benzer olaylar farklı zamanlarda forumda yazıldı,olay,yaşananlar,öneriler ve denenler aynı.Cezaya itiraz eden arkadaşlar oldu , ne yazık ki cezalar iptal olmadı ve ödendi.Kimi arkadaşlar trafikten "men" eilerek motorlarını orjinal egsozları ile değiştirerek 7emin otoparklarından topladı. Bende bir "egsoz hastası" olarak bu durumu araştırdım,yasal olarak nasıl kullanabiliriz ? Ruhsata işletme konusu egsoz için geçerli olmuyor,yaptığım araştırmalarda bana denilen lpg takılması vs gibi işlemlerin ruhsata işletilebildiği oldu.Egsoz modifiye parça kategorisine girdiği için maalesef ruhsata işletme şansımız yok. Tamamen keyfi bir uygulama söz konusu, denk geldiğiniz polis çevirme her neyse, birinde hiç sorun olmuyor ama 500 metre ilerde ceza yiyorsunuz.
Egsozlardan cıkan yuksek sesler cevreyi rahatsız edici oluyor,takan arkadaşların bunu dikkate alarak kullanmaları gerekıyor ama burda da bir standart getirmek mümkün değil, o yüzden polis tamamen bakmadan cezayı kesiyor.Kanunla belirtilmiş desibel seviyeleri belli, kimi gecenin 03 ünde insanlar uyurken bağırta bağırta motoru ile geçiyor,kimi bilerek caddenin en kalabalık yerinde kesiciye sokuyor motorunu. Fakat yasa belli , elimizde uygunluk belgesi bile olsa uygulamada bir işe yaramıyor.
Ben kendi adıma egsozumu çok büyük ihtimalle değiştiricem,ceza meza artık ne olursa kullanmaya devam edeceğim.