Dostum, senin akünün kodunu google yaptım emin olayım diye. ytx7a-bs kodlu aküler kuru tip olarak gçeiyor. Dediğim gibi buna su konmaz, bakım istemez. Sadece şarj edilmesi lazım. O kapaklar asit kapağı olabilir. Normalde aslında o kapakları görmüyor olman lazım, ama GS kapakları açıkta bırakmış. Zaten üzerinde de sealed lead-acid battery yazıyor.
Peki oradaki buharlaşma nedir bu su miktarının azaldığı anlamına gelmez mi ? Asitli akülerin de belirli oranı asit belirli oranı su ve su eksildikçe ekleniyor diye biliyordum bende.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
Dostum, senin akünün kodunu google yaptım emin olayım diye. ytx7a-bs kodlu aküler kuru tip olarak gçeiyor. Dediğim gibi buna su konmaz, bakım istemez. Sadece şarj edilmesi lazım. O kapaklar asit kapağı olabilir. Normalde aslında o kapakları görmüyor olman lazım, ama GS kapakları açıkta bırakmış. Zaten üzerinde de sealed lead-acid battery yazıyor.
Şöyle bir yazı buldum hatta bir siteden alıntı olarak.
Üst kapağı kaldır.
Altında 3 adet lastik tapa var , aç.
Yukarıda dendiği gibi enjektörle 10 cc saf su ekle hepsine.
Daha doğrusu içine bakabilirsen lamba ile filan plakaların üstüne kadar doldur( 10cc ölçü değil yani ).
O akünün jel olduğunu sanmıyorum.
Kağıt mendil benzeri asitten etkilenmeyen seperatör vardır.
Jel olsa da sorun yok fark etmez.
Sonuçta kuru dendiğine filan aldırış etmeyin kuru olması imkansızdır.
Elektrolitsiz olmaz !!!
Sadece , elektrolit , seperatöre ya da jel ( sıvı emen pelte gibi olan kimyasal zavazingo ) , emdirilmiş haldedir.