- Motosikleti
- Ns200 15"
Hayır, yok.Akünün bitik olma ihtimali var mı marş sesine rağmen
Hayır, yok.Akünün bitik olma ihtimali var mı marş sesine rağmen
Buji piposunu bak bak bakalım kıvılcım varmı
Sanırım öyle bir ses geldi tak diye sert ve tok bir ses. zarar gördü diye korktum hatta kastettiğiniz bu mu?Çalışır gibi olduktan sonra sanki önüne engel gelmiş gibi birden ses çıkararak duruyorsa akünün akımının yetersiz gelmesinden. Dün eski aküyle benim de başıma geldi. Aküyü tekrar şarj edene kadar ne yapsam çalışmamıştı. Akünün dolu gibi göründüğüne aldanmayın.
Sanırım öyle bir ses geldi tak diye sert ve tok bir ses. zarar gördü diye korktum hatta kastettiğiniz bu mu?Çalışır gibi olduktan sonra sanki önüne engel gelmiş gibi birden ses çıkararak duruyorsa akünün akımının yetersiz gelmesinden. Dün eski aküyle benim de başıma geldi. Aküyü tekrar şarj edene kadar ne yapsam çalışmamıştı. Akünün dolu gibi göründüğüne aldanmayın.
Şarj cihazı bosch c30 hocam. Akü varta aldım. Şimdi sadece doldurmaya çalışıyorum. Stabil çalışmazsa yeni vartayı takacağım. Sorunun kesin aküden olduğunu öğreneyim istiyorum çünkü vartanın asidi ayrı geliyor, boş yere karıştırıp ömrünü başlatmayayım diye düşündüm.Recond doldur boşalt yapıyor. Zaten siz yeteri kadar boşaltmışsınızdır. En son Bosch akü almıştınız. Henüz sülfatlaşma olmamıştır. Direkt şarja takın cihaz kendisi halleder.
Önemli olan motosikletin çalışmış olması.
Bu sabah dün tekrar şarj ettiğim akü motoru nazlanarak çalıştırdı. Şöyle oluyor; motor tam çalışır gibi olup durma eğilimine giriyor. Bu arada marşa basmaya devam ederseniz geri topluyor. Bu olay 2-3 saniye sürüyor. Neyse çalıştırdım gidiyorum başka yollara bağlantılarda durmanız gerekiyor debriyajı çekiyor veya boşa alıyorsunuz. Bu arada motosiklet stop ediyor. Dün sabah 3-4 kere başıma geldi. 4-5 km motor ısınana veya akü tekrar kendine gelene kadar, motor durmasın diye ara ara gaz vererek tedirgin gittim. Gereksiz gaz veren apaçiler gibiydim.Şarj cihazı bosch c30 hocam. Akü varta aldım. Şimdi sadece doldurmaya çalışıyorum. Stabil çalışmazsa yeni vartayı takacağım. Sorunun kesin aküden olduğunu öğreneyim istiyorum çünkü vartanın asidi ayrı geliyor, boş yere karıştırıp ömrünü başlatmayayım diye düşündüm.
Görünürde problem akü değil mi? Yağın minimumdan az olması veya başka bir şey sebep olmuş olabilir mi?
Şarj sistemine yük verecek şekilde kullanım gerçekleştirmenizi tavsiye etmem, aksi taktirde statör ve konjektör tarafına ciddi derecede yük binerek parçaların bozulmasına sebebiyet veriyor. Bajaj'lar akülerinin hep iyi olmasını ister.Bu sabah dün tekrar şarj ettiğim akü motoru nazlanarak çalıştırdı. Şöyle oluyor; motor tam çalışır gibi olup durma eğilimine giriyor. Bu arada marşa basmaya devam ederseniz geri topluyor. Bu olay 2-3 saniye sürüyor. Neyse çalıştırdım gidiyorum başka yollara bağlantılarda durmanız gerekiyor debriyajı çekiyor veya boşa alıyorsunuz. Bu arada motosiklet stop ediyor. Dün sabah 3-4 kere başıma geldi. 4-5 km motor ısınana veya akü tekrar kendine gelene kadar, motor durmasın diye ara ara gaz vererek tedirgin gittim. Gereksiz gaz veren apaçiler gibiydim.
Yeni akü de gelince ben de şarj ederek motora taktım. Sabah nazlanarak çalışan motor marşa bastığımda çalışmaya başladı. Nazlanma olmadı, durur gibi olmadı. Sürüşte veya boştayken stop etme durumu olmadı. Rölanti dalgalanması yaşamadım mesela.
Yarın tekrar yola çıktığımda yeni aküyü de denemiş olacağım. Eğer çalışması ve gidişi iyi olursa deneyimi paylaşacağım.
Aküyü değiştirdim sadece. Landport LP-LTZ10-S SLA akü taktım. Volt ve akım değerleri aynı. Motosikletin orijinalinde kullanılan Motobatt akü 135 CCA değerinde LP ise 190 CCA. Eğer üzerlerinde yazan değerler doğruysa. Orijinal aküsü akşamdan sabaha gücünü kaybediyordu. Ev iş arası 10 km. Belki de yeterli şarj olmuyordu. Bakalım LP akünün çalışması akşamdan sabaha fark edecek mi? Motobatt akü soğuk havaları pek sevmiyor.Şarj sistemine yük verecek şekilde kullanım gerçekleştirmenizi tavsiye etmem, aksi taktirde statör ve konjektör tarafına ciddi derecede yük binerek parçaların bozulmasına sebebiyet veriyor. Bajaj'lar akülerinin hep iyi olmasını ister.
Ben Ns200'ümü ilk aldığımda aküsü iyi değilde ve stop etme problemleri yaşıyordum, ne zaman BS marka akü taktım bir çok problemi ortadan kalkmıştı. Sanki çok bir elektronik varmış gibi triplere giriyor Bajaj ama neyse.Aküyü değiştirdim sadece. Landport LP-LTZ10-S SLA akü taktım. Volt ve akım değerleri aynı. Motosikletin orijinalinde kullanılan Motobatt akü 135 CCA değerinde LP ise 190 CCA. Eğer üzerlerinde yazan değerler doğruysa. Orijinal aküsü akşamdan sabaha gücünü kaybediyordu. Ev iş arası 10 km. Belki de yeterli şarj olmuyordu. Bakalım LP akünün çalışması akşamdan sabaha fark edecek mi? Motobatt akü soğuk havaları pek sevmiyor.
Bu arada iyi ve dolu bir aküyle motosikletin çalışması fark ediyor.