Akıl akıl'dan üstündür.

Evet arkadaşlar hani derlerya motorunuz yada bi malzemeniz bozuldumu ardı ardası kesilmiyor.

Sorunum ise ;

Motorun ön - arka dişlileri ve zincir 80 tl'ye orjinalı ile değiştirdim. ( Honda innova 125)
25 liraya repsol 10w40 yağ kattırdım.( Castrol bulamadım)

şimdi ise.. motor kısmında sanki egsozda susturcu var gibi ses yapıyor adeta ıslık çalıyor..

Hava filtresine baktım ondan mı ses geliyor diyerek? ama onda bi sorun yok..

En yakın arkadaşım olan tamircim Tugay'ı arayarak.. sorunumu ilettim..

oda motor kısmı yağ yetiştiremediği için Segman başını bozmuştur o yüzden ses yapıyor dedi.

( Yağını değiştirirken 250 gr.yağ çıktı)

Şimdi ise aklımda bir kaç soru var.
acaba yağı neden yetiştiremiyor ?
yağ pompasında bir sorun mu var ?
Bu sorunlar motor kısmında başka arızalara yol açabilirmi ?

Segman ise orjinalı 35 tl.

Elleriniz dert görmesin, yardımcı olana çok çok teşekkür ederim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yağ pompası yüzünden olabilir,motor önceden acılıp toplandıysa conta ve sıvı conta tıkanmalari yüzünden olabilir..yağın türü sebebiyle olabilir..motor içinde çapak varsa onlar kanalları tıkamıssa bu yüzden de olabilir..başka bir ihtimal aklıma gelmiyor..ama akıl akıldan üstündür:)

arkadasım benim. Bak şimdi o sesi gidermek için baktırman gereken yerler= krank kolu, krank rulmanları, ekzantrik dişlisi ve ekzantrik zinciri.yağın çok çok az çıkmış. Okadar az yağ motora kesin zarar vermiştir. İlk olarak segmanlara sonra pistona sonra gömleğe. Bu kadar az yağla çalışan motor, büyük ihtimalle krank kolu ve rulmanlarınada zarar verdi. Onlarada kesin baktır. Yani anlıcan yeni rektefe ve a dan z ye motor bakımı. Ya bak modenas gt 130 al. Pişman olmazsın. Cuptan vaz geçemeyeceğini biliyorum. Modenas biraz pahalı 4.5 lira. 2.5 a sat innovayı 2 lira ekle al modenası. Arkana bakmadan yıllarca binersin.

Söylediğim parçalar....

www.albaymotor.com 'dan orjinal olarak getirtecem parçalardır.

Silindir kapak contası 10 tl
Alternatör kapak contası 10 tl
Alt conta 5 tl
Silindir kapak contası 10 tl
Egzantrik zinciri 35 tl
Egzantrik zin.gergisi 8 tl
Segman 35 tl
Subab Takımı 30 tl
Hava Filtresi 20 tl

Bunların hepsi toplam 167 tl.

ekstra olarak ;
Piston 35 tl
Biyel kolu 50 tl

Bunlarda 85 tl + 167 : 252 tl.

motoru söküp arızalı parçaları buluptamı sipariş verdin yoksa motoru sökmeden tahmini olarakmı?

tamam iyi olur.krank rulmanlarınada bi baktır açılmışken.

kızıyonda madem konu ap açık ortada motor yağ yakmış :D:D başka izah tarzı yok ben onların yerine söyliyeyim hani yabancıya gitmesin dost acı söyler:mrgreen:

bugun sana yarın bana benimkide honda malum herbiri yağ yakıyoya benimkiside yakıcak demek

250 gram yağ çıktı ha.Nasıl dayanmış böyle uzun zamndır.sağlam motormuş.

kızıyonda madem konu ap açık ortada motor yağ yakmış :D:D başka izah tarzı yok ben onların yerine söyliyeyim hani yabancıya gitmesin dost acı söyler:mrgreen:

bugun sana yarın bana benimkide honda malum herbiri yağ yakıyoya benimkiside yakıcak demek

kardeşim motorun yağını değiştirdiğim adam 3.000 km gel değişelim dedi bende tamam dedim 2580 km oldu baktım 250 gr yağ kalmış.. yine iyi kalmış..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:05 ----------

250 gram yağ çıktı ha.Nasıl dayanmış böyle uzun zamndır.sağlam motormuş.

işin garip tarafı 80-90 km hız full devirli yine iyi gitti.. ama komple rektefe etmek şart.

ben truva cub u aldığımdan beri her 1000 km de yağ değişirim zaten 20 tl birde yağ ısınıp özelliğini kaybediyor değişse iyi olur sen birde 3000 km diyorsun

yag değişimi bence 1000 km max 1500 km de olmalı. 3000 çok çok fazla 125 cc tek silindir bi motor için.

yag degisimi 4.000kmde bir olmali ideal olarak, daha erken degistirmek zorunda birakan motoru birakmak lazim :) 4000km honda-suzuki-yamaha-kawasaki gibi markalarin muhendisleri tarafindan verilen ideal degistirme kmsi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar