürmetlerimi sunarım.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Pa%C5%9Fabah%C3%A7e_SK.png

Motosikleti
Suzuki Inazuma
bende afrika ile gazı köklediğim zaman 180++ km/h larda 8 10 lt arası benzin yakıyorum:ROFLMAO: senin inazuma benzinin anasını ile cima eylemekte :LOL:
ya motoru sat afrika al yada motoru sat git ucuz ken altın al :D
Bendeniz dahi hayretler içinde mütefekkir kaldım ki, iki yüz elli kubik hacmindeki bir makinenin bu denli iştihâ ile yakıt tüketmesi ne hikmete mebnîdir, idrâk edemedim. Lâkin ne çâre ki gönül ferman dinlemez; bu cengâveri sevdik bir kere, kusuruna nazar eylemeyiz.
Altın alıp sandıkta saklamak da mümkündür amma, insan altına binip seyr ü sefer eyleyemez ya… Bu fakîr kul, rüzgârı yüzünde hissetmeyi, yollara düşmeyi tercih eder.
Vakti saati gelince Honda Africa Twin dahi ufukta görünür belki; lâkin âlemin paşası Suzuki Inazuma kulunu mahzun etmez, üzmez, yolda koymaz.

Motosikleti
Ns200 15"
Ve aleyküm selâm ey muhterem efendi,
Bendeniz dahi fakîrâne bir mülâhaza arz edeyim ki, mezkur Suzuki Inazuma her ne kadar zarif bir cengâver ise de, gaz kolu son haddine vardıkta kendü dahi obur bir sipahi kesilir. Zîrâ altı, hattâ yedi litre gibi sarfiyat, sür’at ve iştiyakın bedeli olup, bu hâl olağandır, garipsenmez.
Malûmdur ki, atı meydanda koşturan yemini bol verir; siz dahi makinenizi her daim harb vaziyetinde sürdüğünüzden, bu sarfiyat bir nevi mukadderdir. Lâkin eğer biraz sükûn ile seyir eyleyip gazı itidal üzere tutsanız, bu cengâverin iştahı dahi bir miktar kesilecektir.
Hülâsa-i kelâm:
“Gaz açıldıkça depo incelir, sabır arttıkça menzil uzar.”
Cümle paşaların ömrü kaim, yolları açık ola. Çayınız demli, muhabbetiniz daim, Paşabahçe’niz hiç eksik olmaya.

Motosikleti
İki Teker Havada
Bendeniz dahi hayretler içinde mütefekkir kaldım ki, iki yüz elli kubik hacmindeki bir makinenin bu denli iştihâ ile yakıt tüketmesi ne hikmete mebnîdir, idrâk edemedim. Lâkin ne çâre ki gönül ferman dinlemez; bu cengâveri sevdik bir kere, kusuruna nazar eylemeyiz.
Altın alıp sandıkta saklamak da mümkündür amma, insan altına binip seyr ü sefer eyleyemez ya… Bu fakîr kul, rüzgârı yüzünde hissetmeyi, yollara düşmeyi tercih eder.
Vakti saati gelince Honda Africa Twin dahi ufukta görünür belki; lâkin âlemin paşası Suzuki Inazuma kulunu mahzun etmez, üzmez, yolda koymaz.
دیدیگڭز موتوسیكلت بینك توكتیمی آز اولوب صورونسزجە بینیلەبیلیر یوزیڭز هپ گولدیریر ممنون قالیرسڭز

Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
.

Son düzenleme:
Motosikleti
SYM Wolf SB 250 NI RKS Freccia 150
çok güzel motor bence, wolf almadan önce almayı düşündüğüm bir motordu ama adam 200 bin yazmış hiç sevmediğim dominar alırım o paraya bana hiç makul gelmedi gidip wolf aldım. diyeceksiniz ki parçası yok ustası yok, ben de bununla uğraşmayı seviyorum :D

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayırdır ?

Fifimi sallasam PAŞA ya değiyor...

Yeni akım falan mı ?.. ;)

Motosikleti
D400
250 lik makinelerde abanan gullanıcılar 5+ civarı hadi diyelim bileği kırılacak kadar asılsa 6 litre yakması lazım.

sürekli 6-7 litre seviyesinde ise eyvahlar olsun.
mutlaka ustaya götür. yakıt sisteminde veya başka etki eden yerde veyahut motorda sorun var demektir bence.

D400 de abanırsam 5.5 litreyi görüyorum. normal kullanımda 4 litre civarı tüketiyor.

ماشین من هر چقدر هم که پدال گاز را فشار بدهم، حداکثر ۵ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر مصرف می کند.

無論我如何猛踩油門,我的車每百公里最多消耗 5 公升汽油。

Motosikleti
Suzuki Inazuma
benim arkadaşta var basmazsam 3.5 basarsam zorlarsam 4.5 görüyorum demişti.

6-7 ise ya sallıyor arkadaş ya da motorda sorun var :D
Yolda giderken ölçtüğüm bu hocam. Kaç km gittim kaç litre benzin yaktım bakarak bunu soyledim. Bi ara sırf yakıt sarfını ölçmek için yola çıkıp incelemek lazım. Nisan'ın ilk haftalarında bi otoban yapıp sonuçları vereceğim :)
Sonraki hafta da hypermile yaparım, mis olur.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hayırdır ?

Fifimi sallasam PAŞA ya değiyor...

Yeni akım falan mı ?.. ;)
Girişte kavuk dağıtıyorlar ben de oradan paşa oldum :D

İnazuma güzel motordur,konforludur,kalitelidir sorunsuz ve uzun ömürlüdür.
Lakin bir aslan değildir.Dolayısıyla gazı açmadan kullanmak gerekir.Yorulmadan ve sizi yormadan gittiği 100-105 km tatlı konforlu hızıdır ve bu hızlarda 3.5 lt ortalaması vardır.Gazı açsanızda çok gitmez ama yakıtı içer orasıda ayrı bir konu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar