- Katılım
- 13 Ağu 2013
- Mesajlar
- 1,999
- Motosikleti
- Triumph Tiger 900GT
Taciz yememek için tek kural var, apaçi olmak 
Yaşıyonmu sen?
Arıycaktım artık başına bir iş mi geldi diye.
Taciz yememek için tek kural var, apaçi olmak![]()
Apaçi ol , dört teker sürücülerinin motosikletlilere olan garezini iyice köpürt ki daha fazla araba üzerimize sürsün , daha fazla motorcu kardeşimiz ölsün.
Umarım bu sapkın düşüncelerden arınır düzgün bir motorcu olabilirsin.
Sevgilerimle
siz apaçi kardeşlerimizi sevmiyormusunuz hocam ? aea tam tersi çok seviyor ama
çok değişken burda da https://www.youtube.com/watch?v=loaJVp4ARZA 31metre ölçülmüş , Top Gear'da Peugeot 101 Porsche 'den daha kısa mesafede durmuştu.
2011 Suzuki GSXR-600: 122 ft fabrika verisi 37mt , F430 28mt ,2012 harley switchback 34mt
Jremmy Amca ; (120mhp)200 ile SLR testinde https://youtu.be/N7fz-ZPWM24?t=1m24s (240ft) 73 metre'de frenledi.
Çok fazla etken var araçlarda işi teknoloji belirlerken motosiklette sürücü faktörü çıkıyor kaç G durdurma gücü motosiklette çok farklı,
Sürücüler arasında oluşan farklar için
https://www.youtube.com/watch?v=i6KS60rIEDI
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:01 ----------
Şunu unuttum forumda tartışılan konu ABS bana fazlaca adrenalin çıkaracak kadar frenlememim gelişmesini sağladı.
Ön teker kitleme irkilme reaksiyonumu korku bariyerimi kırdı.
ABS devreye girmeden fren manetine artan baskıyı sonuna kadar yapabilir hale geldim.Şu ana kadar nasıl çlıştığını merak etmem dışında devreye girecek bir duruma girmemeye çalışıyorum.En büyük beceri kısmı burası.
ABS Her motosiklette standart olması gerekir.
Normal bir insanın tepki süresi ortalama 2.5 saniyedir. Bunun üzerine fren mesafesi ve güvenlik payı eklenmeli.