Akü ve sigorta sağlam ama elektrik gelmiyor ne yapmalıyım?

Motorum Mondial MH 150 Drift. Başlıkta belirttiğim gibi. Bir gün kontağı çeviriyorum elektrik geliyor başka bir gün hiç gelmiyor. Ayak marşı ile bayağı deneyince birden elektrik geliyor bazen hiç gelmiyor. Neyini kontrol etmeliyim? Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?

Motor haftada 1-2 defa olacak şekilde çalıştı son bir ayda, dışarıda durdu üstünde her zaman branda vardı.

Motosikleti
Ns200 15"
Kontaktaki lehimlerde veya kontak soketinde paslanma durumu olmuş olabilir, bir başka ihtimal ise akü kutupları oksitlenmiş olabilir.

Kontakta sorun olabilir içinden oksit yaptıysa açmıyordur, direk marş otomatiğini kısa devre ettir çalışacakmı bak.

Kontakta sorun olabilir içinden oksit yaptıysa açmıyordur, direk marş otomatiğini kısa devre ettir çalışacakmı bak.
Yani tecrübeniz varsa olabilir, ön kafayı söküp kontak soketini bulmanız gerekir.
Kontağın soketini düz kontak yapmak için söktüğümde bununla karşılaştım. Yapılması gereken tamir işlemi nedir acaba kontak mı değişecek, soket mi yoksa bütün elektrik tesisatı mı? Tahmini ne kadar tutar? Ayrıca bu neyden kaynaklanmış olabilir sonrasında olmasını engellemek için ne yapabilirim?

Motosikleti
Ns200 15"
Kontak elektriğinden bir hat çekildimi? Çekilmişse orada aşırı yük birikmiş ve ısınmayla oradan öyle bir problem oluşmuş veya oksitten dolayı zayıf bağlantıdan pinler yanmış olabilir... Soketleri değiştirin ve tekrar deneyin çözülme ihtimali yüksek. Bu tarz soketleri sanayide soket satan yerlerden bulabilirsiniz (Bursa'da küçük sanayi bölgesinde buradan temin ediyorum https://otosoketdunyasi.com/) maksimum 100 TL civarıdır diye tahmin ediyorum.

Kontak elektriğinden bir hat çekildimi? Çekilmişse orada aşırı yük birikmiş ve ısınmayla oradan öyle bir problem oluşmuş veya oksitten dolayı zayıf bağlantıdan pinler yanmış olabilir... Soketleri değiştirin ve tekrar deneyin çözülme ihtimali yüksek. Bu tarz soketleri sanayide soket satan yerlerden bulabilirsiniz (Bursa'da küçük sanayi bölgesinde buradan temin ediyorum https://otosoketdunyasi.com/) maksimum 100 TL civarıdır diye tahmin ediyorum.
Kusura bakmayın sorunuzu tam anlayamadım elektrik işine hakim değilim. Soketi çıkardığımda bir elektrik etkileşimi görmedim eğer sorduğunuz buysa. Yakınımda bir motorcu var ona resimi gösterip danışmayı düşünüyorum. Soketi değiştirdikten sonra tekrarlama durumu olur mu yoksa bu belli durumlar oluşunca anca olan tek seferlik bir şey midir? Kontrol etmem gereken başak bir nokta var mı acaba? Bu soketin yanma durumunu çözmek için bütün tesisatın değişmesine gerek var mı?

Motosikleti
D400
Kusura bakmayın sorunuzu tam anlayamadım elektrik işine hakim değilim. Soketi çıkardığımda bir elektrik etkileşimi görmedim eğer sorduğunuz buysa. Yakınımda bir motorcu var ona resimi gösterip danışmayı düşünüyorum. Soketi değiştirdikten sonra tekrarlama durumu olur mu yoksa bu belli durumlar oluşunca anca olan tek seferlik bir şey midir? Kontrol etmem gereken başak bir nokta var mı acaba? Bu soketin yanma durumunu çözmek için bütün tesisatın değişmesine gerek var mı?

hocam demeye çalıştıkları kontrak elektriğinden sis farı, ek korna, alt ışıklandırma, alarm gibi motor donanımına dahil olmayan herhangi bir ilave şey var mı motorda.

Motosikleti
Ns200 15"
hocam demeye çalıştıkları kontrak elektriğinden sis farı, ek korna, alt ışıklandırma, alarm gibi motor donanımına dahil olmayan herhangi bir ilave şey var mı motorda.
Bunlar kontağa bağlandımı demek istediğim buydu.

Tesisatta bir oynama yoksa soketi değiştiğinizde ve izalasyon sağlarsanız bir problem olacağını düşünmüyorum. Fotoğrafta yanan pinin dibinde yeşillik var bu oksitlenme demektir.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
yanan kısmı mümkünse yeni soketler ile değiştirin, değilse direkt bağlayabilirsiniz.

yanmasına sebep olan ekstra yüküde bulmak gerekir, arkadaşların dediği gibi motorda ek bir donanım varsa kontaktaki kablodan çekilmiş olabilir. En sağlıklısı aküden enerji alarak röle ile kontağa bağlamak şeklinde olmalıdır, ben bu kadar teferruatlı bir işe girişmekten hoşlanmadığım için motorun ana sigortasından + elektrik alırım (buraya kontak açıldığında elektrik gelir.) şaseyide motorun her hangi bir yerine bağlarım. bugüne kadar her hangi bir sorun yaşamadım.

Kontakta onu yakacak kadar yük olmaması gerek, tahminen arkadaşların dediği gibi motorun orjinalin de olmayan ek bir şey takılmış olabilir, çıkışında kısa devre olabilir yada soket gevşekliğinden kaynaklı oluşmuşta olabilir. Söylediklerinden anlamadığını tahmin ederek elektrikten anlayan birine göstermenizi tavsiye ederim. Çıkşında göremediğin bir kısa devre vardır sen o kabloları bağlarsın, elektrik işi şakaya gelmez 3 kuruştan kaçıp motorunuzu yakmaya kadar gidebilir.

Motorda olması gerekenden başka hiç bir ek aksesuar vb. eklenti bulunmamakta. Ne zaman sorun olduysa gittim yaptırdım / parçasını değiştirttim. Benim bilgim olmadan ustalardan biri belki dediğiniz gibi hat çekmiş olabilir ama pek sanmam her yapılışında motorun yanında durdum. Ben en iyisi motorcuya götürüp güzelce bir ehemmiyet almasını ve güvenlik risklerini ortadan kaldırmasını isteyeyim. Güvenlik riski bulunan bir şey ile yola çıkmak istemem. Hepinize teşekkürler gelişme olursa buraya belirtirim aynı sorunu yaşayan arkadaşlar da faydalanabilir.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Eğer ilave cihaz bağlanmadıysa soketi değiştirmen yeterli... Belliki gevşemiş ark yapmış..

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar