Akü ve Marş Sorunu

Arkadaşlar, benim motor yaklaşık 3 aydır yatıyor ve havalar düzelene kadar (tahminen 1,5-2 ay daha) yatacak. Bu arada en az haftada bir defa 15-20 dk çalıştırıyorum. Apartmanın bahçesinde yani açık havada duruyor, brandası var ama soğuğu yiyor tabiki. Gelelim sorunuma; geçen hafta sonu motoru çalıştırmak istediğimde marş basmadı, çok sönük bir dönme (yada dönememe) sesi çıkarttı, biraz uğraştan sonra bu şekilde çalıştıramayacağımı anladım ve vurdurarak çalıştırdım. Yaklaşık 15 dk çalıştıktan sonra motoru stop edip tekrar denemek istedim ama yine aynı sorun devam ediyordu. Tekrar vurdurmak istemediğimden motorun brandasını çekip öylece bıraktım. Bu hafta sonu ise kontağı çevirdiğimde akünün sıfırlanmış olduğunu ve hiç bir şekilde akım iletmediğini gördüm. Şimdi; benim motorumda ne gibi bir sorun vardır acaba? Akünün boşalmasından kaynaklanan bir sorun mu? Yoksa marş yada elektrik aksamı ile ilgili bir problem mi? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmasını rica ediyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
valla arkadaşım benim bildiğim kadarıyla motoru vurdurdugun zaman el marşını bozuyo... akünde tamamen bıtmıs olabılır... tam bı bılgım yok suanlık :S

thaii; Küçükyalı'nın neresindesin? Tanışalım, görüşelim?

Motoru uzun süre kullanmadığın için muhtemelen akü bitmiş...

Şu an akü zaten boşalmış durumda ama ben nedeni hakkında birşeyler bilen var mı acaba diyorum. yaklaşık 1 ay önce yine boşalmıştı akü şarj ettim ve bu güne kadar sorunsuzdu. Acaba diyorum akü mü sorunlu? Düzenli olarak her hafta çalıştırıyorum motoru.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aküden kaynaklanıyor!! benim motorda yaklaşık 45 gündür yatıyordu geçenlerde çalıştırayım dedim marş basmadı ayak marşından çalıştırdım kendini topladı akü..demekki haftada en az 2 kere çalıştırılmak istiyor özellikle çetin kış şartlarında:)

aküden kaynaklanıyor!! benim motorda yaklaşık 45 gündür yatıyordu geçenlerde çalıştırayım dedim marş basmadı ayak marşından çalıştırdım kendini topladı akü..demekki haftada en az 2 kere çalıştırılmak istiyor özellikle çetin kış şartlarında:)

İnşallah aküdendir ferotr, aküyü şarja takacam bakalım sorun çözülecek mi? Benim şüphem marş motorunun dönmemesi. Bir de amperi yüksek bir akü taksam acaba elektrik tesisatına zarar verir mi?

ne kadar doğru ama bilmiyorum motor durduğu yerde çalışırsa aküye gerenken şarj akımını veremıyor ve şarj etmiyormuş.. illaki motora binerek tam tekmil şarj oluyor diye duydum.. büyük ihtimal akün bitmiş suyunu asitini kontrol et arkadaşım.. zaten akün daha önce bitmiş 1 kere şarj ettinmi aküyü ondan sonra fayda etmiyor zaten

Sanırım bu gidişle yeni bir akü almam gerekecek :pr: Bu arada, motora sis lambası takmayı düşünüyorum (far biraz zayıf kalıyor) dolayısıyla elektrik sarfiyatı daha da artacak ve mevcut akü bunu kaldırmayacak sanırım. Yüksek amper bir akü alsam tesisatta sorun olur mu yada ne gibi bir değişiklik yapmam gerekir? Bilgisi olan var mı?

bu kadar uzun süre (1-2 ay gibi) motoru yatırıcaksan haftada 1 şarjla uraşma bence...

akü dolu iken ve motoru kışa hazırlayınca çıkar aküyü oda sıcaklığında sakla...

yani bildiğin kaskın yanına bi yere zulala kullanana kadar...

böylece ne soğuk nede motordaki alarm-saat gibi şeylerden boşalmaz...

hee canın istedi bi pazar dolaşiim dedin al akünü odadan tak motora :) :)

bu kadar uzun süre (1-2 ay gibi) motoru yatırıcaksan haftada 1 şarjla uraşma bence...

akü dolu iken ve motoru kışa hazırlayınca çıkar aküyü oda sıcaklığında sakla...

yani bildiğin kaskın yanına bi yere zulala kullanana kadar...

böylece ne soğuk nede motordaki alarm-saat gibi şeylerden boşalmaz...

hee canın istedi bi pazar dolaşiim dedin al akünü odadan tak motora :) :)

Ben sök-tak uğraşmamak için aküyü çıkartmamıştım :pr: Güzel havalarda, hafta sonları biniyordum çünkü :salut:

bir çok arkadaşın dediği gibi problem aküde görünüyor..yeni bi akü almak yerine mevcut aküyü şarj ettirmen daha mantıklı gibi .:silent: şarjdan sonra aküyü takıp marşı denersen ve yine çalışmazsa demekki problem farklı bir yerde..:silent:

Kışın motoru arada bir çalıştırmak yerine aküyü sökmenizi önereceğim ben de size...

GKN

akün bitmiş arkadaşım senin,
zannediyorum motorunun orjinal aküsü üzerindedir ve çinli bi aküdür
şimdi motosikletimizi uzun vadeli yatırdığımız zaman seninde yaptığın gibi 4-5 günde bi çalıştırarak hem içinde olulşan rutubeti atmak hem işleyen demiş ışıldar misali ileri geri yapmak hemde akümüzün şarj olmasını sağlamak oldukça faydalıdır..
ama senin sorunun olan aküyü diri tutmak için öncelikle kaliteli bir akümüzün olması gerekmektedir.
sana tavsiyem motosikletinin akü muhafaza bölümüne uygun olan ve madem sis farı takmayı düşünüyosun daha fazla elektrik gereksimini göz önünde bulundurarak daha yüksek amperli ve kuru bir akü almalısın..
uzun vadede herhangi bi sorun olmadan kullanabileceğine eminim..
dipnot: kaliteli yapım akülerde garanti süresi 2 yıl olmakla beraber çinlilerde 6 aydır:)
ne edebi yazdım be:queen:

vasco1925 dediğin doğru motor boşta çalışırken akü şarj etmez 1 saat gezmeylede akü tam olarak dolmaz,önce akü suyunu kontrol ettir sonra şarja bağlattır 6-7 saatte dolar sonra tekrar dene ertesi gün akü basmıyorsa akün şarj almıyor beni çöpe at diyor demektir,gelelim ikinci kısma eğer soğuklardan dolayı motoruna binmiyorsan akünü çıkar kuru bir yerde muhafaza et mümkün olduğu kadar marka akü kullanmaya bakın mutlu yuasa piyasada 20 ytl ye çin malları var ucuz diye rağbet etmeyin sakın

Arkadaşlar ilginize ve verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Bu arada motorun durduğu yerde çalıştırılması ile akünün dolmayacağını da öğrenmiş oldum. Ben en iyisi yeni ve biraz daha yüksek amperli bir akü alayım, sorunu kökünden çözeyim. Hepinize teşekkür ediyorum.
Bu arada; motosiklet.net stickerı nerden temin edebilirim. motoruma ve kaskıma yapıştırmayı düşünüyorum. Bu konuda da bana yardımcı olursanız sevinirim. maille de olsa bir şekilde bana ulaştırabilecek arkadaşları bekliyorum. tekerleriniz her daim düz bassın.

arkadaşlar stickerları nereden temin edebileceğim hakkında bir fikri olan yok mu?

Son düzenleme:
onaylıyorum

ereguay mantıklı cvp vermış terikler amaasıl soru şu akü yaklaşık nekadarlık akünün suyu tammı.yada konjektör şarz ediyarmu kontrol ediniz.

benimkide yapmıştı ön farların watt ını yükseltmiştim hareket halindeyken bile akü bitiyodu bide sis farı önermem en düşük watt lı sis farı 50 watt lık bude 4 amper filan eder çift olucağından 8 amper eski akünde muftemelen 7-12 amper arası bişi olacaktır bu kadar fazla amper arttırmak zarar verecek muhtemel olarak sonra senin soruna gelelim git saniyeye baktır aküne marş kömürlerine geçen gün hava yağmurluydu bende biyerden gelmim marş motorunun önüne çamurluk koymamışlar oraya çamurlar sıkışmış marş motorunun çalışmasını engelliyo öle bişide olabilir bide san bi tavsiye hani demişler ya akünü sıcakta tut akü zor bir yerde çıkması uğraştırıyosa bu bu borularının donmasın diye bi yalıtım malzamasi war ben etrafına ondan koydum baya ekkisi oluyo öle bişide yapabilirsin ama diyteri daha iyi koruyacaktır aküyü baya uzun bi yazı oldu inş. okursun

arkadaşlar bendede bir sorun var marş basıyor marşın sesi falan gayet güzel ama motor çalışmıyor bende ayak marşıyla çalıştırıyorum belki ısınınca marşla çalışır dedim ama olmuyoo motor ısındı yinede marş basıyo ama çalışmıyoo neden acaba motoru yeni aldım hiç bi şeyden anlamıyorum bi cevaplarsanız sevinirim

valla arkadaşım benim bildiğim kadarıyla motoru vurdurdugun zaman el marşını bozuyo... akünde tamamen bıtmıs olabılır... tam bı bılgım yok suanlık :S

Merhabalar yanlışın var motoru vurdukmanın el marşıyla ilgisi yok sadece egzanitiriğe,egzantirik zincirine vs. vs. motorun iç aksamlarındaki bağzı parçalara zararı oluyor çok süratli vurdurursan egzantirik zincirini kpartabilirsin bile hele 4 zamanlı motorlar çok naziktir bu konuda :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar