Akü sorunu

Merhabalar. Dün başıma bir olay geldi. Normal marşa bastım çalıştırdım yoluma devam ettim. Kapattım ve birdaha ne marş basabildim ne birşey. Farlar yanmıyor, gösterge çalışmıyor. Hep ayak ile çalıştırıyorum. Ayak ile çalıştırınca farlar ve gösterge ışığı hafiften titriyor. Bugün aküyü ölçtüm. Durduğu yerde 3.8V falan veriyor. motor çalışırken far kapalı ve park açık şekilde akü voltajı 5-6v civarında. Farlar tamamen açık iken ise 12-14v arası ölçüyorum. Sigortam sağlam.

Burdan far anahtarımın arızalı olduğunu mu çıkartayım yoksa aküm mü ölüdür?

Farlar titriyorsa, Akü. Ekstra birşeyler dahamı bağladınız, yoksa yaşımı dolmuş acaba

Ek birşey yok. Gösterge bozuktu yeni taktım. Anlamadığım parkları açınca gösterge gidiyor komple. Farları açınca geliyor ama titriyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:54 ----------

Ek birşey yok. Gösterge bozuktu yeni taktım. Anlamadığım parkları açınca gösterge gidiyor komple. Farları açınca geliyor ama titriyor.

Az önce bir ölçüm daha yaptım. Kontak kapalıyken 12V. kontağı açar açmaz 5-6v arasına düşüyor.

Beni düşündüren far kapalıyken de akü şarj olmuyor. 5-6 civarı kalıyor. kısa farı açınca akü voltajı 13-14v oluyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------

Güncel çekelim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar