- Konu Yazar
Jeansque adlı üye Dominar 400 ile Elazığ-İzmir-Elazığ yapmış.
Kazasız belasız gezini tamamladığı için geçmiş olsun.
Gezi mesajının sonunda "Bu süreçte toplamda 3500 KM yol yapmışım ve 5250 TL yakıt yakmışım." demiş.
Bu tüketim miktarı bir şey ifade etmiyor.
Günümüzde ediyor, 1 yıl sonra benzin fiyatı 70 tl olduğunda bu 5250 tl rakamı komik ve yanıltıcı olur.
Lütfen tüketim miktarını lt olarak verelim. Herkes öyle versin.
"Bu süreçte toplamda 3500 KM yol yapmışım ve 150 Lt yakıt yakmışım." şeklinde bir ifade, doğru ve güvenilir bir ifadedir.
Zaten tüm araçların tüketim miktarları da "100 km.de yaktığı LT akaryakıt" olarak verilir.
Ben şahsen (otomobil veya motosiklet olsun) bir yolculuğa çıktığımda, yola çıkmadan önce bulunduğum yerde depoyu fullüyorum. O akaryakıt fişini atıyorum.
Başlangıç km.yi de kayıt ediyorum.
Sonra, akaryakıt göstergesi her kırmızı bölgeye gelip, bitmeye yakınlaşınca, depoyu fullüyorum.
Akaryakıt fişinin üstüne, o depo ile kaç km gitmiş olduğumu yazıyorum.
Zaten kaç lt yakıt almış olduğum fişin üstünde var.
Seyahat bitince, son olarak depoyu fullüyorum.
Uygun bir zamanda "Kaç km yol yapmışım, kaç lt yakıt harcamışım." bunu hesaplıyorum
Tavsiye ederim

Kazasız belasız gezini tamamladığı için geçmiş olsun.
Gezi mesajının sonunda "Bu süreçte toplamda 3500 KM yol yapmışım ve 5250 TL yakıt yakmışım." demiş.
Bu tüketim miktarı bir şey ifade etmiyor.
Günümüzde ediyor, 1 yıl sonra benzin fiyatı 70 tl olduğunda bu 5250 tl rakamı komik ve yanıltıcı olur.
Lütfen tüketim miktarını lt olarak verelim. Herkes öyle versin.
"Bu süreçte toplamda 3500 KM yol yapmışım ve 150 Lt yakıt yakmışım." şeklinde bir ifade, doğru ve güvenilir bir ifadedir.
Zaten tüm araçların tüketim miktarları da "100 km.de yaktığı LT akaryakıt" olarak verilir.
Ben şahsen (otomobil veya motosiklet olsun) bir yolculuğa çıktığımda, yola çıkmadan önce bulunduğum yerde depoyu fullüyorum. O akaryakıt fişini atıyorum.
Başlangıç km.yi de kayıt ediyorum.
Sonra, akaryakıt göstergesi her kırmızı bölgeye gelip, bitmeye yakınlaşınca, depoyu fullüyorum.
Akaryakıt fişinin üstüne, o depo ile kaç km gitmiş olduğumu yazıyorum.
Zaten kaç lt yakıt almış olduğum fişin üstünde var.
Seyahat bitince, son olarak depoyu fullüyorum.
Uygun bir zamanda "Kaç km yol yapmışım, kaç lt yakıt harcamışım." bunu hesaplıyorum
Tavsiye ederim