Selam arkadaşlar.
Hafta sonu Alanya'dan Anamura gittim 3 günlük bayram tatilimi orda geçirdim.Alanya Anamur arası yol durumunu paylaşayım dedim, özellikle Antalya tarafından ilk defa gelecek arkadaşlara faydalı olur.Alanya gazipaşa arası 126 km. yol düzgün, Alanya'dan çıkışta 8-10 km kadar hafif virajlı, daha sonra düz fakat yolun düzlüğüne aldanıp fazla basmayın çok fazla stabilize yan yol var ve heran bişeyler çıkabiliyor.Gazipaşa'yı geçtikten sonra Anamura 60 km kalana kadar yol düz, daha sonra virajlar başlıyor.Gazipaşa dan çıkışta deponuzu kontrol edin çünkü Anamura kadar yolda benzinci yok.Virajlarda yatarken çok dikkatli olun çoğu yerde asfalt engebeli hale gelmiş (sıcakta yumuşayan asfalt ağır araçların frenlemesiyle dalgalı hale geliyor) ciddi biçimde zıplatabiliyor bu da lastiklerin yerle temasının kesilmesi ve kayarak düşmenize sebep olabilir.Ben gelirken inanılmaz çoklukta sinek vardı, vizörümü aralayamadım bile.Yanınızda vizörünüzü temizlemek için bişeyler olsun gerçekten ihtiyacınız olacak.Mutlaka fotoğraf makinanızı alın manzara mükemmel.Biraz sarsıntılı da olsa çok zevkli gidilen bir yol.Ayrıca yanınıza deniz malzemelerinizi de alın, hava uygun olursa denize gireriz, harika bir plajı ve denizi var.
Alanya'dan gelecek arkadaşlar varsa bir buluşma yeri ve saati ayarlayalım.Hatta Antalya grubuyla birleşecek şekilde olsa süper olur.