akuyu nasil cikarticam

Az once motora bindim calisti ama ibrereki lamba ve far pirpir ediyodu. Biraz isinsin diye bekledmm sonra bire taktm stop etti. Sonra lambalari marşı komple gitti hic elektrik gelmiyor. Gecenlerde bii usta akun sarj istiyo demişti. Bende surunce sarj olmuyomu buu dedim olur tabi falan dedi oyle kalmıştı. Bugun çalışslmadi iste. Gunde 15_30 km arasi yol yapiyorum bu sarj olmasina yetmiyormu nedir anlamadim. Bide akuyu sökmem tamirciye sarja götürmem lazim sanirim nasıl sokerim onuda bilmiyorum

Akünüzün konjektörü bozulmuş olabilir şarj etmiyordur.Veya akü kutup başları şasiye temas eder ise aküyü boşaltır bunlara dikkat etmeniz lazım

akün bozulmuş olabikir belkide sarj tutmuyordur dusuk devirde pir pir etmesi motorun urettigi voltajin sabit gelmemesinde olabilir motor hic calismiyorsa vurdurarak vs (teldeyim motorunuzu bilmeden yaziyorum) baska yerlere bakin derim

Motora hiç elektrik gelmiyorsa muhtemelen sigortan patlamıştır. Akü tamamen öldüyse aküyü değiştirirken konjektörünüde değiştir. Olmadı balyozla gir makinaya

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar