akü ve elektirik problemi

sevgili abilerim ustalarım üstadlarım cahillik başa bela :)
motorumu uzun süredir aküsüz olarak kick startla kullanıyodum (1 yıl kadar süredir)
3 ay önce de zar zor km saatini değiştirdim
bir hafta önce sıfır akü aldım.. gel gelelim aküden hiçbir enerji alamıyorum (akü dolu kontrol ettim elektirik çıkışı var)
ne saatte bir tanecik ışık yakıyo ne elektirik starter dan motor çalışıyo :silent:

kutup başlarını yanlış mı taktım diye 2-3 kez değiştirdim sonuç aynı..
km saatinde yanlış bağlanmış ya da açıkta kalan kablo falan var desem elektirik starter'dan niye çalışmıyo diye düşünüyorum.
acaba aküsüz kullandığım dönemde paslanan köhneyen bi parçamı var? saatle ilgilibi yanlış bağlantı mı var ben nerde yanlış yapıyorum? :silent: ne olur bilenler bi yardım etsin yahu..

birde arka stop un park lambası yanmıyo fren yanıyo sadece temassızlık ezilen kablo vs. görmedim, bağlantılar doğru ampul patlak değil

muayneyi 2 ay geciktirdim 1 ay daha geciktirmeyeyim

Aklıma ilk gelen sigortanın atmış olması. Acaba başka sağlam bir sigorta ile denedinmi. Arka lamba ile stop lambası tek ampülün iki telli olanıdır gerçi patlak değil demişsin ama yine onuda sağlam bir ampülle 3 tl denemende fayda olacak.
Sonuçları burda paylaşırsan başkaları da bilgilendirmiş olursun.

bendeki arka stop dapark için ayrı fren için ayrı lamba var.. eskiden dediğin gibiydi ama değiştirdim ilk zamanlar çalıştı sonra park lambası veda edip ayrıldı nedense :) sigortayı bi deneyeyim fikir için teşekkür ederim

- Aküden şaseye bağlanan ana şase kablosunu çıkarıp zımparalayıp tekrar tak. Uzun zaman olmuş şase almıyor olabilir.
- Sigorta atık olabilir.
- Beyine giriş çıkış fişlerini kontrol et elektrik geçirmiyor olabilir.

motora zaman ayırdığım ilk anda dediğiniz yerleri kontrol edeceğim. fikir verdiğiniz için teşekkürler

TALHA kardeşim teşekkürler akü sorunu sigortadanmış. (benzer sorunu yaşayan arkdaş bu notumu okuyorsan 25 kuruş bi sigorta :) ) ama hala arka stop yanmıyo (fren yanıyo-iki farklı ampul var) ona da bi yardım eden olsa.. :)

F54

ampül patlaktır ondan yanmaz eğer stop yanıyor sa

ampül patlaktır ondan yanmaz eğer stop yanıyor sa

"birde arka stop un park lambası yanmıyo fren yanıyo sadece temassızlık ezilen kablo vs. görmedim, bağlantılar doğru ampul patlak değil" demiştim.dha önce o hatayı yaptım da :) ondan ilk kontrolu ampulden bağlatma huyu gelişti :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar