Akü gerçekten ölü mü ?

Başlık biraz değişik oldu ama :D bugün motor tamircisine gittim.Dedim akü sorunlu ölçelim dedi ölçtü falan rolantide 12 nin altında gaz verince 12.1 ,12.2 dedi.Akün ölmüş sarj tutmuyor dedi ve yeni kuru aküye 65 lira fiyat verdi.Bu değerleri veren akü sorunlumudur yoksa konjektör vs değiştirip denemelimiyim.

Akü sorunlu dedin ama,marş basıyormu? tek basmada motor çalışıyor mu? yoksa cırmalıyormu

akü sıkıntılı marş basmıyor bi kere güçsüz basıyo ondada çalışmıyor daha sonra tıkkk diye ses geliyo bitiyo :) bu arada akü resimdeki usta sulu dedi ama içinde su yok su ilave etmemmi gerekiyo acaba

Yok kardeş yok.. su katsan da şarj tutmaz artık,bende de bundan vardı 9 amper,değiştirip 7 amper kuru akü aldım 45 liraya sıkıntım kalmadı. 7 amperden yana da sıkıntı yok kaç aydır :)

anladım.internetten aldıysanız link verebilirmisinz.Bu aküdede ne amper yazıyor ne başka bişey :) 9 amper değilmi

anladım.internetten aldıysanız link verebilirmisinz.Bu aküdede ne amper yazıyor ne başka bişey :) 9 amper değilmi

Ben netten almadım,motorcu bi abimiz var o tavsiye etti 50 tl dedi hatta 45 anlaştık taktı, bastım tık çalıştı. ondan önce sabah basarım çevirir çalışmaz,akşam basarım gıy gıy ses gelir fitil olurum :mrgreen: netten de baktım 12 volt 9 amper bulamadım,hep 12/7 amper yahu..

http://www.kalyoncumotor.com/motosiklet-motor-yagi-buji-aku/12-volt-9-amper-aku-chopper-aku-motosiklet-yedek-parca-planet-aku#.UoJ2YHC8B4w
bu var 9 amper

http://www.rialli.com/ara/9684__aku-ytx9a-bs-super-mf-12v-9-amper-scooter-serisi/

en son bundan aldım. yuasa 240 TL den başlıyor. yuasa aldım 2 sene bile dayanmadı. fazla para vermeye gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar