akü sorunu

arkadaşlar merhaba bende ramzey qm250 var.sorunum şu aküsünü daha yeni değiştirdim motor ortalama 1 ay yattı ve şuan akü şarj sorunu var yeni akü olmasına rağmen.motorun servisi motora "jel akü" taktığını söyledi.ama dediğim gibi motor şuanda ateşleme yapmıyor ancaK vurdurarak çalıştırabiliyorum.stop ettikten sonra tekrar ateşleme yapmama gibi bir sorunla karşılaşıyorum.teknik bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.ve benim yapabileceğim ne var?

konjektor akuyu sarj etmıyor olabılır.ve akun her marsa bastıgında azalıp bıtmektedır.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kaçak vardır,aküyü boşaltır,muhtemelen akım çeken bir aksesuar olabilir.

dostum ayni problem bendede vardi aprilia af 125 vardi bende.yeni bi aku almistim ve motor akuyu 9 volt kadar sarj ediyordu,onceleri problem yoktu motor calistigi zaman motorun urettigi 9 volt yeterli oluyordu ancak marsa basa basa aku zayifladi ve az sarj nedeniyle bozuldu.ilk once motorun akuyu kac volt sarj ettigini olc.14 volt civari olmasi lazim,ancak fazlasida akuye zarar verir.eyer bu normalse muhtemelen bi yerden kacak yapip akuyu bosaltiyordur.bunu kontrol et.kolay gelsin

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler arkadaşlar.bugün motorcu bir arkadaşın dediğine göre akü motorun uzun süre yatmasından kaynaklı bitmiş olabilmiş.yeni akü alırsan sorun kalmaz dedi?
sorum şu akü 1 ay kadar yatarsa bitermi?bitse bile çalıştırınca kendi kendini şarj etmez mi?
soru 2motorun şu an farlar sinyaller falan çalışıyor ama marş basmıyor,aküyü değiştirsem sorun ortadan kalkarmı?

Marş motoru en çok akım çeken alıcı ,farlar yansa da çalışmayabilir veya marşın kendisinde bir arıza olabilir.

arkadaşlar merhaba bende ramzey qm250 var.sorunum şu aküsünü daha yeni değiştirdim motor ortalama 1 ay yattı ve şuan akü şarj sorunu var yeni akü olmasına rağmen.motorun servisi motora "jel akü" taktığını söyledi.ama dediğim gibi motor şuanda ateşleme yapmıyor ancaK vurdurarak çalıştırabiliyorum.stop ettikten sonra tekrar ateşleme yapmama gibi bir sorunla karşılaşıyorum.teknik bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum sorun nerden kaynaklanıyor olabilir.ve benim yapabileceğim ne var?

aynı sorun bende de var, yarın ustaya gidip sorucam. Bendeki problemi sana söylerim, belki aynı sorundan şikayetçiyizdir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
motorun kontak acık bırakmadıysan yada kacak yoksa akü bitmez...
askerden izine geldiğimde bindim motora...giderken 90 gününm kalmisti motor o halde 3 ay yattı...teskereye geldiğimde akü hala doluydu...motoru calistırmadan korna morna her sey sorunsuz calisiyordu...
moturumda 350 jawa idi...
motorun sarjını bi ölçtür...bide startörden cıkan 5 tane ( genellikle 5 olur) kablo var onların 3 ü konjektöre gider 2 side de atesleme icindir...ve konjektörden 2 kablo cıkar onlarda akünün + - kutuplara gider...o bağlantıları bi kontrol et...eğerki sağlamsa bağlantılar sarjını bi ölçtür... rölantide 12 volt gaz verdiğinde 14 volta cıkması lazım...kolay gelsin...

verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.sanırım servise gitmek farz oldu.umarım sorun aküdedir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:34 ----------

bu arada izmir buca da olupta bu konuda bana yardımcı olacak en azından yol yordam gösteercek arkadaşların yardımını bekliyorum.açıkçası ramzeyin bölgemdeki yetkili servisine çok güvenmiyorum,bisikletçiden bozma yetkili servis.bu arada motor konusunda oldukça yeniyim o yüzden yardıma ihtiyaç duyuyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.sanırım servise gitmek farz oldu.umarım sorun aküdedir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:34 ----------

bu arada izmir buca da olupta bu konuda bana yardımcı olacak en azından yol yordam gösteercek arkadaşların yardımını bekliyorum.açıkçası ramzeyin bölgemdeki yetkili servisine çok güvenmiyorum,bisikletçiden bozma yetkili servis.bu arada motor konusunda oldukça yeniyim o yüzden yardıma ihtiyaç duyuyorum.
valla kardes motordan anlamıyorsan yapacak bisey....motordan anlayan bi arkadas bulacaksın...belkide 1 kablo cıkmıstır...onun içins servis sana bir sürü masraf cıkartır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar