Akü değiştikten sonra motor kendi kendine marş almaya başladı

Merhaba 125 drift l cbs motorum birka zamandir iş nedeniyle çalıştiramiyordum gecende calistirmayi denedigimde mars basamadim akü testine aldigimdaysa akunu bittigini gördüm bugu yeni akü aldim motora ilk bağlamamda sorun olmadi bi tik zor calisti ama çalisti stop edip tekrar marş vurdum bu sefer kendi kendine surekli vermeye basladi - kutbunu sokerek durdumdu kontak komple kapali iken - kutbu deydirdigim anda marş almaya başlıyor sorun ne olabilir

Motosikleti
Ns200 15"
İlk önce marş düğmesini ardından marş otomatiğini kontrol sağlayın.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Marş düğmesi korozyondan yapışmış.. Sprey temizleyici sıkmayı dene...

Hocam motorunun tuşlu aksamlarına WD 40 dök, akünün değer uyumunu kontrol et şase yapma ihtimali olan elektrik aksamını kontrol et. Harici olarak aynı sorunu bende yaşadım kutup başını söktüm, WD 40 ile yağlama ve temizleme yaptım, akü koruma kapağıma plastik izolasyon yaptım, elektrik tesisatını kontrol ettim sorun tespit edemeyince çalıştırdım. Sorun çıkmadı ama yaşadığımız sorun büyük yangın ihtimali bile çıkartır.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
Marş otomatiği bozulmuş olabilir veya bir kısa devre olabilir. Marş tuşundada problem olabilir.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Hocam motorunun tuşlu aksamlarına WD 40 dök, akünün değer uyumunu kontrol et şase yapma ihtimali olan elektrik aksamını kontrol et. Harici olarak aynı sorunu bende yaşadım kutup başını söktüm, WD 40 ile yağlama ve temizleme yaptım, akü koruma kapağıma plastik izolasyon yaptım, elektrik tesisatını kontrol ettim sorun tespit edemeyince çalıştırdım. Sorun çıkmadı ama yaşadığımız sorun büyük yangın ihtimali bile çıkartır.
Aman haa tuslu aksamlara normal WD40 sikilmaz . Önce temizler ama cok kisa sürede toz toprak dolar icerisine. Tus takimi icin kontak temizleyici WD40 kullanilmalidir.

thumb

Aman haa tuslu aksamlara normal WD40 sikilmaz . Önce temizler ama cok kisa sürede toz toprak dolar icerisine. Tus takimi icin kontak temizleyici WD40 kullanilmalidir.

thumb

Ben yazcaktımda, tuttum kendimi yazmadım tepki gösterilir diye :)
Sizin gibi yaşını başını almış tecrübeli bir abimizin yazması daha uygun olmuş.
Kütüklere wd40 sıkılmaz. anahtar deliğine dahi sıkılmaz. kontakt sprey şart.

Motosikleti
Ns200 15"

thumb
Hocam oralarda ne güzel ürünler var, Türkiye'de bunu bulabilirmiyiz şüpheli. Wd-40'ı bile kullanmadan pas işini fren hidrolik sıvısı ile çözen ustalarımız var halen :) (işe yarıyor ama şunların rahatlığı varken ne gerek var).

İhtimaller, 1- marş butonu pek ihtimal vermiyorum bozulması durumunda genelde hiç basmaz ama bakılması gerekli, 2. marş otomatiği yani role içinden kutupları yapışmış ise marş kendi kendine basar bana kalırsa arıza bunda. 3. tesisat kısa devre.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar