Alarm Konusu - Portatif yada Kablolu ? - ve Start-Stop Fonksiyonu - Yardım

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Selam arkadaşlar. Motorsiklet alarmı TAKMAK istiyorum. Bi kaç konuyu okudum inceledim. 2 tür alarm var birisi pille çalışan diğeri bildiğiniz kablolu aküden güç alan alarm. Pilli olan nemden ve soğuktan çabucak bozuluyor deniliyor. Kafamda İnwells gibi bi alarm takmak var açıkcası çokta fazla masraf etmek istemiyorum. Kafama takılan nokta ise şu . aküye bağladım orası tamam sinyalleri bağladım orasıda tamam. mesele Start - stop fonksiyonu için kontak ve diğer bağlantılar. Bu fonksiyon gereklimidir ? sağlıklı mı dır? eğer öyleyse bunu nasıl bağlarım.. Bilgisi olan ve yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler..

Selenin altında motorun kendi alarm tesisatı varsa çok işine yarar alarm beyninden çıkan soketi koltuğun altındaki sokete bağlarsan kısa yoldan her şeyi aktif edersin :)

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Valla koltugun altına bi soket var hiçbiyere bağlı olmayan ama bunun ne olduğu hakkında bi bilgim yok.. Tvs apache motorum.. Belkide başka bişey içindir bu soket.. bilgisi olan varsa ayrıca sevınırım tabi :)

lY3mqg.jpg

6RrdD9.jpg

lY3mQg.jpg

Son düzenleme:
motorundaki soket eğer bu sokete denk geliyor ise,
sorunsuz sıkıntısız kullanabılırsın...

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Motor Şuan Kapalı garajda .. Yarın bakıp resim alcam.. Çok teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:11 ----------

Gittim motora baktım Sanki o soket yok olmuş ^^ orda boşta bi soket olduğuna yemin edebilirdim ama bulamadım.. Garaj karanlıktı tam sağını solunu söküp bakmadım ama her zamankı yerınde yoktu.. soket yoksa nasıl yapcaz bunu asıl mesele o ztn :/ servis yaparızlı ederizli konuştu takmaya 25tl ıstıyo ^^

Hava filtresi kutusunun üstüne sağına soluna iyice bak araya biyere sıkışmıştır :) dağınık durmasın diye diğer kablolarla birlikte bantlanmış olabilir

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Şimdi çıkarcam motoru garajdan detaylı arıcam zaten kafama takıldı .. Servise gitmeden vardı depoyu fln sökünce oraya biyeremı sabitlediler naptılar anlamadım ^^ Soket yoksa servıs yolu göründü gibi.. bağlamayı bilen pek kimsede yok çevrede.. gerçi tek takıldığım nokta dediğim gibi start stop mekanizması .. gerisi basit..

Diyer kablolarıda tek tek bağlaman gerekir :) soketten takınca her şey aktif oluyor kablolarla felan hiç uğraşmıyon halledemessen yarın detaylıca resim çekebilirim :)

Motosikleti
Bajaj Dominar 250
Diyer kablolarıda tek tek bağlaman gerekir :) soketten takınca her şey aktif oluyor kablolarla felan hiç uğraşmıyon halledemessen yarın detaylıca resim çekebilirim :)

Çok sağol.. İşte şu kontaga bağlanan kablolar asıl mesele.. CDI zarar vermek ıstemıyorum yanlış bağlayıp.. bızım motorda ztn yan sehpa müşürü yok onada bağlanıyomuş sanırm..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar