Kapalı olsalar aküden yemezler ancak her sene akü yenilemeniz ilginç, hani hep kısa mesafe sürüyorsunuz da akü tam şarj mı etmiyor? ya da çok uzun ara verip ayda bir gibi mi sürüyorsunuz? Motorunuzda gps takip varsa o da aküden yer.
Öğretmen ve sorunsal?
Kısa mesafe kullanıyorum sürekli evet. Eve geldiğim zaman falan hemen kapatmadan evvel 5 10 dk daha çalışır vaziyette durursa şarz eder mi
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------
evet sorunsall
Öğretmen ve ŞARZ. Sen yapma bari ŞARJ ŞARJ
Kısa mesafe kullanıyorum sürekli evet. Eve geldiğim zaman falan hemen kapatmadan evvel 5 10 dk daha çalışır vaziyette durursa şarz eder mi
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------
evet sorunsall
evet sorunsall
Üstadım çok emin olmamakla beraber rölantide çalıştırmanın aküye şarj anlamında fayda sağlamadığını duymuştum, 2000-3000 devir sonrası yani hafif gaz verdiğimizde şarj etmeye başlıyor diye biliyorum. Benden daha tecrübeliler daha doğru bilgi verecektir.
Hayır. Rölantide tam tersi aküden elektrikalır ama sarj etmez. Sarj etmesi için devirin yükseltilmesi gerekiyor.
Hocam akünun bittiğini nerden anlıyorsun sen önce bize onu de hele dışarda şarj edip ölçüyor musun belki de senin akü bitmiyor şarjı olmadığı için sen öyle zannediyorum bu bir ihtimal bir de kısa mesafede şarj yetmeyebilir. Sonra olduğu yerde çalıştığı zaman akü şarj etmez. Uzun süre kullanmayınca da haliyle boşalir. Ölçmek lazım arada multimetre ile ne oluyor ne bitiyor diye