Aküsü Sorunu

'-'

ödemeler dengesi sorunu da olabilir
elektriği
stator üretir, konjektör aküye uygun hale getirir
akü, biriktirir, dengeler, saklar, finansal yöneticilik yapmaya çalışır
marş, korna, aydınlatma, zaman, tüketir

ödemeler dengesi sorunu da olabilir
elektriği
stator üretir, konjektör aküye uygun hale getirir
akü, biriktirir, dengeler, saklar, finansal yöneticilik yapmaya çalışır
marş, korna, aydınlatma, zaman, tüketir

5000 devirlerde akü kafasında 13 ve altında ölçüm geliyorsa akü değil BESLEME KISMI BOZUKTUR. Sargı önce sonra konjektör ölçülür ki bu örnekte sargı %99.9 bozuk.

Motosikletler rolantide aküyü şarj etmez aksine ateşlemeyi aküden yapar. Araba gibi değildir. Otobana çık gazla sonra ölç voltajı.

Motosikletler rolantide aküyü şarj etmez aksine ateşlemeyi aküden yapar. Araba gibi değildir. Otobana çık gazla sonra ölç voltajı.

Hocam motorlardan cok iyi anlayan biri değilim. Bende bu konuyu 3 gün öncesine kadar böyle biliyordum.
Arkadaşımın motorcu dükkanı var. Tüm bakımlarımı tüm sorunlarımı orda hallettiririm.

Şimdi gelelim konumuza. Motorumu 2 gün önce bu sorun için götürdüm. Tabi ben bunun bi sorun olduğunu düşünmüyordum.
Akü rölantide sarj olur dedi. ben olmaz dedim.
Kendi motoru MT07. Söktü sehpayı aküyü ölçtü. 12.8 cıktı. Rolantide motorunu çalıştırdı. 14.6 cıktı.
Abisinin motoru R6. Aküyü ölçtü 12.6. Rolantide çalıştırdı 14.3 cıktı.

Benim motorda kontak kapalı 12.5. Rolantide 9.7.

Gözümle gördüğüm şey: AKÜ RÖLANTİDE SARJ OLUR.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:18 ----------

5000 devirlerde akü kafasında 13 ve altında ölçüm geliyorsa akü değil BESLEME KISMI BOZUKTUR. Sargı önce sonra konjektör ölçülür ki bu örnekte sargı %99.9 bozuk.

Hocam teşekkür ederim cevaplarınız için. sorun konjektördeymiş. Bugün aldım motorumu cıkmadan hemen ölçütürdüm. Rolantide 14.7 cıkıyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Statör ve konjektör bozuk değilse akü rölantide de gayet şarj olur; benim rölanti gerilimi 14,35V.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar