Benim anladığım zaten 6 liraya getirdiler benzini burda sabitlicekler yani inmicek fiyatlar.
Tabii ki fahiş faizlerle alınan dış borçlarla... Yani geleceğimizi daha da karartarak.buradaki "vergi kaybı" nasıl telafi edilecek?
Benim anladığım zaten 6 liraya getirdiler benzini burda sabitlicekler yani inmicek fiyatlar.
Fiyatları sabitlendi. Zam gelince daha az ÖTV alıcak devlet zam olmamış olucak. İndirim gelince de ÖTV fazla alınacak böylece biz aynı fiyattan almış olucaz.sabitleyeceklerini sanmıyorum bu çok iyimser olur.. 20 gün önceki benzin fiyatıyla şimdiye bakarsanız seçime kadar çok rahat 7 yi görür bu fiyatlar hayırlısı bakalım. Millet reis doğru olanı yapar diye bekliyor.. En sonunda ne yapacağını merak ediyorum.
Fiyatları sabitlendi. Zam gelince daha az ÖTV alıcak devlet zam olmamış olucak. İndirim gelince de ÖTV fazla alınacak böylece biz aynı fiyattan almış olucaz.
Acaba niye sabitlediler az gün kaldı diye mi (vay be) ? Şimdiye kadar niye ÖTV'yi az alıp böyle bir yola başvurmadılar ?
Her şey ayrı bir soru.
Orasını ben bilemiyorum. Ama şöyle birşey varkı farklı enerji kaynaklarına ve farklı yatırımlara yönelmezsek sabitlemede işe yaramayabilir.Acaba niye sabitlediler az gün kaldı diye mi (vay be) ? Şimdiye kadar niye ÖTV'yi az alıp böyle bir yola başvurmadılar ?
Her şey ayrı bir soru.
Orasını ben bilemiyorum. Ama şöyle birşey varkı farklı enerji kaynaklarına ve farklı yatırımlara yönelmezsek sabitlemede işe yaramayabilir.
Hükümetin şuan yaptığı iyi bence ilk etapta.
2. Etapta ise ithalat azaltıcı ihracat arttırıcı hamleler yapılmalı.
Şu yerli araba, yerli silah vs. Gibi icat ve icraatlar hızlanıp ithal edilmeli.
Global piyasanın 3-4 kuruş altına daha kaliteli mal satıp ihracat artarsa o zaman Türkiye ekonomisi düzelir.
Araç başı 100 dolar kazanıyormuşuz.Pek sanmıyorum 2-3 yerli araçlardan ekonominin düzeleceğini adamlar tüm teknolojik alet, araçları satıyor.
Fazla yırtınmayın, akabelilerin üçte biri (üçün biri) internete hiç girmiyor, geri kalanları da ekonomik olarak kötü bir şey var ise(!) hep dış mihrakların oyunu diye düşünüyormuş. Akabelilerin içinde ekonominin kötü olmasından gerçekten rahatsızlık duyan yüzde dört(müş).
Memleketin yarısı iphone. Onlar da telefon başına 100 dolar kazanıyordur herhalde?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------
Anlamadığım kısım o zaten. Diyelim dış mihraklar yapıyor. E iktidar bunların oyununu bozamıyorsa başarısızdır.
ülkenin 3'te 2'si, 3'te 1'in üzerine binmiş bedavadan tüm kaynakları hayasızca sömürüp zenginleşiyor.
Bu düzenin devamı adam için "iyi ekonomi" anlamına geliyor zaten. Roma'daki köle hukuku bunun yanında muasır medeniyet.