Akü için motosiklet kaç haftada bir çalışmalı?

Yatan bir motoru kaç haftada bi kaç dk rölantide bekletmeli akünün sağlığını kaybetmemesi için sizce? Siz ne yapıyorsunuz? 2 haftada bir 25km kadar sürüp koyuyorum ya da 2 haftada 15dk rölantide çalıştırıp kapatıyorum ben.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Rolantide çalıştırmak aküyü doldurmaya yetmez diye duymuştum. 10km falan normal devrinde sürmek yeter sanırım.
Geçen kış başında Kasım ayında motoru kapaı otoparka parkedip nisan sonu çıkarmıştım. 5 ay yatan motor tek marşda çalıştı ki zaten daha geçen sene sabahları akü düşük uyarısı veriyordu göstergede ama çalışıyor diye aküyü değiştirmemiştim. şimdi de aküm düşük ama haftada bir 110km yol yapıyorum doldurmaya yetiyor, bir haftada boşalmıyor.

2 yıl yatan motorum oldu 6 ay yatan oldu 8 ay yatan oldu bir takviye yola devam baldık şarj tutmuyor yenisi al yola devam .. az kullanıyorsan kutup başını sök daha uzun süre dayanır akü ..

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Benim motor yan gelip yatıyor :) Şehir içi hiç kullanmıyorum. Akü evde duruyor. 10 günde bir tam şarj ediyorum. Yola giderken takıyorum. 5 senelik orijinal akü hala hayatta. İlk kullanacağım zaman beni mahcup etmez inşallah :)

Kullanıyorsanız söküp dışırada ayda bir şarja takmak en iyisi tam otomatik şarj cihazı olsun ama doluysa akü şarj etmez öteki türlü patlatır aküyü

Mevsim önemli.yaz ayında daha uzun kalabilir ama kış ayında daha kolay ölür.rolantide çalıştirman zararlı cünkü boş basıyorsun illaki 2 3 km sürmen şart doldurması için.ben 10 günü geçirmem kış ayında da 1 haftayı.her marşta sürmeye gayret gösterin.2 ay yatan motor bile tek marşta çalıştığını çok okudum gördüm.akü zayıflıyor kullanım ömrü azalıyor tabi

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Sağlıklı bir akü durduğu yerde boşalmaz. Eğer motoru 2-3 ay kullanmayacaksaniz tavsiyem kutup başlarını çıkartın, kullanacaginiz zaman takar marşa basarsınız.

Rölantide şarj amperi düşüktür. Şarj eder ama yeterli olmaz. Arada calistiracagim derseniz illaki 10-20 km turlamanız gerekir.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Burgman200 el kitabında "motor 2 ay kullanılmadıysa aküyü değiştirin" yazmışlar. Sırf akü için motor çalıştırmak yerine aküyü söküp evde şarj etmek daha uygun. Yaklaşık 10 günde bir şarja takıyorum. Cihazım otomatik. 10-15 dakikada doluyor ve şarjı kesiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar