Rica ederim ne demek.
Fotoğrafçılıktan anlayan dostlarımın insta 360 ile ilgili çok fazla olumlu yorumu oldu. Bizzat denemedim ama çekimlere bakınca çok güzel görüntüler elde edilebiliyor. Belki iş profesyonelliğe giderse ikinci kamera olarak düşünülebilir.
Bu arada 4 - 5 ay kadar önce D&R da çok güzel indirimler yakalamıştım. Media mod 1.400 TL (piyasada 2.400 TL idi) ve max grip 400 TL(piyasada 1.200 TL) fiyatlara almıştım. Ama bu fiyatlar sadece mağazada geçerliydi. Sizin de aklınızın olsun belki böyle bir durum olur tekrardan.
Anladım hocam, vallahi ben profesyonellikten ziyade bir Youtube kanalım var içeriği olmayan, oraya videolarımı atayım, arada sırada açar izlerim, yorum yapan olursa muhabbet döner hesabı boş zamanlarımda takılayım istiyorum. Motovlog işine giricem işte 100k abonem olucak milyonlara oynayacağım kafasında değilim yani. Amaç sohbet etmek, eğlenmek, paylaşmak. Ama yine de almışken iyi bir kameram olsun da istiyorum, sadece motorsiklette kullanacağım diye bir şey yok, başka bir şeyde lazım olur, denize gideriz, sualtı çekim yaparım falan her yerde kullanırım yani.
He ama dediğiniz gibi profesyonelliğe giderse ikinci kamera gerekirse mutlaka ilk bakacağım bu kamera olur.
Benim şehrimde malesef D&R yok. :mrgreen: Sitesinden takip edebilirim ama oraya düşer mi indirim düşmez mi artık şansa.
Son bir şey daha sorucam size, bu Media mod gerekli mi gerçekten internetten izledim ama üzerine bir kılıf gibi geliyor tam olarak ne işlevi var kavrayamadım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:49 ----------
hemen hemen saydığınız tüm aksiyon kameraları kullanmış biri olarak yazıyorum.
ozmo ve sjcam ı direkt eleyin
çok uzun açıklama yazardım fakat gerek yok
sadece video çekecekseniz ve konuşma yapmayacaksanız gopro 5 hayli hayli işinizi görür.
yok ben aynı zamanda konuşacağım da diyorsanız goporoda bir sürü ek almanız lazım ki tam bu noktada senanın kameralı interkomları var ziyadesiyle işinizi görür.
sena 10c veya 50c olanlarını bi inceleyin derim.
fiyatı ucuz diye aldığınız tüm kameralar size net pişmanlık yaratır.
Fiyatı ucuz diye bir kameraya yönelmek istemiyorum zaten ama işlevini iyi yapan GoPro'dan daha uygun fiyata bir kamera var mı diye araştırıyorum.
Yani ben bir kere kamerayı alayım ekipmanları gerekiyorsa da alayım ama arkama bir daha bakmayayım.
Bu arada konuşmayı düşünüyorum ama daha önce hiç kendi kendime konuşmadım, ilk başlarda olmasa da ilerleyen zamanlarda konuşurum heralde. :mrgreen:
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Özellikle AEE den uzak dur hacı bende var yedek parçası yok su geçirmez kılıfı kırıldı bulamadım arkadaşın kılıfını aldım muhattabı dahi yok sitesi de yok gibi bir şey tr de bir firma var oda sallamıyor bile şuan için satmıyor bile ürünü
Söylemeseniz adını dahi duymamıştım. :mrgreen: Bilgi için teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:52 ----------
çok fazla aksiyon kamerasıyla içli dışlı olmuş bir yandan motovlog yapmış biri olarak öncelikle asıl soru şu çektiğiniz videoları işleyecek (ki gopro hero 9 10 11 den bahsediyorsunuz) 4k ya da 5 k render alabiliceğiniz bir pc niz veya ipad vs var mı yoksa zaten 8 ve üstünü almak mantıksız gidip direk hero 7 black alın ha derseniz benim param var kardeş sanane o zaman hero 11 ya da insta 360 one rs 4k ve ya 360 da çekerim derseniz dual mod u tavsiye ederim onun haricinde görüntü kalitesi olarak insta ve gopro her zaman en güzeli veriyor yeni nesil cihazlarda ama sjcam vs gibi markalara kesinlikle bakmayın pişman eder parasının hakkı cihazlar değil şu dönemlerde , dji osmonun yeni çıkarttığı var o da fena değil ama detaylı incelemedim kesin bir tavsiyem yok onun hakkında ama eski osmolarda çekim acısı dardı o yüzden ben sevemedim açıkcası
bir de goproda şu artınız var çok fazla aksesuar lensler vs vs ler bulunabiliyor satmak isterseniz alıcısı daha kolay çıkıyor ama 9 ile 10 serisinde ısınma sorunu vardı 11 de çözüldü deniyor 10 almaktan 11 tercih edin ama bence 7 black her şeyiyle yeterli derseniz ben mikrofon adaptörünü ayrı olsun istemem o zaman 8 ya da 9 u media modlu olarak kullanabilirsiniz
Asus G17 laptopum var şuanda. 4gb 3050TI GDDR6 ekran kartı, 16gb RAM, 4800h 8çekirdek 16izlek render için yeterli olur mu sizce? Daha önce render işleriyle uğraşmadığımdan tam yeter mi yetmez mi bilemiyorum. İşlemciden değil de ekran kartından render alsak olur gibi sanki?
DJI Osmo'nunda yeni versiyonu dar açıyla çekiyor sanırım, ben onu farketmemiştim konu içinde bir link paylaşımı oldu oradan izledim, GoPro daha geniş açı ile çekiyor.
Şuan herkes GoPro diyor zaten bende GoPro alacağım, baktığım alternatiflerin hepsi elendi. 9-10 ısınıyor dediniz, 11 de çözüldü dediniz ama render için pc yetmezse 7 black hero alın dediniz. Açıkcası 11'in tasarımı da hoşuma gidiyor, bir de daha güncel bir cihaz olmasını istiyorum ama render kısmı olmazsa dediğiniz gibi o zaman 7 yada 8 düşünürüm.