Merhaba bende cross alma aşamasındayım boyum 1,60 boyum yetmediğinden biyerlerden kestirmeyi düşünüyorum nasıl olcaksa çok sıkıldım şuan.79mm sele yüksekliğine akdar motor kullandım 79mm sele yüksekliğinde motor varmı cross.Arkadaşlar, "yüksek, alçak" demek yerine sele yüksekliği de yazılırsa daha yararlı olur... Ramzey QM200-GY kros değil ama genelde endurolara da kros denildiği için ben yazayım; kendim ölçmedim, resmi olarak verilen rakam 76 cm. Gerçek kroslarda ise sele yüksekliği 82 cm altında olan motosiklet yok sanırım. Hatta çoğu 90 cm civarında. Seleye oturduğunda ayağıyla zemin arasında 10 cm'den fazla mesafe olduğu halde bunları kullananlar da var ama bu eğitim ve tecrübe işi. Tecrübe yoksa 1,67 boyla kros kullanmak ciddi sıkıntı doğurur bence.
Ben 1 yıl önce 1,60 boyumla Kanuni Storm 150 sürüyordum sele yüksekliği 81mm bu 1. resimdeki Ramzey QM 200 Gy ve 76 mm miş yüksekliği.ybr 125 alınsa ona croos lastik takıp, ön camurlugu sökülse alçak bır croos olmaz mı...model konusunda değişim yapılabilir...
tabi bir de amostisör olayı var...onu da daha esnek yaptırmak lazım...ne abilim türk usulü attım işde:mrgreen:
http://img718.imageshack.us/img718/6267/ybrq.jpgBen 1 yıl önce 1,60 boyumla Kanuni Storm 150 sürüyordum sele yüksekliği 81mm bu 1. resimdeki Ramzey QM 200 Gy ve 76 mm miş yüksekliği.
benim crossun arka tekerini ve arka dişliyi(50lik) ybr ye takmıştık direkt ön kaldırıyordu.(gırgırına yapılmıştır)ybr 125 alınsa ona croos lastik takıp, ön camurlugu sökülse alçak bır croos olmaz mı...model konusunda değişim yapılabilir...
tabi bir de amostisör olayı var...onu da daha esnek yaptırmak lazım...ne abilim türk usulü attım işde:mrgreen: