Aileyi Motora İkna Etmek Yada Gizli Almak

Motosikleti
NS 200
Başlıktada söyelediğim gibi ailemi motora ikna etmeyi denedim ama nafile yaşım 18 a2 ehliyet alıcam ama ona bile izin vermiyorlar son çare her şeyi gizli yapamyı planlıyorum.Yaklaşık 3 senedir motor için ikna etmeye çalıştım ve hala çalışıyorum ama zararlı bir şey olmadığına ikna etmeye çalıştım fakat annem ikna oldu sadece babam ne olursa olsun ikna olmuyor bende bu 1 senedir kendime bir düzen kurdum para kazanmaya başladım ve hala birikim yapıyorum hali hazırda elimde birikimimde var diyorum alayım ama ne olursa olsun babam hayır diyor en sonunda ehliyeti aldıktan sonra gizlice alıp önüne koymayı planlıyorum sizcee tepkisi ağır olur mu bazen cidden sanki okey dicekmiş gibi şakalarda yapar nadiren ama bazende alırsam paramparça eder bile diye düşünüyorum

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kardeş heveslisin ama ailen seni bizden iyi tanıyor, izin vermiyorlarsa bildikleri bir şey vardır. Onları ikna etmek istiyorsan eğitimlere katıl, bilinçli bir sürücü olmak istediğine dair ikna et, ilk seçeceğin motor da antin kuntin spor motor görünümlü sokuk bir Çinli olmasın. Zamana yay bu konuyu.

Gerçi benim de oğlum olsa ve 18 yaşındayken motor kullanmak istese onun beden bütünlüğünü korumak adına onu sille tokat döver ve asla motor almasına izin vermezdim.

Motosikleti
Triumph Trident 660
Bir şeyleri kendin idrak edip anlamlandırabiliyorsan ve paranı kendin kazanabiliyorsan artık aileni dinlememe vaktin gelmiştir

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
aileni dinle, sabret
biriktirdiğin parayı da altına yatır (ytd)
ilerde, biraz daha olgunlaştığında hem ailen yumuşar hem de daha iyi bir motor alırsın aynı parayla

Motosikleti
D400
Bıktım şu konudan.

Düzenli olarak neden benzer bir başlık açılıyor?

Al kardeşim birşey olmaz desek alacak mısın ya da alma sakın aman ha desek almayacak mısın?

Bunun sonucunda ailenle problem yaşarsan bizi ailenle buluşturup "arndiol abi dedi baba bana değil ona kız" mı diyeceksin?

Almak istiyorsan al.

Eğer çok ısrarcı olursan ailende ters tepkiye sebep olabilir. @tommygun beyin dediği gibi süreci zamana yay. Hem ateşin diner hangi motoru alacağına daha iyi karar verirsin. Motor fuarı var mesela İstanbuldaysan onu gez imkan olursa babanı ikna et "sadece gezmek istiyorum" de beraber gidin. Eğitim alabilsen süper olur ama ailenin arkasından iş çeviriyormuşsun hissi vermeden yap hepsini. Sonuçta ailen motordan önemli.

Motosikleti
250sr
Ailem motora izin vermiyordu gizlide alıp o zahmeti çekecek iradem yoktu, bende evden ayırlıp yalnız yaşama zahmetini çekmeye karar verdim, insan istediği şeyin peşinden koşmalı ama umarım yalnız kalmayı başarabilirim, yoksa eve dönüşüm çok utanç verici olur, başarısız olacağımı sanmıyorum aile evinde, aileden bağımsız iş yapacağım diye bu konularda komando oldum. hayat tavsiyesi değildir ailenizi sevin ve kararlarına, korkularına saygı duyun

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Bir şeyleri kendin idrak edip anlamlandırabiliyorsan ve paranı kendin kazanabiliyorsan artık aileni dinlememe vaktin gelmiştir
Aileyi dinmeme vakti ailenin çatısı altında yaşıyorken gelmiş olmaz. Ev kiminse onun sözü geçer.
Ne zaman kendi paranı kazanıp kendi evine çıkarsın, kendi evinin kirasını kazanıp üstüne bir de geçinebilirsin o zaman aileyi dinmeye gerek kalmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar