Akü Şarj Olmuyor..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçenlerde bi iki tümsekten sert geçtim ondan mı olduysa şarj olmuyor akü sağlam kutup başlarını sildim neyi bozuldu bu motorun..:salut::salut:

Biraz daha detay vermeliydin. Mesela akünün kaç yıllık olduğu gibi. Akün eskidiyse o yüzden sorun yaşıyor olabilirsin. Kasis veya çukurdan sert geçmeyle arıza olma ihtimali zayıf biraz.

Biraz daha detay vermeliydin. Mesela akünün kaç yıllık olduğu gibi. Akün eskidiyse o yüzden sorun yaşıyor olabilirsin. Kasis veya çukurdan sert geçmeyle arıza olma ihtimali zayıf biraz.

Aküyü güç kaynağına bağladım şarj oluyor.. Kaç yıllık bilmiyorum valal..:salut:

Aynı sorunun sende de olması ihtimali ne kadardır bilmem ama benim şarj sıkıntılarımın sebebi konjektörden aküye giden kabloydu. Hem Suzuki kabloyu olması gerekenden ince tutmuş, hem de aradaki priz çok sabıkalı. Birçok DRZ kullanıcısının başına bela olan bir sorun.

Peki ne yapıyor millet? Konjektörden çıkan iki kabloyu prize varmadan kesiyor. Sonra uçlarına daha kalın kablo lehimleyip doğrudan aküye çekiyor. Yeni kablonun kesiti 2,5 milimetrekare bu arada. Amerikan ölçüsüyle 14 AWG. Ben lehim yapmadım, iki ucundan kabloları sokup vidayla tespit ettiğin basit elektrik zımbırtısından kullandım. Daha pratik geldi. Etrafını da elastik elektrik bandıyla iyice sardım.

Motor aküyü 13 voltla şarj etmeye çalışıyordu, bu işlemden sonra canavar gibi 14,5 voltla şarj etmeye başladı. Sabıkalı dediğim prize baktım, içinde erime başlangıcı vardı.

Dediğim gibi, DRZ'lere çok çektiren bir sorun bu ve sende de olması ihtimali düşüktür herhalde. Gene de aklında bulunsun. ALternatörle konjektör, konjektörle akü arasındaki kabloları ve bağlantı noktalarını hiç olmazsa bir kontrol et. Bakarsın sorun bu kadar basit çıkar.

http://www.thumpertalk.com/forum/showthread.php?t=70551

Konjektör v.s kabloları kontrol et musti,kasisten geçtikten sonra olmuş anladığım.Muhtemelen kablo kopmuş yada çıkmıştır biryerlerden

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Akü şarjı

Bu tip arızalarda elle gözle bulma yerine Ölçü Aleti kullanılmalıdır.Kopukluk,temassızlık,direnç oluşması gibi hatalar hemen farkedilir.
Konjektörler şarj voltajını 14,4 volta sabitler.Alternatörler belirli bir devirden sonra şarj akımı üretirler.Yani rölantide çalışan bir motor şarj edemediği gibi aküden yer.İki-Üç bin devir civarında akü başlarında 14 volt civarı bir gerilim okunamıyorsa şarj akımı gelmiyordur.Enerjinin üretildiği yere sırasıyla konjektör,diyotlar,sargılar diye geriye doğru bağlantılar dahil kontrol edilmelidir.

hocamın da dediği gibi, gidiyosun abicim güzel bi elektrikçiye, güzelce ölçtürüyosun akımı, o zaman derdi neymiş anlarsın...:cat:

Aküye gelen kabloları deneyem kontrol kalemi ile bi gece uğraşam hoş halledeceğim işdeğil ya..:salut:

Aküye gelen kabloları deneyem kontrol kalemi ile bi gece uğraşam hoş halledeceğim işdeğil ya..:salut:

kontrol kalemi 50 volt 250 volt (AC) arasını ölçebilir.

akü ve düşük voltajlı değerleri ve doğru akım ( DC ) gerilimini ölçü aleti ile ölçebilirsin...

Söktüm de anlamadım sanırım servise gitcem...:salut:

Konjektörden olma ihtimaline veriyorum şarja bağladığın halde kendi kendine doldurmuyorsa.

Bu gece hep boşaldı kaç lira masrafı vardır bunun..:salut:

seyhan 125 in konjektörü vardı bi ara bizim elimizde çok pahalı olmaz için yanmaz yani korkma.
Gerçi satıcı var,satıcı var.

benimde akü şarj etmiyordu normal akücüye şarj ettirdim taktım süper yanıyor ama 2 güne gene bitti..

Dün gittim oto elektiriköisine.. konjektör yanımş 15 TL dedi taktı şimdi taş gibi maşallah.. :)

Motosikleti
Honda Forza 250 (2026)
Sorun ya konjektörde yada statörde bence.

Arkadaşlar çok sağolun iki soket bileşiyor onun içindeki iki kablo yerinden çıkmış dün karıştırırken buldum şu an çalışıyor şarj oluyor akü..:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar