Akü hemen boşalıyor yardımm..

Arkadaşlarr.. Moturun aküsü çok eski değil çokta yeni değil.. Motoru vurdurarak çalıştırıyorum sonra bir süre zor gaz yiyo ve bazen stop ediyo ve tekrar vurdurmadan çalışmıyor.. akü ışığıda zayıflıyor.. Vurdurup çalıştırıyorum 10 dk yol gidiyorum stop edip marşa basıyorum süper çalışıyor ama yarım saat sonra marşa basınca çalışmıyor.. Sorun aküde mi ? elektrik tesisatında mı anlıyaladım .s eğer sorun tesisattaysa boşuna aküye para vermek istemiyorum.. eğer aküde bi kaçak varsa yenisini alıcaz mecbur.. sizce sorun nerdir ?

Ya konjektör aküyü şarj etmiyor , yada akün şarj tutmuyor ...

Anlamıyorsan bir elektrikçiye baktırsan anlaşılır...

Akünün sarj tutmama gibi bi olayı var mı ? Konjektörden olsa hiç sarj etmez.. sarj ediyor ama hemen boşalıyor...

Geciktirici güzel :D

şimdi şöyle. akü bazen sorunlu olur konjektörü bozar. Konjektörde bozulursa fazla akım üğretir ve akünün içindeki sıvıyı kaynatarak aküyü keser. Akü şarj yemez. Bu tarz bi durumun başlangıcında olduğunu düşünüyorum elektrik tesisatına aciiiiiilen baktırmanı öneriyorum

şimdi şöyle. akü bazen sorunlu olur konjektörü bozar. Konjektörde bozulursa fazla akım üğretir ve akünün içindeki sıvıyı kaynatarak aküyü keser. Akü şarj yemez. Bu tarz bi durumun başlangıcında olduğunu düşünüyorum elektrik tesisatına aciiiiiilen baktırmanı öneriyorum

Pekii Sıvıları tamamladık, Akü sarj cihazım var.. sarjınıda doldurduk. Bu tesisattaki arıza şase mi ? yoksa başka bişey mi ?

aküyü ve şarjı ölmek lazım nerde aksaklık belli olur ölçüm yaapabiliyorsan ölç veya oto elektirkçisine göster ölçümle arıza nerde belli olur

Aynısını yaşadım bende.
Ölçümlerde herşey sağlıklı görünüyordu. Delirmeye ramak kala aküyü söktüğümde bir bölgenin şişmiş olduğunu gördüm. Yenisini alınca akıl sağlığım yerine geldi.

Kaçak varsa yapabilir bu dediğini ama en kolayı önce başka bi akü ile dene bakalım aküden mi kaynaklanıyor.

elektrikçiye götür. Akünün garantisi varsada aldığın yere götür hemen değişimini yapar

kardeş senin elektrikçiye gideceğin yok. sana basit bir kontrol yöntemi yazayım. motorla evine geldiğinde ( akün dolu olacak ya) akünün kutup başını sök. gece öyle kalsın. sabah motoruna bineceğin zaman kutup başını yerine tak. bak bakalım motorun çalışacakmı. eğer çalışıyorsa sistemde bir arıza var yok eğer çalışmıyorsa akün sizlere ömür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar