- Konu Yazar
Arkadaşlar hayırlı günler. Bajaj Boxer marka-model motosiklet kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıl önce motosikletim elektronik olarak marş almayı bıraktı. Basıyorum hiç kimse yok, hiçbir ses de çıkmıyor(Cıv-cıv yapmıyor). Sadece marş da değil, boş vites ışığı da elektrik yetersizliğinden bazen yanmıyor ya da nazlı yanıyor. 1 senedir motosikleti ayak marşıyla çalıştırıp yürüyorum. Uzun yolda kullandığımda dahi(400 kilometre), akünün şarj olmasını beklerken, hedefe vardığımda yine elektronik marşı almadığını deneyimledim. Burada soruna yol açan sebep nedir? 2,5 senelik akünün ömrünü tamamlaması mı yoksa statörün aküyü şarj etmemesi mi?
Bir yerde "Statör sorunu olsa, motosiklet hiç çalışmaz, yürüyorsa da stop eder" diye bir şey duydum. Doğru mudur?
Konu hakkında deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Bir yerde "Statör sorunu olsa, motosiklet hiç çalışmaz, yürüyorsa da stop eder" diye bir şey duydum. Doğru mudur?
Konu hakkında deneyimlerinizi, bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.