Aküye Saf Su Ekleme ?

12V 7A Akümün suyu eksilmiş . Su eklemesi nasıl yapılır ? Çeşitli konulara baktım . Safsu yerine; kaynayıp soğumuş su ,yağmur veya kar suyu konulabilir yorumlarını gördüm. Bunlar ne kadar doğru? Safsu ile birlikte asit ekleme yapmam gerekir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim ,şimdiden teşekküerler...

Saf su pahalı değil,birşeyler kaynatmana gerek yok:)
Eğer akünüz sulu ise üzerinde su ilave etmenize yarayan plastik vidayla kapatılmış delikler bulunur,buradan taşırmaycak derecede ilave yaparsın
Deliklerin üzerinde kapakta olabilir,kaldırıncada görünür zaten

Ama akü jel ise su filan koymayın

Şehirden uzaktayım uzun bi süre sonra ancak .Safsu ev imkanı ile elde etmenin yolu yok mu ? Saf su ile beraber asit eklemesi falan gerekiyor mu ?

Asit eklenmez aküye, zaten eldivensiz ya da gözlüksüz yapmamaya çalışın. Bir aksilik olsa canınızı yakar, içindeki asit güçlüdür. Sadece saf su eklenir, zaten bu da akünün eskimeye başladığının işaretidir. Suyu kaynatıp buharını bir kaba doldurabilirseniz nispeten saf suyunuz olur.

Çevrende traktör varsa onlarınkinden çek:)200 amperden aşağı değildirler zaten
Asit konmaz sadece saf su,buhardanda saf su elde edilir ama bilemiyorum

saf su içinde mineral içermeyen su anlamında kullanılır
çeşmesuyu yada herhangi bir kaynak suyu içinde mineral içerir kaynatılırken içindeki su ayrılır mineral kalır (tamamı kaynatılmaz ise su miktarı azalır mineral kireç vb oranı artar )
akünüz sulu akü ise peteklerin kurşun levhaların biraz üstüne kadar ilave etmek gerekir
yağmus suyu havadaki herşeyi tutar gazlar tozlar vb tam olarak saf değildir
klima suyu (petek tavasında toplanan su ) keza bayağı yakındır saf suya ama .o da havadan mineral vb kapar
emin olmamakla beraber kaynayan suyun buharını bir kapakla yada yada tabakla vb yoüunlaştırarak elde edilebilir
fakat ne derece saf olur riske atmaya değer mi bilemedim
birşey daha akünüzün su eksilme sebebini de araştırın derim
birde akünün türü için bi resim atmanız da fayda var

Aküye su ilave etme işi çok zahmetli bir iş. Bir keresinde bende ilave etmiştim(hazır saf su aldım) dışardan dökünce dolmuş gibi duruyor ama aslında dolmuyor. Ben şırıngayla doldurmuştum. Hem havasınıda almış oldum. Yaklaşık yarım saat uğraşmıştım. Daha kolay bir yöntemi varsa bilgili arkadaşlar fikirlerini yazacaktır.

NOT:En iyisi hazır saf su satın almak. Ben yağmur suyunla denemiştim, akünün heryeri oksit yaptı ve sonra bozuldu. Şarz tutmamaya başladı. Ben öyle bir müddet kullandıktan sonra aküyü söktüğümde bütün asidi akmıştı.

aküye su eksilttiğse saf su konur. yanında asit gibi ilaveler konmaz. buharlaşma sadece suda oluyor. sarj durumuna göre asit yogunlugu değişiyor.
saf su bir çok benzinlik. oto aksusarcısında yağcı da satılıyor. su kaynatmak. kar suyu ,yamur suyu gibi alternatifler sadece exterem durumlarda günü kurtarmak yolda kalmamak içindir. günümüzde tabiyatın anasını aglattıgımız için kar suyu ve yağmur suyu istenen saflıkta değil. buz dolabı içindeki kardan eriterek suyu elde edebilirsiniz. bu su elde edeceğiniz en kolay safsudur.
akünüze bunu dökerken sadece plakaları örtecek kadar ilave edin. fazla zarar verir.

benim babam saf su bulamadigi zaman hep kaynatilmis sogumus su koyardi yada eski dolaplarin su hazneleri olurdu daha bugune kadar koydugumuz sudan bi zarar gormedik en kotu 4 sene dayandi akulerimiz

ben yan kapagi actikca kontrol ediyorum bazen eksilmis oluyor ekliyorum 1 senede bence bir bakin

Vay arkadaş vay!

Öncelikle:

http://en.wikipedia.org/wiki/Lead%E2%80%93acid_battery

Akü özellikle şarj olurken ısınır. Akü asidi dediğin şey Sülfürik asittir kolay kolay kaynamaz ama içindeki su buharlaşır. Belirli aralıklarla kapakları açar bakarsın, seviye azalmışsa elektrotların üstüne kadar saf/distile su ile doldurursun.

bunu yapmazsan asit daha az yüzeye temas eder akünün kapasitesi düşer,

Plaka yüzeyi havayla temas edebilir (gerçi asit buharından biraz zor ama)

Uyarı!

Asit yakar, göze gelirse kör eder, solunursa ağız burun gırtlak akciğer hepsini yakar.

Gözlük/siperlik/eldiven ve önlükle çalışmak gerekir. Tabii ki iyi havalandırılan bir yerde.

Bir yerinize asit değerse hemen çeşme altında bol su ile en az 2-3 dk yıkayın ve sonra doğruca hastaneye

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar