Akü aldıktan sonra ne yapılmalı?

merhaba herkese motor uzun sürelerdir yatıyor aküde eskiydi motor hiç çalışmıyor marşı hiç almıyor şimdi akü alacağım netten ama aldıktan sonra aküye bir şey uygulanıyor mu şarj. vs. bende şarj etme cihazı falan yok su konuluyor deniliyor ama hiç bilmiyorum bilgisi olan söyleyebilir mi aldığım gibi direk takma durumu yok galiba

Şarj etmeden paketini aç kullan aküler var , bulunduğunuz yerde imkanlar kısıtlıysa AGM akü siparişi verin..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben n11'den denimoto satıcısından Fulbat marka jel akü aldım, şarj edip de montaja hazır halde gönderiyorlar, aküyü taktım, takarken sökeceğim yerlerde sökemedğim yerler için telefonla aradım yardımcı da oldular. Tam motorun modeline özel akü göndermişlerdi, aküyü taktım, topladım, marşa bastım sonra etrafta bir 30km turladım o gün.

n11 den bakıyorum da hiç birşey yazmıyor ki bizim burada akü yok ya bulamadım gitti :)

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
n11 den bakıyorum da hiç birşey yazmıyor ki bizim burada akü yok ya bulamadım gitti :)

Fulbat marka jel akülerin ithalatçısı Denimoto'yu arayın, sizin otora uygun aküyü onlar söyler hatta n11'den falan alabilmeniz için linki de gönderirler.

onceki bir tecrubemden hatirladigim akunun kullanma klavuzunda soyle birsey yazdigi:

1-suyunu koy
2-bir saat sonra voltaji olc
3-12.7 volt ve uzeri deger verirse akuyu kapat kullan
4-12.6 volt ve altinda sarja tak, sonra kullan.

O akuler sarjli geliyor. yeni uretim tarihli ise zaten 12.7 volt alti vermez sarja gerek kalmaz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
agm akülerde kullanım kılavuzu var.bazıları asidi konulmus bazıları konulmamıs geliyor.asidi kendin koyuyorsan asidi koyduktan sonra 1 saat bekliyorsun.sonra şarkjı ölçüyorsun belli degerin ustundeyse sorun yok.altındaysa 4-8 saat arası şarj ediyosun o kadar.
bu agm aku için geçerli.jel yada diger akuleri bilmiyorum

Aldığın akünün kullanma kılavuzu yok mu? Veya User Manual?

Aküyü internetten alacaksan satıcıya sor hazır halde yolluyorlar mı? Özel şarz aletine gerek yok kullanmadığın laptop şarzı varsa kabloları sıyır 12 saat şarza tak oldu bitti. En olmadı hasanpaşa denim otoya git yardımcı olsunlar. Ama netten alınca çoğu satıcı istersen hazırlayıp şarz edip yolluyorlar.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
agm akülerde kullanım kılavuzu var.bazıları asidi konulmus bazıları konulmamıs geliyor.asidi kendin koyuyorsan asidi koyduktan sonra 1 saat bekliyorsun.sonra şarkjı ölçüyorsun belli degerin ustundeyse sorun yok.altındaysa 4-8 saat arası şarj ediyosun o kadar.
bu agm aku için geçerli.jel yada diger akuleri bilmiyorum

AGM ve GEL akülere asit sıvı katılmaz, bunlar kapalı ve fabrika şarjlı gelir, kullanmadan önce kontrol edersiniz gerekiyorsa şarj edip takarsınız.

Sıvı konulanlar klasik tip sulu akülerdir. Bunlar daha ekonomiktir ancak akünün öne arkaya (veya yanlara) devrilerek kullanılması mümkün değildir, sıvı kapakları hep yukarı bakmalıdır . Dolayısıyla önce akünün motora nasıl monte edildiğine bakılıp buna göre AGM/GEL veya sulu tip almaya karar verilebilir.

sipariş vereceğin satıcıya özelden sor tam şarjlı istiyorum diye. Sana şarj edip gönderirler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
cyan daha önce yazdığım gibi.bazı firmalar hazır asidi ekleyip yolluyor.bazılarında kutu içi,nde asitle geliyor asidi kendin ekleyip 1 saaat bekliyorsun.bana 2 türü de denk geldi.kuru akü denmesinin sebebi içindeki elektrolitlerin plakalara emdirilmesi yüzünden.dolayısıyla dışarı taşacak bir sıvı kalmıyor...

https://www.google.com/search?q=wha...AgAG0AYgBsCGSAQQwLjMwmAEAoAEB&sclient=gws-wiz

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
cyan daha önce yazdığım gibi.bazı firmalar hazır asidi ekleyip yolluyor.bazılarında kutu içi,nde asitle geliyor asidi kendin ekleyip 1 saaat bekliyorsun.bana 2 türü de denk geldi.kuru akü denmesinin sebebi içindeki elektrolitlerin plakalara emdirilmesi yüzünden.dolayısıyla dışarı taşacak bir sıvı kalmıyor...

https://www.google.com/search?q=wha...AgAG0AYgBsCGSAQQwLjMwmAEAoAEB&sclient=gws-wiz

Sıvı doldurulan AGM varmış meğer, ben de şimdi öğrendim. Ama (benim mesajın asıl vermek istediği bilgi: =>) devirerek kullanılacaksa mutlaka Factory Activated / Factory Sealed akü almak lazım. Sıvı katılanların hepsi dik (dolum gözleri yukarı bakacak şekilde) kullanılmalılar.

Aküyle alakalı değil ama uzun süre yatınca havadaki nemden benzin sulanıyor yeni benzin alıp bununla karıştırırsanız daha çabuk çalışır yoksa yeni aküyü marşla bitirebilrisiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar