Akü Tavsiyesi

Teknik servis başlığında bahsettim hafta sonu aküm bitti. Akü tavsiyesi istiyorum siz değerli arkadaşlardan motosikletimin fabrika çıkışı aküsü Yuasa fiyatlarına baktım 700-800 TL, Unibat marka olanlar yarı fiyatına satılıyor. Unibat alıp geçeyim mi ? Yuasa'ya o kadar para vermeye gerek var mı ? Tavsiye ettiğiniz herhangi bir marka var mı ? Teşekkürler şimdiden.

3 hafta önce bir araştırma yapıp Varta aldım. Çok uygun fiyata geldi. Dilersen özelden aldığım yeri ve fiyatını yazabilirim.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Ben sattığım motosikletime geçen yıl Varta marka akü takmıştım.Bir ay bekledikten sonra bile aküde zayıflama yoktu tek seferde marş aldı.Yuasa iyi akü ona kimsenin itirazı yok ama bence birazcık fazla abartılıyor.

Ben de Yuasa'nın iki katı fiyatının olmasına şaşırdım. Fiyatı iki katı olan ürün yarı fiyatındaki üründen iki kat daha uzun dayanmalı ki mantıklı olsun. Varta zaten akü, pil konusunda kendini kanıtlamış bir marka. Varta veya Unibat bu ikisinden birini alırım herhalde teşekkürler cevaplar için.

Ben de Yuasa'nın iki katı fiyatının olmasına şaşırdım. Fiyatı iki katı olan ürün yarı fiyatındaki üründen iki kat daha uzun dayanmalı ki mantıklı olsun. Varta zaten akü, pil konusunda kendini kanıtlamış bir marka. Varta veya Unibat bu ikisinden birini alırım herhalde teşekkürler cevaplar için.

Malum güzel ülkemizde çok olağan bir durum. Bir marka veya ürün tutulursa fiyat hemen katlanıyor.
Fazla markaya takılmama taraftarıyım. Şahsen vlm akü kullanıyorum. Elbette normal kaliteli olan standartınız olsun.
İyi sürüşler.

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
yuasa çok abartıldı son yıllarda alıp kullanan var mı merak etmeye başladım, belli bir kalitenin altında marka diye tabir ettiğimiz ürünlerin hemen hemen çoğunun kaliteleri birbirine yakın, vlm, abuş, vb akülerle varta yuasa bosch gibi ürünler kıyas götürmez.

biraz bütçe ile alakalı ama seçip yaparkende yuasayı ben kafadan eliyorum artık :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Malum güzel ülkemizde çok olağan bir durum. Bir marka veya ürün tutulursa fiyat hemen katlanıyor. Fazla markaya takılmama taraftarıyım.

yuasa çok abartıldı

Yuasa'nin fiyatı Türkiye'ye has bir şişirme değil, Amerika'da da yüksek fiyatları. Önde gelen motosiklet markalarının çoğunun orijinal aküsü Yuasa. Sorunsuz ve düzgün çalıştığı için tercih ediyorlarmış firmalar, soğukta da, sıcakta da, motosiklet yan yatınca da. 115 senelik şirketmiş. Bu arada şirket Japon olsa da ürünlerin yüzde yetmişi Amerika'da üretiliyormuş...

Yuasa nın pahalı olması ing. DeepCycle denen özelliğinin çok üst seviye olmasıdır , yarı fiyata aldığınız akülerin DeepCycle değerini mukayese edin farkı anlayacaksınız..

Akü modelinizi yazsaydınız uygun marka moselleri önerirdim,benim şu an favorim İtalyan Fiamm marka ve bugün kendime 1 adet Fiamm ftx9-bs akü satın aldım,yarın bir gün elime ulaşır daha net bilgi verebilirim,ben Fiamm markas aküyü Granada Elektrik işletmesinden 160 liraya aldım,diğer site ve yerlerde Fiamm ftx9-bs modeli Varta ile hemen hemen aynı fiyata yaklaşık 210-230 lira arasında fiyatlıyken buradan 160 liraya satın aldım,bir bakın derim hatta İstanbuldaysanız gidip yerinde görüp alın,Fiamm akü diğer araçlarımda kulandım kullanıyorum gayet de memnun kaldım ancak motosikletim için ilk kez deneyeceğim

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------

Tenere varmış galiba sizde https://www.granadaelectric.com/akue-pil/11458-fiamm-12v-86ah-ftz10sbs-motosiklet-ak%C3%BCs%C3%BC.html
buna bi bakın derim,İtalyan markadır Fiamm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------

Şu anki satış fiyatlarını görüp karşılaştırma yapabilmeniz için n11 sitesinde satılan linki koyuyorum ki fiyatın makül olduğunu görebilirsiniz Granada Elektriği arayıp bi fiyat alın derim,ben yazan fiyattn cüzi bir miktar farkla aldım.
https://urun.n11.com/aku/fiamm-86-ah-ytz10s-bs-motosiklet-akusu-P245363939?gclid=Cj0KCQjwg73kBRDVARIsAF-kEH9kPog40v-hKimGA57S23bV53JtXQRUqSeheWj-ocWs0kezM9eFAFsaAug_EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

golden marka alınabilir mutlu akünün sanıyorum alt markası yada motosiklet için ürettiği akü markası mutlu akünün yani 120 lira falan

Akü modelinizi yazsaydınız uygun marka moselleri önerirdim,benim şu an favorim İtalyan Fiamm marka ve bugün kendime 1 adet Fiamm ftx9-bs akü satın aldım,yarın bir gün elime ulaşır daha net bilgi verebilirim,ben Fiamm markas aküyü Granada Elektrik işletmesinden 160 liraya aldım,diğer site ve yerlerde Fiamm ftx9-bs modeli Varta ile hemen hemen aynı fiyata yaklaşık 210-230 lira arasında fiyatlıyken buradan 160 liraya satın aldım,bir bakın derim hatta İstanbuldaysanız gidip yerinde görüp alın,Fiamm akü diğer araçlarımda kulandım kullanıyorum gayet de memnun kaldım ancak motosikletim için ilk kez deneyeceğim

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:00 ----------

Tenere varmış galiba sizde https://www.granadaelectric.com/akue-pil/11458-fiamm-12v-86ah-ftz10sbs-motosiklet-ak%C3%BCs%C3%BC.html
buna bi bakın derim,İtalyan markadır Fiamm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------

Şu anki satış fiyatlarını görüp karşılaştırma yapabilmeniz için n11 sitesinde satılan linki koyuyorum ki fiyatın makül olduğunu görebilirsiniz Granada Elektriği arayıp bi fiyat alın derim,ben yazan fiyattn cüzi bir miktar farkla aldım.
https://urun.n11.com/aku/fiamm-86-ah-ytz10s-bs-motosiklet-akusu-P245363939?gclid=Cj0KCQjwg73kBRDVARIsAF-kEH9kPog40v-hKimGA57S23bV53JtXQRUqSeheWj-ocWs0kezM9eFAFsaAug_EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Motosikletin bakım kitapçığında akü modeli GT9B-4 olarak geçiyor.

1100 dragstarım da vlm marka akü kullanıyorum memnunum yuasa tabiki güzel akü de o kadar fiyata gerek yok bence

1100 dragstarım da vlm marka akü kullanıyorum memnunum yuasa tabiki güzel akü de o kadar fiyata gerek yok bence

Benim makinede akü yakıt deposunun altında yani ulaşımı oldukça sıkıntılı o yüzden kafam ağrımasın istiyorum daha sonra. Bayi de vlm satıyormuş ama almışken iyi bir şey alayım diyorum. Hala arayıştayım.

Kartımı hazırladım tam Motobatt alacak iken birde foruma sorayım dedim. Almayı düşündüğüm model Motobatt MBTZ10S, ama neden varta olmasın fiyatlar zaten çok farklı değil gibi deyip Varta TTZ10S-BS'mı alsam dedim. Motorsikletim 2014 Yamaha R6, zavallı gözümün nuru işim gücüm yüzünden yata yata aküyü yedi.. Önerilerinizi anlık beklemekteyim :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Kartımı hazırladım tam Motobatt alacak iken birde foruma sorayım dedim. Almayı düşündüğüm model Motobatt MBTZ10S, ama neden varta olmasın fiyatlar zaten çok farklı değil gibi deyip Varta TTZ10S-BS'mı alsam dedim. Motorsikletim 2014 Yamaha R6, zavallı gözümün nuru işim gücüm yüzünden yata yata aküyü yedi.. Önerilerinizi anlık beklemekteyim :)

Vartanın soğuk marş performansı bir tık daha iyi, genel olarak ikiside aynı kalitede aküler fiyatlarına bakacak olursak. Ben olsam varta alırdım.

Mersin İl Temsilcisi
Ebatlarına bakın.
Bir de ben 6 amperlik yerine 20 tl fark verip 9 amperlik aldım. Tavsiye ederim.

11 ay, 26 bin km once 85 liraya 9 amper Orbus aku almistim. Hala sorunsuz kullaniyorum. Simdiki fiyatini bilmem ama bir daha o kadat para verip Yuasa almam. Gerekirse yilda bir Orbus alir devam ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar