Airbag yelekler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Motosikleti
Yok
Merhaba. Bu ürünler hakkında hiç bilgim yok, bana biraz tecrübelerinizi/bilgilerinizi aktarabilir misiniz?

Çalışma prensibi nasıldır?

Kaza anında devreye girmesi garanti midir? (Bazı kazalarda otomobillerin airbag'lerinin açılmaması gibi bir durum var mıdır?)

Ve aşağıdaki Durt marka ürünün özelliklerinde vurgulandığı gibi, "göğüs, sırt, ense, kuyruk sokumu"nu koruyarak olası felçleri önleyebilir mi?

Son olarak bu ürünlerin herhangi bir dezavantajı var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.

-----------------------------------------------------------------------

TEKNİK DETAYLAR

Motosiklete bağlanan ve kaza anında güvenle açılan mekanik tetikleyici

130 ms altında tepkime (şişme) süresi

Kaza anında göğüs kısmında ve sırt kısmında Ense kısmında ve Kuyruk sokumu kısmında şişerek sizi darbelerden korur.

Kazalarda oluşabilecek yaralanmaları min düzeye indirger.

Değişebilir tüp; kazadan sonra veya yanlışlıkla şiştikten sonra yedek tüp ile değişim imkanı. Ürün yırtılmadıktan ve delinmedikten sonra sonsuz kullanım.

Ürün üzerinde bolca gece görüş reflektörü.

Gündüz kullanınımlarda görünür olmak için neon yeşil ve neon turuncu renk tercihi.

Dış kabuk; sürtünme dayanımı max düzeyde olan nylon cordura kumaş.

Tetikleyici mekanizma için gizli cep.

Ayarlanabilir bağlantı klipsleri

Sırt kısımda sertifikalı FLEXIST SV-1 Hafızalı sırt koruması EN 1621-2 v

Kaza anında şiştikten sonra min 3 dk aynı pozisyonda kalma özelliği

%100 TÜRK MALI. FİRMAMIZ ÜRETİMİ FAYDALI MODEL PATENTLİ ÜRÜN.

HAVA YASTIĞI YELEK SATIN ALANLAR. YEDEK cO2 tüp'ü sadece indirimli olarak satın alabilirler.

BOL YEDEK PARÇA

https://www.durt.com.tr/urun/durt-hava-yastigi-yelek-v2-motosiklet-kullanicilari-icin-1
ab1x.jpg

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660

Bu tarz, elektronik olmayan, motora bağlanan hava yastıklarını almayı uzun süredir istiyorum. Şarjlı olanların her akşam şarjı ile uğraşmak istemiyorum. Ayrıca sensör ile çalışan bu şarjlı versiyonlar pistte her ne kadar güzel çalışsa da normal koşullarda ne kadar iyidir bilemiyorum.

Türkiye'de bunu yollarda belki 1-2 kere görmüşümdür. Yurt dışında Helite diye de bir marka var. O bayağı övülüyordu. Onunla kaza yapıp üst gövdesinde hiçbir sorun olmayan saçı beyazlamış (genç olmamasına rağmen) birinin haberine de denk gelmiştim (yurt dışı).

Sosyal medyada sanırım bir tek Zafer Akçay ve ailesi hava yastığı kullanıyor (son 1 yıldır). Ben de alırsam her seferinde uğraşıp takar mıyım diye düşündüm bayağı ama denemediğimden cevabım yok. Keşke almış olsaymışım ama. Kazamda kaburgalarıma kalıcı bir şey olmadı ama neredeyse 1 aydır sol yanımın üstüne yatınca acıyor.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
dURT dürtecek kimse bulamamış da şiyapmış sanki.
Ulan bez hevenkler, madem on altıya satabiliyordunuz yarışmaya niye otursikeden başladınız? :rolleyes:
8oeedn4.jpg

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
dURT dürtecek kimse bulamamış da şiyapmış sanki.
Ulan bez hevenkler, madem on altıya satabiliyordunuz yarışmaya niye otursikeden başladınız? :rolleyes:
8oeedn4.jpg
Açıkça belli zaten ama yine de almayı düşünenler için demiş olayım: İndirim yok. 1 yıl öncesine kadar 10 bin TL'nin altına satılıyordu diye hatırlıyorum.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Hayatta durt a güvenmem...
Tucano urbano da görmüştüm... Kaza sırasında hava tüpünden kısa zamanda şişiyordu.. 1-2 kere denemiştik..Her seferinde hava tüpü nü değiştirebiliyordun..

Ense korumaları çok iyiydi onu hatırlıyorum...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar