Air Car (Hava ile Çalışan Motor)

engine-piston.gif

Bu araç ilk defa 2002'de fuara çıktı, dolayısıyla yeni bir buluş sayılmaz ama bir defosu varki bu kadar zamanda yaygınlaşamadı..!

Air Car, Fransız MDI (Moteur Developpment International) firması tarafından geliştiren, sıkıştırılmış hava basıncıyla çalışan, yeni nesil bir otomobildir.

Araç, Compressed Air Technology (CAT) adı verilen sıkıştırılmış hava teknolojisini kullanmaktadır. 110 km/s maksimum hız kapasitesine sahiptir. Hava tankı dolu iken 200-300 km arasında mesafe alabilmektedir. Hava tankı, elektrik şebekesine bağlanan bir aparat yardımı 4 saatte dolmaktadır. Aynı işlem hava istasyonlarında 3 dakikada gerçekleştirilebilmektedir.

air-car-engine-0607.jpg

Elektronik bir pompa yardımıyla, 300 barlık bir basınçla sıkıştırılan 90 metre küplük hava, karbon fiber tankında saklanıyor. Sıkışan havanın basıncı, pistonları harekete geçiriyor ve aracın saatte 110 km/s kadar hızlanması sağlanıyor.

motor-1.gif

wiki

http://otomobil.ntvmsnbc.com/haberler_070531_HavaylaCalisanOtomobil.asp

bencede sonuçta buda bomba
tatta bana kalirsa lpgdel de daha tehlikeli
otoda diselden gerisi yalan:d

bomba biziz arkadaşlar, ruhsatsız,sanayide yapılan tanklar, o patlayanlar. ayrıca bunların bakım süreleri var, onlarıda yaptırmazsan patlar. motorun yağını en dandiğinden al, hiç değiştirme, krank bağlayınca dandik de, o hesap.

bence güzel bir sistem neden bomba olsunki sağlıklı ve güçlü bir depolama varsa 300bar sorun yaratmaz diye düşünüyorum teşekkürler paylaşım için.

GKN

iyide arkadaşlar, altı üstü havayla çalışıyo, maliyeti yok gibi birşey..
piyasaya çıkmamasının tek sebebi 300 bar hava deil, petrol üreticilerinin etkisidir diye düşünüyorum..

bırakın cıkmasın lpg cıktı tüp fiyatları zıpladı şimdi havalı arba ckar devlet aldığımız nefes den de para keser cıkarmasınlar mümkünse

bende fransadan başka biyerde servisinin ve yedek parçasının olmayışına bağlıyorum, petrol üreticilerinin şeyinde olmaz böyle bişey,elektrikle şarj oluyor,elektrik petrolden üretiliyor, bu araçlar yaygınlaşana kadar dünyada petrol kalmaz, hangi petrol şirketi bunlara tepki gösterebilir? arzı karşılayamama durumundalar.

Birde buna Magırus kompresorü takalım görün siz 110kmh bırak 220kmh yapmazsa.Yada Travego::unsure::

reo

ne pratik
ne ekonomik
ne de verimli
sadece başka bir alternatif. üstelik altyapı da hazır olmadıgından yaygınlaşması zaten beklenemez.

sonuc olarak: herşey normal.

ne pratik
ne ekonomik
ne de verimli

neye göre? havanın litresi 2.7lira değil
dk.da dolan depo pratik mi değil?
bu araç şehir içi için tasarlanmış, 50km hız sınırı içinde 110km sürat verimsizlik midir?

bu motor hakkındaki bilgim biraz araştırmadan ibaret, bilmediklerim olabilir, aydınlatırsan..!

sadece başka bir alternatif.

elbette alternatif, petrol bitiyor.:cat:

arkadşlar 300 bar diyor hangi kompresörle 300 bar hava basacaksınız150 barda 1litre tüpe 1,6metreküp serbest hava dolduruyorsunuz yada şöyle diyelim 300`x15=4500 hava yapar travego kompresörü ilede baya basılır yani?defosu belli işte saygılar.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Teşekkürler bilgi için. Maliyet-ağırlık hesapları çoktan yapılmıştır ve tüm motosiklet firmaları haberdardır diye düşünüyorum, tek rakibi elektrikli olanları, hangisi kazanmışsa o üretiliyor şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar