Aileyi Motor Almaya İkna Etmek Yardım :)

Selamun aleykum abilerim kardeşlerim ben seneye motor ehliyeti almak istiyorum fakat ailem istemiyor tehlikeliymiş :) ama ben bu motor aşkını dindiremicem ailemi ikna etmem lazım sizce nasıl ikna edebilirim lütfen yardım edermisiniz :)

konu yeri yanlıssa özür dilerim

Yaş kaç ? Ailede onceden motorcu felan varmi amca dayi onlardan yardim iste baski felan kur halledersin ama ailenin sana guvenmesi lazim motor almak icin calis apacilik yapma ekipmansiz bakkala bile gitme

Merhaba ben yeni katıldım.Aynı durumdan muzdaripim bakalım ailemi ikna edebilecek miyim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Açık açık söyleyeyim, ben oğlumun motosiklet kullanmasını istemez ve izin vermezdim, kendim on senedir motosiklet kullanmama rağmen. Benim annem, babam, eşim, hatta altı yaşındaki oğlum da istemiyor benim motorsiklet kullanmamı. Haklılar da.

Araba yerine motosiklet üzerinde yolculuk yaparken kaza oranı 20 kat artıyor. Bu Avrupa Birliği verisi. Türkiye için onu da beşle çarpmak lazım belki. Aklı başında, çocuğunu seven ve geleceğini düşünen hangi ana baba oğlunu böyle bir tehlikeye atmak ister?

Ha, büyür, iş sahibi olur, kendi hayatını kurar, hayatın yükünü de omuzlarında hisseder, sorumluluğu eline alır, ondan sonra istediğini yapar. Ben yine istemem, ama alırsa da güvenliği için elimden gelen yardımı yaparım.

Ama gencecik çocuğun altına bile bile motorsiklet vermem; sırf başına birşey geldiğinde oluşacak vicdan azabı ihtimali bile yeter... Bakın milletin başına neler geliyor.

Şimdiki alet de yirmi sene önce altımda olsaydı muhtemelen bunlari yazamıyor olurdum.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Araba yerine motosiklet üzerinde yolculuk yaparken kaza oranı 20 kat artıyor. Bu Avrupa Birliği verisi. Türkiye için onu da beşle çarpmak lazım belki.
Kaynaginizi verebilirmisiniz?
Bir kaç ay önce yaptigimiz bir arastirmada biz tam tersi istatistiklere rastladik çünkü.
Verileri nereden aldiginizi merak ettim.:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Kaynaginizi verebilirmisiniz?
Bir kaç ay önce yaptigimiz bir arastirmada biz tam tersi istatistiklere rastladik çünkü.
Verileri nereden aldiginizi merak ettim.:silent:

AB'nin 2016'da yürürlüğe girecek olan 125cc üzeri motorsikletlere zorunlu ABS kuralı ile ilgili bir makalede okumuştum. Ayrıntılı bilgi, araştırmaların PDF döküman ve dataları buradaki linklerde mevcut:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_safety

Alıntı şöyle:

"Per vehicle mile traveled, motorcyclists' risk of a fatal crash is 35 times greater than a passenger car.[1] In 2004, figures from the UK Department for Transport indicated that motorcycles have 16 times the rate of serious injuries compared to cars.[2]"

Velhasıl İngilizler daha nazil ve dikkatli anlaşılan :) Amerika'daki araştırmanın ayrıntıları burada var:

http://www-nrd.nhtsa.dot.gov/Pubs/810990.PDF

COQ

Motosiklet Eğitmeni
AB'nin 2016'da yürürlüğe girecek olan 125cc üzeri motorsikletlere zorunlu ABS kuralı ile ilgili bir makalede okumuştum. Ayrıntılı bilgi, araştırmaların PDF döküman ve dataları buradaki linklerde mevcut:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_safety

Alıntı şöyle:

"Per vehicle mile traveled, motorcyclists' risk of a fatal crash is 35 times greater than a passenger car.[1] In 2004, figures from the UK Department for Transport indicated that motorcycles have 16 times the rate of serious injuries compared to cars.[2]"

Velhasıl İngilizler daha nazil ve dikkatli anlaşılan :) Amerika'daki araştırmanın ayrıntıları burada var:

http://www-nrd.nhtsa.dot.gov/Pubs/810990.PDF

Hocam verdiginiz linklerin ne avrupa birligi ile ne de trafik kaza istatistikleri ile bir alakasi yok.
Amerika'da motosiklet güvenligi için yapilmis arastirma raporlari bunlar.

Bakin asagidaki linkte TUIK verileri var.
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=18510

Yine Ulastirma bakanligi tarafindan hazirlanmis bir raporun pdf dosyasida asagidaki linkten okunabilir.
http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/KAIK/tr/Belgelik/20140312_103823_76347_1_76648.pdf

Daha güncel bilgileri bir kaç ay önce yapilan bir tartismada paylasmistik forumda var ama simdi arayip bulmak lazim.
Okumaya üsenenler için kisa bir özet geçeyim.
Ikinci linkte Taşıt Cinslerine Göre Trafik Kazasına Karışan Taşıtların Kayıtlı Taşıt
İçindeki Oranı verilmis ve bir grafik çikarilmis.
Bu grafige göre motosikletlerin sayisina göre kazaya karisma orani diger araçlardan çok düsük.
Mesela yaklasik olarak ülkemizdeki otobüslerin %2.5 gibi bir orani kazaya karisirken,
otomobil %1.7
kamyonet %1.5
Motosiklet ise sadece %0.7

Daha açik bir ifade ile motosiklet, trafikteki araçlar içerisinde en düsük kazaya karisma yüzdesine sahip.
Geçtigimiz yil meydana gelen kazalarin %50den fazlasini otomobiller yapmis bir de böyle ilginç bir bilgi var.

Simdi bakamadim ama aklimda kaldigi kadariyla ölümlü kazalarda da motosiklet düsük bir yüzdeye sahip ve sampiyonluk minibüslerde.
Daha önceki bir topicte son 15 yilin istatistiklerini incelemistik ve motosiklet istisnasiz her yilda kazaya karisma orani olarak en altta yer aliyordu.
Daha dogrusu en altin bir üstünde çünkü istatistiklerde diger diye bir siniflandirma var.:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Hocam verdiginiz linklerin ne avrupa birligi ile ne de trafik kaza istatistikleri ile bir alakasi yok.
Amerika'da motosiklet güvenligi için yapilmis arastirma raporlari bunlar.

Bakin asagidaki linkte TUIK verileri var.
http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=18510

Yine Ulastirma bakanligi tarafindan hazirlanmis bir raporun pdf dosyasida asagidaki linkten okunabilir.
http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/KAIK/tr/Belgelik/20140312_103823_76347_1_76648.pdf

Daha güncel bilgileri bir kaç ay önce yapilan bir tartismada paylasmistik forumda var ama simdi arayip bulmak lazim.
Okumaya üsenenler için kisa bir özet geçeyim.
Ikinci linkte Taşıt Cinslerine Göre Trafik Kazasına Karışan Taşıtların Kayıtlı Taşıt
İçindeki Oranı verilmis ve bir grafik çikarilmis.
Bu grafige göre motosikletlerin sayisina göre kazaya karisma orani diger araçlardan çok düsük.
Mesela yaklasik olarak ülkemizdeki otobüslerin %2.5 gibi bir orani kazaya karisirken,
otomobil %1.7
kamyonet %1.5
Motosiklet ise sadece %0.7

Daha açik bir ifade ile motosiklet, trafikteki araçlar içerisinde en düsük kazaya karisma yüzdesine sahip.
Geçtigimiz yil meydana gelen kazalarin %50den fazlasini otomobiller yapmis bir de böyle ilginç bir bilgi var.

Simdi bakamadim ama aklimda kaldigi kadariyla ölümlü kazalarda da motosiklet düsük bir yüzdeye sahip ve sampiyonluk minibüslerde.
Daha önceki bir topicte son 15 yilin istatistiklerini incelemistik ve motosiklet istisnasiz her yilda kazaya karisma orani olarak en altta yer aliyordu.
Daha dogrusu en altin bir üstünde çünkü istatistiklerde diger diye bir siniflandirma var.:)
Nasıl trafik kaza istatistikleri ile bir alakasi yok? Ama siz hiç bakmamışsınız ki o zaman. Sordunuz, bulup yolladım. En azından ikinci linkteki PDF'i indirip inceleyin. O araştırma 1996-2007 arası trafik kazaları hakkında ayrıntılı bilgi içeriyor. "Crash test rating" leri yapan federal kurum o.

E tabi sadece trafiğe kayıtlı taşıt oranını baz alırsak doğal olarak yanlış sonuçlar elde ederiz. Asıl bakılması gereken (yolladığım rapordaki Amerikalıların yaptığı gibi) "katledilen mesafe" olmalıdır. Yoksa kullanılmadan yerinde duran motosiklet nasıl kazaya karışsın? Atıl motosiklet çok.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:50 ----------

Bu aynı zamanda minibüslerin yüksek kaza yüzdesini de açıklıyor. Adam gün boyu sürüyor onu trafikte dur kalk yapa yapa. E haliyle tipik bir minibüs, işe gidip gelmek için kullanılan tipik bir özel arabadan, yahut haftasonu zevk için kullanılan bir motosikletten kat be kat daha fazla kazaya karışma riski taşıyor. Ama katlettiği km'ye vurunca çok daha farklı, ve daha önemlisi anlamlı sonuçlar çıkabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar