Aküyü canlandırmak

Arkadaşlar, mayısta aldığım aküyü nasıl canlandırabilirim? Ekim gibi sorun çıkartmaya başladı. Marş basarken takılıyor, ve ekran gitmeye başlıyor. Şanslıysam ilk takılmadan sonra ikincide çalışıyor. Aküden olduğunu düşünüyorum. Aküyü canlandırmak için ne gibi işlemler yapabilirim?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar, mayısta aldığım aküyü nasıl canlandırabilirim? Ekim gibi sorun çıkartmaya başladı. Marş basarken takılıyor, ve ekran gitmeye başlıyor. Şanslıysam ilk takılmadan sonra ikincide çalışıyor. Aküden olduğunu düşünüyorum. Aküyü canlandırmak için ne gibi işlemler yapabilirim?

Önce bir akücüye git akünü ölçtür, şarj durumu nedir, yük durumunda ne tepki veriyor. Akücülerde ölçme aleti var. Büyük ihtimalle aküyü şarj edelim diyecek akücü. Şarj edince sorun düzelecektir. Birde şarj ettirdin diyelim, bir zaman sonra yine aynı problem aküde zayıflık oluşuyorsa bindiğin halde akü problemli gözüküyor. Ama akü öyle hemen problem oluşturacak bir şey değil. Kendim akücüde çalıştım 4 sene oradan biliyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------

Birde aracında ekstra çeken(donanım, kısa devre vs) bir şey var mı? oda önemli.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Öncelikle gerekli kontroller yapilmali ardından ya normal şarj yada sülfat çözücü özel bir şarj yapmak gerekir. Normal şarj dışında sizin yapabileceginiz bir şey yok.

Bende benzer sorunları yaşıyordum.N11 den akü şarj cihazı sipariş ettim.Tavsiye ederim.
EINHELL CC-BC 4M MİKRO İŞLEMCİLİ AKILLI AKÜ ŞARJ CİHAZI

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aküm hiç basmıyordu tırr sesi yapıyordu sadece laptop adaptörü ile denedim ne olabilir ki diyerek 2.5-3 saat şarjda tuttum şimdi 1 haftadır kullanıyorum tek marşta alıyor

Aküm hiç basmıyordu tırr sesi yapıyordu sadece laptop adaptörü ile denedim ne olabilir ki diyerek 2.5-3 saat şarjda tuttum şimdi 1 haftadır kullanıyorum tek marşta alıyor

Benimki basıyor fakat, güçsüz kalıyor. çuf çuf çuf yapıyor tam çalışır gibi olup tıkanıp kalıyor. Şansa rastgele bazen çalışıyor. Bazen hiç çalışmıyor. Beşinci altıncı marş denemesinden sonra led ekran yanıp sönmeye başlıyor falan

Benimki basıyor fakat, güçsüz kalıyor. çuf çuf çuf yapıyor tam çalışır gibi olup tıkanıp kalıyor. Şansa rastgele bazen çalışıyor. Bazen hiç çalışmıyor. Beşinci altıncı marş denemesinden sonra led ekran yanıp sönmeye başlıyor falan

Hocam kendine bir akü şarj cihazı edin ve düşük amper ile akünün üzerinde yazan değer kadar bende 14 saat yazıyor mesela, şarj et. Eğer zaten akünde problem varsa şarj tutmaz. Bunu çözmek için de sülfatlaşmış aküyü desülfatör denilen bir cihazla şarj edip akü suyu ekliyorlardı izlediğim bir video da. Videoyu da ekliyorum.

Bu da uygun fiyatlı akü şarj cihazı
https://urun.n11.com/yedek-aku-ve-sarj-cihazlari/einhell-cc-bc-2m-mikro-islemcili-akilli-aku-sarj-cihazi-P316571507

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
ben askere gittim ve geldiğimde akü bitikti, marş basıyordu ama 2. denemede basmıyordu. şarj tutmuyordu akü....

jel akülerin üstlerinde ki kapak sökülür, onu sökünce 6 tane civarı kauçuk kıvamında kapak vardır, onları söküp ağzına kadar olmayacak şekilde saf su ekleyip bir süre 18 volt ile şarj ettikten sonra düzeliyordu. tam hatırlamıyorum...

galiba yukarıdaki video onu anlatıyor...

FAKAT! içine saf su yada kaynamış su eklerken yada sonrasında çok dikkat edin, akü içerisindeki sıvı öyle asitli ki pantolonuma bir kaç damla sıçradı ve sıçradığı yerleri delik deşik etti, eritiyor...

ele falan gelirse zarar verir hele yüze göze aman gelmesin....

özet: canlanır muhtemelen...

İlk linkteki desülfatör değil o da akü şarj cihazı, sen bir oto elektrikçiye gidersen sana söyleyeceği şey
-abi bu akü ölmüş, zaten bakımsız akü bu, sana şurdan 300-400 tl ye yeni akü takalım.

Aküm kuru akü arkadaşlar. Yani üstte bi kapağı var ama 4 tane tüp şeklinde kapağın üstünden kabarıklığıyla belli ediyor. Kuru aküyle başa çıkılabilir mi ki?

Bindiğin motora bende sahip oldum, hatta ilk sahip olanlardanım. Koredeki forumda da aktif konusuyordum sahipleriyle. Elektrik tesisatı sorunlu bir motorun var. Motoru her gün kullanmadığın takdirde her sene 1 akü yiyecek bir yapısı var motorun. Üstelik zayıf akü ile çalıştırma denemeleri sıklaştıkca daha büyük sorunlara sebep olma eğilimi var parçaları yakmak ve bozmak gibi. Akü sağlam ise kaynak ölçümleri yaptırmaya çalış.

Bindiğin motora bende sahip oldum, hatta ilk sahip olanlardanım. Koredeki forumda da aktif konusuyordum sahipleriyle. Elektrik tesisatı sorunlu bir motorun var. Motoru her gün kullanmadığın takdirde her sene 1 akü yiyecek bir yapısı var motorun. Üstelik zayıf akü ile çalıştırma denemeleri sıklaştıkca daha büyük sorunlara sebep olma eğilimi var parçaları yakmak ve bozmak gibi. Akü sağlam ise kaynak ölçümleri yaptırmaya çalış.

Sen allahın bi lütfu musun bana, özele gelir misin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar