Akü şarj sonrası motosiklet çalışmamaya başladı. Yardım.

Sanırım bu parçayı kastettiniz. çekip çıkardım delikten içeri mi bakayım marş yaparken kıvılcım için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Buji piposunu bak bak bakalım kıvılcım varmı

Deliğin içerisindeki parçanın ucu beyaz görünüyor Oje sürülmüş gibi. Normal mi? Tırnakla kazınmıyor. Buji anahtarı da var elimde bujiyi çıkarıp bakabileceğim bir şey var mı

Yağ minimumda ya da bir tık altında gibi bu sebep olabilir mi

Motosikleti
cbf 150
buji kablosuna bak sağllammı enerji geliyormu? senin motor kaç silindir bilmiyorum ama bütün bujilere bak
sanki ateşleme yapmıyro gibi.

Tek silindir 3 buji.
Kablolarda sorun yok gibi. Zaten sadece akü söküp takınca böyle oldu. Şimdi tekrar denedim tam çalışır gibi bir ses geldi. Durdu gene

Tekrar denedim. Tam çalışır gibi ses gelince gaz verdim bayağı çalıştı

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Çalışır gibi olduktan sonra sanki önüne engel gelmiş gibi birden ses çıkararak duruyorsa akünün akımının yetersiz gelmesinden. Dün eski aküyle benim de başıma geldi. Aküyü tekrar şarj edene kadar ne yapsam çalışmamıştı. Akünün dolu gibi göründüğüne aldanmayın.

Biraz bekleyeyim mi ısınsın diye kapatıp tekrar deneyeyim mi?

Çalışır gibi olduktan sonra sanki önüne engel gelmiş gibi birden ses çıkararak duruyorsa akünün akımının yetersiz gelmesinden. Dün eski aküyle benim de başıma geldi. Aküyü tekrar şarj edene kadar ne yapsam çalışmamıştı. Akünün dolu gibi göründüğüne aldanmayın.
Sanırım öyle bir ses geldi tak diye sert ve tok bir ses. zarar gördü diye korktum hatta kastettiğiniz bu mu?

Sanırım öyle bir ses geldi tak diye sert ve tok bir ses. zarar gördü diye korktum hatta kastettiğiniz bu mu?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Sanki araya biri çomak sokuyor gibi. Birden duruyor. Tam böyle çalışacak gibi oluyor ve tak sesiyle sert bir şekilde duruyor motor.
Şimdi elinizde iki akü olması lazım. İkisini de şarj edin. Birkaç saat sonra veya yarın denersiniz. Bazen inatçılık yapabiliyorlar
2. Viteste vurdurmayı denediniz mi?

Yok vurdurmadan çalıştı. Fakat şuna şaşırıyorum. Motosiklet yeni en fazla 3 saniyede çalışırdı Tek marşta. Sanki şımarıklık ettim onarmaya çalıştım boş yere. Aküyü tam Şarj ettikten sonra böyle oldu. Aküyü şarja taktığımda full gösteriyordu 7-8 saati beklettim. Bu süreçte akü zarar görmüş olabilir mi peki. Şarj cihazını da yeni almıştım ilk defa kullandım bozuk olabilir mi Aküyü bozacak şekilde?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Yeni nesil şarj cihazları akü tam şarj olduğunda akımı kesiyor. Şarj cihazından olduğunu düşünmüyorum.
Tamamen motorun ipneliği gibi geldi:D Bazen böyle inatları tutabiliyor.
Çalıştığına sevindim.
Motosikleti bu halde park etmeyin. Bir süre turlayın. Kendine gelsin akü.

Hocam marş yaparken 9.9v a kadar düştü zaten. Defalarca Denedim zayıflamıştır. Söktüm tekrar, bir daha şarj edeceğim ya da recond mu deneyeyim bilmiyorum. Zararlı mı Recond denemem vrla akü için?

Son düzenleme:
Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Recond doldur boşalt yapıyor. Zaten siz yeteri kadar boşaltmışsınızdır. En son Bosch akü almıştınız. Henüz sülfatlaşma olmamıştır. Direkt şarja takın cihaz kendisi halleder.
Önemli olan motosikletin çalışmış olması. Siz heyecanlı saatler yaşadınız ama daha sonra yeni akünün nimetlerinden faydalanacaksınız.
Çalışması değişiyor motosikletin. Ben yarını bekliyorum. Sabah tek marşta istekli bir şekilde çalışırsa, yeni taktığım aküyü değerlendireceğim.
Ben uğraşmak istemediğim için direkt olarak SLA olanını aldım.

Recond doldur boşalt yapıyor. Zaten siz yeteri kadar boşaltmışsınızdır. En son Bosch akü almıştınız. Henüz sülfatlaşma olmamıştır. Direkt şarja takın cihaz kendisi halleder.
Önemli olan motosikletin çalışmış olması.
Şarj cihazı bosch c30 hocam. Akü varta aldım. Şimdi sadece doldurmaya çalışıyorum. Stabil çalışmazsa yeni vartayı takacağım. Sorunun kesin aküden olduğunu öğreneyim istiyorum çünkü vartanın asidi ayrı geliyor, boş yere karıştırıp ömrünü başlatmayayım diye düşündüm.

Görünürde problem akü değil mi? Yağın minimumdan az olması veya başka bir şey sebep olmuş olabilir mi?

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Şarj cihazı bosch c30 hocam. Akü varta aldım. Şimdi sadece doldurmaya çalışıyorum. Stabil çalışmazsa yeni vartayı takacağım. Sorunun kesin aküden olduğunu öğreneyim istiyorum çünkü vartanın asidi ayrı geliyor, boş yere karıştırıp ömrünü başlatmayayım diye düşündüm.

Görünürde problem akü değil mi? Yağın minimumdan az olması veya başka bir şey sebep olmuş olabilir mi?
Bu sabah dün tekrar şarj ettiğim akü motoru nazlanarak çalıştırdı. Şöyle oluyor; motor tam çalışır gibi olup durma eğilimine giriyor. Bu arada marşa basmaya devam ederseniz geri topluyor. Bu olay 2-3 saniye sürüyor. Neyse çalıştırdım gidiyorum başka yollara bağlantılarda durmanız gerekiyor debriyajı çekiyor veya boşa alıyorsunuz. Bu arada motosiklet stop ediyor. Dün sabah 3-4 kere başıma geldi. 4-5 km motor ısınana veya akü tekrar kendine gelene kadar, motor durmasın diye ara ara gaz vererek tedirgin gittim. Gereksiz gaz veren apaçiler gibiydim.
Yeni akü de gelince ben de şarj ederek motora taktım. Sabah nazlanarak çalışan motor marşa bastığımda çalışmaya başladı. Nazlanma olmadı, durur gibi olmadı. Sürüşte veya boştayken stop etme durumu olmadı. Rölanti dalgalanması yaşamadım mesela.
Yarın tekrar yola çıktığımda yeni aküyü de denemiş olacağım. Eğer çalışması ve gidişi iyi olursa deneyimi paylaşacağım.

Motosikleti
Ns200 15"
Bu sabah dün tekrar şarj ettiğim akü motoru nazlanarak çalıştırdı. Şöyle oluyor; motor tam çalışır gibi olup durma eğilimine giriyor. Bu arada marşa basmaya devam ederseniz geri topluyor. Bu olay 2-3 saniye sürüyor. Neyse çalıştırdım gidiyorum başka yollara bağlantılarda durmanız gerekiyor debriyajı çekiyor veya boşa alıyorsunuz. Bu arada motosiklet stop ediyor. Dün sabah 3-4 kere başıma geldi. 4-5 km motor ısınana veya akü tekrar kendine gelene kadar, motor durmasın diye ara ara gaz vererek tedirgin gittim. Gereksiz gaz veren apaçiler gibiydim.
Yeni akü de gelince ben de şarj ederek motora taktım. Sabah nazlanarak çalışan motor marşa bastığımda çalışmaya başladı. Nazlanma olmadı, durur gibi olmadı. Sürüşte veya boştayken stop etme durumu olmadı. Rölanti dalgalanması yaşamadım mesela.
Yarın tekrar yola çıktığımda yeni aküyü de denemiş olacağım. Eğer çalışması ve gidişi iyi olursa deneyimi paylaşacağım.
Şarj sistemine yük verecek şekilde kullanım gerçekleştirmenizi tavsiye etmem, aksi taktirde statör ve konjektör tarafına ciddi derecede yük binerek parçaların bozulmasına sebebiyet veriyor. Bajaj'lar akülerinin hep iyi olmasını ister.

Motosikleti
Bajaj Pulsar NS 400 Z
Şarj sistemine yük verecek şekilde kullanım gerçekleştirmenizi tavsiye etmem, aksi taktirde statör ve konjektör tarafına ciddi derecede yük binerek parçaların bozulmasına sebebiyet veriyor. Bajaj'lar akülerinin hep iyi olmasını ister.
Aküyü değiştirdim sadece. Landport LP-LTZ10-S SLA akü taktım. Volt ve akım değerleri aynı. Motosikletin orijinalinde kullanılan Motobatt akü 135 CCA değerinde LP ise 190 CCA. Eğer üzerlerinde yazan değerler doğruysa. Orijinal aküsü akşamdan sabaha gücünü kaybediyordu. Ev iş arası 10 km. Belki de yeterli şarj olmuyordu. Bakalım LP akünün çalışması akşamdan sabaha fark edecek mi? Motobatt akü soğuk havaları pek sevmiyor.
Bu arada iyi ve dolu bir aküyle motosikletin çalışması fark ediyor.

Motosikleti
Ns200 15"
Aküyü değiştirdim sadece. Landport LP-LTZ10-S SLA akü taktım. Volt ve akım değerleri aynı. Motosikletin orijinalinde kullanılan Motobatt akü 135 CCA değerinde LP ise 190 CCA. Eğer üzerlerinde yazan değerler doğruysa. Orijinal aküsü akşamdan sabaha gücünü kaybediyordu. Ev iş arası 10 km. Belki de yeterli şarj olmuyordu. Bakalım LP akünün çalışması akşamdan sabaha fark edecek mi? Motobatt akü soğuk havaları pek sevmiyor.
Bu arada iyi ve dolu bir aküyle motosikletin çalışması fark ediyor.
Ben Ns200'ümü ilk aldığımda aküsü iyi değilde ve stop etme problemleri yaşıyordum, ne zaman BS marka akü taktım bir çok problemi ortadan kalkmıştı. Sanki çok bir elektronik varmış gibi triplere giriyor Bajaj ama neyse. :)

Güncelleme:
12 gün önce motosikleti çalıştırabildikten sonra stop edip aküyü söktüm ve eve götürdüm. Çok fazla marş denemesi yaptığım için bayağı bir azalmıştı gücü, bosch c30 %25 dolu gösterdi. 1.5 saate fulledi. Geri taktım ve 10 gün hiç kullanmadım. 10 gün sonra tek marşta çalıştı. O gün neden çalışamadı anlayamadım. Yeni aküyü takmadım. Kışın çok fazla kullanmıyorum zaten. Tam biterse değiştiririm artık.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar