Akü Ve Yakıt

merhabalar elimdeki 50 cc honda today akü problemi yaşıyorum halbuki aküyü 1.5-2 yıl önce aldım hiçbir güc azalımı yoktu malüm kış uzun bir süre binmedim herhangi sorunda yoktu...geçen gün hiç marş basmadı.... sigorta başı bağlı ikende çalışmıyor sigortadan kabloyu söktüm öyle çalışıyor :S sizce sorun nerededir akü bozulmuşmudur NOT: aküyü açtığımda su birikmiş ve oksit yapmıştı :S şu anda sigortaya bağlı değil yoksa çalışmıyor :S akü bozulmuşmudur yoksa sanayide şarj ettirip çözermiyim acaba

2.ci sorum ise yakıt olarak 2 zamanlı deniz motoru için hazırladığım yakıtı ihtiyac gereğince (benzin çok az vardı) depoya kattım yaklaşık 1 lt civarı motora herhangi bir zararı olurmu bugün 2.5 lt normal yakıt kattım size ne olmuştur ??

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
Kocaeli İl Temsilcisi
sevgili arkadaşım zamanla yatan akülerin boşaldığını ve çökme yapıp sorun çıkardığını çoğu zaman duymuşuktur fakat anladığım ve anlattığın kadarıyla akünde bir sorun olmamış kış boyu binmemene ara ara çalıştırıp aküyü düşünmemene karşın bu güzel haber fakat sigorta kutusundaki sigortaların oksit yapma,temas etmeme durumları sigortanın yanmış olması ihtimali yüksek akla gelen ilk sorunlar yinede bire bir bakıp gözlemlemek gerekli 2

2 . sormuş olduğun soru da da az bir miktar benzine yağ karıştırdığını yazmışsın bunada anladığım kadarıyla cevap yazayım 2 zamanlı motorlarda bildiğim kadarıyla litreye 40 gr. gibi ortalama ölçülerde 2 t zamanlı yağ konuyor eğer yağı fazla koydum diyorsan doğabilecek peoblemler şunlar olabilir motor fazla duman atar ,bujileri yağlayıp ilk çalışmanın olmasını engeller,çalışırken motor stop eder gaz yemez sonuçta fazla yağ mekanik bir zarar vermesede bu tarz sorunları yaşaman söz konusu olabilir ve az yağ koymakta riskli bir durumdur ,aşırı sürtünme ve ısıdan dolayı motorun sekmanları kaynar yada daha büyük silindir gömlek sorunlarıyla baş başa kalabilme durumu yüksektir başıma geldiği için biliyorum o yağ dengesini iyi ayarlaman gerekiyor deniz motorlarında durumun değişik olacağını zannetmiyorum saygılar sunarım umarım yardımcı olabilmişimdir...

2.ci soruyu yanlış anladın galiba kardeş elimde motorsiklet 4 zamanlı yani yağsız çalışacak bende ihtiyac gereği deniz motoru için hazırladığım yağla karışık benzini koydum o sorun yaparmı diyorum normalde yağsız kullanıyorum...az bi çekiş gücü düştü sanki yağlı koyunca ?

Kocaeli İl Temsilcisi
eyvallah atalay arkadaşım tam tersini anlamışım sen 4 zamanlıya yağlı benzini koymuşsun :) şimdi anlaşıldı mesele malum bu gün ekrana fazla baktım gözler nanay oldu biraz bir sorun olacağını sanmıyorum saygılar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bi servise git.Eleman aküyle gelsin takviye yapıp bi çalıştırmayı deneyin.Eğer çalışıyosa servise götür şarz ettir.Kullanmaya devam et.Sorun tekrar ederse akün rahmetli olmuş demektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar