Akü Voltajı Hakkında

Dün iş çıkışı yolda akü voltajına gözüm takıldı, 12nin altında düştü 11.7de 2 3 dakika sürdüm. Sonra trafik oldu vites düşürdüm bikaç saniye sonra, belki denk gelmiştir, yükselmeye başladı. Sonra dün bugün 13 civarı ve üstü oldu oynamadı pek. Neden böyle yapar şarj dinamosunda bi sorun var mıdır? (Akü asterion marka)

Sizin motorda nasıldır bilmiyorum ama yeni nesil motorlarda ilk yola çıktığınızda 15-20 dk kadar şarj başlamıyor , motor iyice ısındıktan sonra voltaj yükseliyor , böyle bir durum yoksa sargılarda izolasyon sorunu vardır yani yanıktır..bir ihtimalde konjektor arızalı olabilir , soketlerde temassızlık yahut basınçlı tabanca ile su sıkılmışsa kısa devre vs olabilir..

Motosikleti
600RR
dinamoda sıkıntı olsa hiç yükselmez,sıcaklarda akülerde voltaj dalgalanmaları normaldir.

Şarj varsa, gün sonunda akü voltajında sorun yoksa, gün başlarken marş normalse sorun yok, devam.

statör veya konjöktör ıkısınden biri sinyal vermeye başlamış.şarzı kesiyor,akü bitene kadar sorun yaşamazsınız.akü bittiğinde enjektörler çalışmayacağı için yolda bırakır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar