
şimdi bu işler böyle insanın başına geldikçe öğreniliyor.

bir yerden başlamak gerekliğmiş.
senin akü su koyu vermiş. kalananada sen yol vermişin oh ne güzel.
işte başlamak için fırsat.

Elektrolit
Sülfürik asit ve saf su karışımıdır. Akü (batarya) içersindeki kimyasal reaksiyonu
sağlar. ( saf su kullanmak gerek ama günümüzde yağmurun ne kadar saf oldugu tartışılır güzel olan yanı acil durumlarda kullanıla bilir, aynı şekilde buz dolabının buzlugundaki kar da aynı işi görüyor.) saf su marketlerde ve benzin istasyonlarında 1.5 liraya satılıyor.
Tam şarjlıbir bataryanın yoğunluğunu 1,280 kabul edecek olursak, türkiyede buna 30-32 bome deriz.
senin şimdi yapman gereken ( yani sanırım ) akünü şarja bağlaman ve sarj sonunda akü suyunun yoğunlugunu ölçmen. ve gerektiği kadar saf su takviyesi ile gerekli değerlere ulaşman.
saf su takviyesi diyorum çünkü sen suyunu döktüğünde sanırım akün tam sajlı değildi yani plakalara asit tutunmuştur senin koyduğun asit li sudan sonra yapacağın sarj asit miktarını yükseltecektir.
not yuasa ve bazı tam bakımsız akülerde asit oranında küçük değişiklikler olabiliyor standardın dışındaki bu oranlar akünün üstünde yazılmıştır.