Al sana macera ..!

Öğleye kadar ancak sabredebildim..
Yine kimse yok araziye gelen..
Saat 12:00 , harduro gider..
Toprak yola en yakın benzinciden depo fullenir..
8babda03.jpg

Daha önce Volkano ile girdiğimiz bu yola şimdi tek başıma giriyorum..
3f7f5b13.jpg

Bük Ormanı yoluna dalıyorum.. Macera başlıyor..
İlerledikçe Volkano ile yaptığımız geziyi hatırlıyorum..
7ca4aa4c.jpg

Yolda bir ressama tablomu yapması için poz veriyorum..
ccbfff33.jpg

Daha önceki geziden hatırlamadığım bir kavşağa geliyorum..
KaTırıM yine bana yol gösteriyor.. "Soldan"...
597e7dbc.jpg

KaTırıM her zaman doğru yolu gösterir.. İşte yine az bulunur bir görüntü.. Kayaların içinden fışkıran çam ağaçları..
30724d13.jpg

Yükseldikçe manzaraya aşık oluyorum..
be74ff17.jpg

cbb92c8f.jpg

6ac78133.jpg

Bu yolun devamında yine aynı kavşağa ulaşıyorum..
Bu gezinin adını "Bumerang" koymaya karar veriyorum..
Bu kez sağ yolu deniyorum.. İleride yol bitiyor ve karşıma bir keçi ağılı çıkıyor..
8f2d172f.jpg

Tam geri dönmeyi düşünürken , çadır gibi barınakların birinden biri çıkıp bana doğru geliyor.. Çoban MehmetAli...
Biraz sohbetten sonra "Gel bir çay yapayım da içelim. Yorulmuşsundur." teklifine hayır demiyorum..
5792ced5.jpg

Yanımda getirdiğim ve ateş yakarak pişirmeyi düşündüğüm sosisleri çayla birlikte paylaşıyoruz..
Hamile eşi Yazır köyündeki akraba düğününe gitmiş. O ve yeğeni Veli burada davar'ın başında beklemek zorundalar..
f9b23ac2.jpg

Çaya eşlik eden güzel sohbetten sonra bana yol tarif ediyor MehmetAli..
"İlerideki top ağacın yanından ilerleyen traktör izlerini takip edersen , tarlaların içinden geçtikten sonra yeniden orman yoluna ulaşırsın. O yol seni Yazır'a götürür. Asfalt yola gelince geri dönüp sağa dönen orman yoluna girersen o yol da Bük Ormanı'na kavuşur ileride"..
dfc93168.jpg

Söylediği yolu takip ediyor ve orman yoluna ulaşıyorum.. Bir süre ilerledikten sonra günün sürprizi ile karşı karşıyayım..
Vites kolu sıyırıyor.. Al sana macera...
(Not:Elektrik start yok ve vitesteyken ancak vurdurarak çalışıyor..)
Yokuş aşağıya , büyük viteste kalan motoru , vurdurarak çalıştırmayı deniyorum..
Başarısız..
Yeniden , iterek yokuşun başına çıkıp , tekrar deniyorum..
Yine başarısız..
Şanzımana zarar vermemek için ve zaten başka da çarem kalmadığından , KaTırıM'ı istemiye istemiye orada bırakıp yürüyerek çoban MehmetAli'in yanına dönmeye karar veriyorum.
Saat 15.30
a705b0dd.jpg

Ayağımda kros botlarıyla 35 dakikalık ızdıraplı yürüyüşten sonra MehmetAli'nin yanına varıyorum..
Telefonla bir yerlere ulaşıp yardım istemek için tepeye tırmanıp telefonun çektiği yeri buluyoruz ve sadece Bilal ustaya ulaşıyorum.. "Yazır köyüne minibüsünle gel. Ben bir traktör bulup oraya ulaşmaya çalışacağım."
1.5 saatlik telefon çalışmasından sonra elde var sıfır. Herkes düğüne gitmiş..
Kimseye ulaşamazsak bu gece çobanlarla birlikte konaklayıp , ertesi gün çözüm arayacağız.. Daha sonra MehmetAli motorun olduğu yöndeki tepeye tırmanıp oradan tel etmeyi denemeye gitti. Yarım saat sonra geri döndüğünde yine kimseye ulaşamadım ama senin motoru aşağıda gördüm." dedi.. Bir de tel ile ulaşamadığı Çoban Musa'nın traktörünü uzaktan görmüş. Motorun kaldığı yerin 500 m ilerisinde tarlada duruyormuş.."İstersen gidip bir bakalım. Hala oradalarsa son şansımız onlar." dedi...
f0249945.jpg

Yemek saatini çoktan geçiren keçileri çıkarıp , o tarafa doğru sürdük..
50c5675e.jpg

Yolda davarı otlağa bırakıp Musa emminin bulunduğu yere vardık..
405c8444.jpg

Musa emminin oğlu eski evin çatısında davarı ve domuz gözlüyor..
9a366725.jpg

Ben de yanına çıkıp durumu anlattım.. Babasının aşağıda davar güttüğünü ve yakında geleceğini söyledi..
d52ad155.jpg

Eski evin üzeriden çevre çok güzel görünüyordu..
7e1c9c08.jpg

4e4e7b60.jpg

Yarım saat bekleyip Musa emminin yanına gitmeye karar verdik..
Çoban köpeklerinden biri etrafımda sevimli sevimli dolandı ama kendini sevdirmedi..
97c2c834.jpg

Davarın geri dönmesini beklemek zorundaydık..
200-300 hayvanın çevreye dağılıp genç çam fidelerine zarar vermemeleri için baba, oğul ve gelin sürekli nöbetteler.. Herşeyi yiyen keçiler genç çamların taze yapraklarını yiyorlar. Bu yüzden o çamlar büyüyemiyor. Orman işletmeleri davara sahip çıkmazlarsa otlamalarına izin vermiyor..
dc50566b.jpg

Çoban Musa emmi ile , davarın kendi keyfi ile yukarıya toplanmasını kontrol ederken eski eve tekrar dönüyoruz..
ddae9dbc.jpg

Bu arada Musa emminin oğlu da traktöre romörk bağlamaya gitti..
88413196.jpg

Musa emmi , artık kullanılmayan bu eski evde çocukluğunun geçtiğini söylüyor..
f8f659b6.jpg

Davar yavaş yavaş yukarıya toplanırken hava hafiften kararmaya başlıyor.. "Davarın karnı doydu ama gözü doymadı." diyor Musa emmi.
20bea527.jpg

Gelinine sesleniyor " Davarı sür artık bu tarafa , ben gidiyorum." ...
c24d3b35.jpg

Hazır olan traktörü alıp motorun yanına gidiyoruz.
Morotun başında bizi bekleyen MehmetAli'nin de yardımıyla yükleme işini başarıyla yapıyoruz..
7a0efe4a.jpg

Yola çıkmaya hazırız. Romörke ben de çıkıp , bozuk yolda sarsıntıdan zarar görmemesi için ona sarılarak 1 saatlik bir yol yapıyoruz..
Bu arada motorun kaymaması için ön ve arka freni bağlıyarak sabitliyorum..
Bir bölümü yağmur altında süren zorlu bir yolculukla Yazır köyündeki benzin istasyonuna ulaşıyoruz..
Yaklaşık 1 saat sonra gelen Bilal usta minibüsü ile bizi Antalya'ya götürüyor. Eve ancak 00:15 te varıyorum..
067ae54b.jpg

al sana macera güle güle kullan..aracın için üzgünüm inşallah önemli bir şeyi yoktur.tek başına dağlarda gezmenin faturası herhalde bu olmalı.büyük geçmiş olsun tekrarını dilemiyorum...

Güzel gezi olmuş ama dağın başında yalnız kalmak kadar kötüsü yoktur herhalde...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Geçmişolsun ve sağolun harduro hocam

Kartpostal gibi fotoğraflar çekmişsiniz.

yine bir harduro klasiği ama görüyorum ki bu sefer mutlu sonla bitmemiş, dikkat etmek lazım üstad tamam yalnız gezmeyi seviyorsun ama işte böyle durumlarala karşılaşamak işten bile değil, geçmiş olsun, güzel gezi güzel paylaşım...

Süper Moderatör (BBRR)
Ahada ben sana demiştim dimi ....şom ağızlıyım ben şom ne desem oluyo...:p

Abi allahtan 35 dakikalık yürümede birileri vardı ...bide böle bişi ve ulaşımın olmadını düşün hatta cepte çekmiyo işte sana olacak olanı diyim akşam motorun yanında çevreden toplanan ağaç dalları vasıtası ile ufak bi ataş yakılır (ataş yakılacak yer taşlarla çevrilir) gece burda konaklanılır tabi belli bir süre sonra ataş söner tirtir bi gece ...sabah erkenden vurulur yollara ....Ama zaten macerada böle olur yoksa git asfalt yoldan bu yolagirmek zaten böle olsa isteğinden olur...

Son düzenleme:
harduro' Alıntı:
Öğleye kadar ancak sabredebildim..
Yine kimse yok araziye gelen..
Saat 12:00 , harduro gider..Bük Ormanı yoluna dalıyorum.. Macera başlıyor..

Cruiser kullanıcısı bir MT üyesi olmama rağmen cidden özendim bu "maceraya".
Doğanın ortasında bu mis gibi bahar havasında... :cat: Ne mutlu. Nice maceralara.

harduro hocam yinede aynı gün içinde evine sağ salim varabilmişsin. keşke her arızada size yardım eden insanlar gibi iyi insanlara rastlayabilsek.
yine güzel bir gezi yapmışsınız size imrenmemek elde değil keşke bende oralada olabilsem.

Geçmiş olsun harduro üstad, arıza çabuk halledilir, bu güzel gezi görüntülerinizi ve maceralarınızla bizleri mest etmeye devam edersiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Hem geçmiş olsun, hemde bravoo..ellerine ayaklarına motoruna sağlık..:cat: kendimi yanında hissettim..aaah ah nerde o günler..:pr:
S&S

geçmiş olsun abi çok üzüldüm ama güzel bir gezi olmuş kutlarım saygılarımla

geçmiş olsun ama yine güzel bi gezi olmuş. gezilerinizi takip ediyorum her zaman. bu güzel fotolar için biraz sıkıntı çekmişiniz ama değmiş bence :)

geçmiş olsun arkadaşım bende dün sana ulaşamayınca tek başıma cıkmıştım bundan sonra beraber çıkalım sanırım artık pazar günleri boşum

Teşekkürler arkadaşlar ..
Arıza giderildi..
Bugün Lara'da kumda test ettim , onayladım..
Herşey yolunda..
Çok yakında yarım kalan maceramı tamamlamayı düşünüyorum..
Sevgiler...

silves' Alıntı:
geçmiş olsun arkadaşım bende dün sana ulaşamayınca tek başıma cıkmıştım bundan sonra beraber çıkalım sanırım artık pazar günleri boşum
Olsun , başımıza gelecek varmış..
Önümüzdeki pazar bir arkadaş daha olacak sanırım..
Umarım keyifli bir gezi yaparız..
Haberleşelim...
[email protected]

Son düzenleme:
BBRR' Alıntı:
...işte sana olacak olanı diyim akşam motorun yanında çevreden toplanan ağaç dalları vasıtası ile ufak bi ataş yakılır (ateş yakılacak yer taşlarla çevrilir) gece burda konaklanılır tabi belli bir süre sonra ateş söner tirtir bi gece ... sabah erkenden vurulur yollara ...
Burada bir tecrübe var sanki. Bilmek isterdim.

Dostum gördük maceranın kralını;sağol.Sormak istediğim;motorunuzla asfaltta bir sorun yaşıyor musunuz?

motocycleboyreigns' Alıntı:
Sormak istediğim;motorunuzla asfaltta bir sorun yaşıyor musunuz?
Asfaltta yaşadığım tek sorun , trafik kurallarını yok sayan saygısız sürücüler..:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar