- Konu Yazar
Burda ailesi izin veren/izin alabilen kişi sayısı çok azdır. Bir şekilde bu zehri aldıktan sonra oluyor. Sabırlı ols![]()
teşekkürler
Burda ailesi izin veren/izin alabilen kişi sayısı çok azdır. Bir şekilde bu zehri aldıktan sonra oluyor. Sabırlı ols![]()
ben de aynı durumdayım üni öğrencisiyim şu an part time çalışıyorum büyük ihtimalle kendi paramla alacağım ne kadar karşı çıksalarda kendimi tutamıyorum![]()
Tavsiyeni deniyebilirimHayatım pratikleşicek büyük haşmetli birşeye gerek yok diyip Mondial Turkuaz125-Minör125-Spacy gösterirsen oluru olabilir bu işin çünki daha ufak tefek duruyorlar. Ek olarak kendimden biliyorum bu durum arkadaş çevrenlede alakalı benim oturduğum yerde %90 motor var çoğu arkadaşımda da var bende istiyordum zaten elektrikli bisiklet kullandığım için(15bin km) laflarındanda çıkmadığım için aldılar bana ama şehirdışı vs çıkamıyorum![]()
Arkadaş motosiklet alabilir ama parası yok eğitim ekipman hepsi para. Kimse almasın yapmasın demiyor ama biraz daha yaş ilerlesin diyoruz. Yoksa ölümün nerden geleceği belli değil ama gençlik ateşi ile motosikletle basıp kaza yapan bir sürü insan tanıyorum. Daha 2 gün önce 2 motosikletli hatalı sollama yüzünden ölecekti videoyu çekenin uyanık davranıp sadece sağ ayna kırılması ile kurtardılar. Eğitim almasa belki onunla birlikte daha kaç kişi ölecekti o hatalı sollama yüzünden. Ha eğitim aldı ama kurallara uymadı yine ölebilirdi.arkadaslar bugun oturdugum semtte sevdigim bir abiyi kaybettik,kayalardan yuvarlanip hayatini kaybetmis.Ben cenazeyi gordum,kendimi orda hissettim.Ama bubu motor karsiti olarak algilamayin.Henuz 28 yasindaydi.Ve kendisini dertli ve ice kapanik olarak bilirdik.Bu da demektirki hayallerini gerceklestiremeyen,hayatta istedikleri olmayan biriydi.Hep uzgundu , cok temiz kalpliydi.biz cok severdik kendisini.Ve gencecik yasinda pisi pisine gitti abimiz.TAMAMEN KONU DISI FAKAT SUNA DEGINECEGIM;ölümün ne zaman nerede gelecegi belli olmuyor. ve hepimiz olecegiz.Hadi hep beraber kamyonun onune atlayalim demiyorum ama,hayatimiz basarilarimiz,hayallerimiz ve yapmaktan keyif aldiklarimizdan ibaret ise, bir seyi isteyerek fakat tehlikesinden korkarak her gun olmektense,bir kez olmeyi tercih ederdim.Bende araba kazasi gormustum kardesim iki genc insan bu hayattan kopmustu,ama arabayi birakmadim.Ne yazikki dunyada 1 yada 2. sirada trafik kazasi olumleri. Cok dindar biri oldugumu soyleyemem fakat tevekküle inanirim.Sen kurallara uyup egitim aldigin surece,kaskini taktigin ekipmanlarini eksiksiz giydigin surece elinden geleni yapmis olursun diye dusunuyorum.Motorcu hatali ve ekipmansiz ise motorcudan soguman degil, ekipmanin ve egitimin onemini anlaman gerekir diye dusunuyorum.Motoru tehlikeli yapan ekipmansizlik,motor kullanicisi ve en onemlisi trafikteki okuzler ve jilet gibi keskin refüj malzemeleri diye dusunuyorum.Abilerimiz ablalarimiz bu konu hakkinda daha iyi bilgi sahibidir,sozu onlara birakiyorum.
Bak işte senin de doğruların ve hataların var.Cok dogru soyluyorsunuz,benim sorunum guzel arkadasimdan biraz farkli.Ben konustum guzelce,ailemin onayini aldim.Ama acayip cevre baskisi var.Motoru alinca,ucak yada otobusle gidip Yamaha ve Hondanin egitimlerine katilmak istiyorum.200c bir motor ile baslayacagim motoru sectim motorum alinacak , ekipman ayarini iturttum 7.000tl ekipmana veriyorum baslangicta.Ama hersey ekonomiyle bitmiyor ki abi.Cevremdeki "motorsiklet tehlikeli baskisindan kurtulamiyorum." bazilari kask takmiyor trafikte tek teker gidiyor,ayna yumrukluyor diye bizleri birer motorsiklet dusmani yapmaya calsiiyoelar gibi hissediyorum artik
İllaki absli olsun dersen Yamaha bakabilirsin. Yalnız şunu söyleyeyim seni korkutmak yada yanıltmak istemem ama 0 motosiklet almanı istemem. Nedeni o motosiklet ile ya üstündeyken yada üstünde olmadan motosiklet mutlaka yatacak düşecektir.( park ederken devireceksin yada kayıp düşeceksin) parçası pahalı olacak ve üzüleceksin.Ben sinir ve kendini kontrol etme konusunda gercekten iyiyim.Kendime bu konuda guvenim tamdir.Hatri sayilir bir syre dovus sporlariyla ilgilendim.Inanin sesimi bile yukseltmem.Yerinde davranirim.Ben soyle soyliyim, 125cc bir motorla baslayacaktim cbr ile fakat abs olmadigini ogrendim. birkac motorcu arkadas tavsiyesiylede pulsar rs 200 almaya karar vermistim,max speedleri 25km falan farketmekle beraber pulsarin daha guvenli ve ilk motorum oldugu icin parcasinin da daha ekonomik oldugu kanisina varmistim,Ben racing alma konusunda kararliyim fakat bana racing daha dusuk cc li baslangic motoru onerebilirseniz ben bunu dikkate alirim hatta cok cok iyi olur sevgilerimle
Güzel özellikle ehliyet işine sevindim. Ehliyet önemli bir konu hem senin hem de karşındakinin güvenliği ve sağlığı için.Abi ben artci oldugum zaman (suan a2 ehliyet kursundayim.) 40la gidilirken bile korkarim.Belki kendim surmedigimden belki baska sebebi var.Ben hiz yapma taraftaru degilim fakat , ben 50ccde olsa racing istiyorum.universite ogrencisiyim sakin kizlara hava atmak icin aliyor gibi bi algi olmasin.ben kendimi kizlara hava atarken degil motorsikletimin ustunde arzularim herzaman.Araba sevdalisinin sedan kasa sevmesi , baska turlu arabalara yolcu olarak dahi binmek istememesi gibi birsey bu.Chopper,naked gordugum zaman hic ilgimi cekmiyordu , kendimi motorla bagdastiramiyordum.Ama supersportlari seviyorum sadece seviyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:02 ----------
Yasim 20 abi,Izmirde yasiyorum.Universite ogrencisiyim.Su anda teori dersleri aliyorum a2 ehliyet kursunda,ilk motor alma isteklerimi baskiladim ve forum ve motorcu arkadaslarimdan motorsiklet kulturunu alabildigince almaya calistim.Motoru 0 almayi dusunmuyorum.Uygun euro4 2018 ikinci el yada 2015 2017 arasi supersport(suan icin rs200 ile ilgileniyorum) almayi dusunuyorum.Kesinlikle 2.el ile baslayacagim motora, Arai veya Shoei kask , 4Riders ceket, eldiven bot dizlik ve bellik konusundada arastirma yapmaya devam ediyorum. butcem 17.000tl , motordan once ekipmanlari basarili bir sekilde diziyorum bu hafta kask ve ceket icin gidicem moto magazasina
Senin için (kendim içinde ) kursları abilerime sorucam.Abi simdi soyle bisey var benim okul ev arasi 4km fakat yokus var yani , trafigin oldugu bir bolge yok denebilir bombos , sadece sanayi girisinden saga kiriyorum oda tirlarin gectigi guzergah degil. fakat bostanli karsiyaka taraflarina gideceksem,ana cadde uzerinden ulasim saglayabilirim.Bu arada ehliyet kursu tanidik bana su firsati verdi,iyi bilen arkadasinla. a2 si varsa gel motoru vereyim calisin ekstradan dedi,bende bir kac arkadasimla gorustum.Ev okul bi sure baska yerlere gitmeden pratik yapmayi dusunuyorum , sonrasinda diger semtlere gidip gelmeye baslamak sanirim daha iyi.Uygun fiyata iyi bir egitim alabilirsem ekstradan cok iyi olacak
arkadaslar bugun oturdugum semtte sevdigim bir abiyi kaybettik,kayalardan yuvarlanip hayatini kaybetmis.Ben cenazeyi gordum,kendimi orda hissettim.Ama bubu motor karsiti olarak algilamayin.Henuz 28 yasindaydi.Ve kendisini dertli ve ice kapanik olarak bilirdik.Bu da demektirki hayallerini gerceklestiremeyen,hayatta istedikleri olmayan biriydi.Hep uzgundu , cok temiz kalpliydi.biz cok severdik kendisini.Ve gencecik yasinda pisi pisine gitti abimiz.TAMAMEN KONU DISI FAKAT SUNA DEGINECEGIM;ölümün ne zaman nerede gelecegi belli olmuyor. ve hepimiz olecegiz.Hadi hep beraber kamyonun onune atlayalim demiyorum ama,hayatimiz basarilarimiz,hayallerimiz ve yapmaktan keyif aldiklarimizdan ibaret ise, bir seyi isteyerek fakat tehlikesinden korkarak her gun olmektense,bir kez olmeyi tercih ederdim.Bende araba kazasi gormustum kardesim iki genc insan bu hayattan kopmustu,ama arabayi birakmadim.Ne yazikki dunyada 1 yada 2. sirada trafik kazasi olumleri. Cok dindar biri oldugumu soyleyemem fakat tevekküle inanirim.Sen kurallara uyup egitim aldigin surece,kaskini taktigin ekipmanlarini eksiksiz giydigin surece elinden geleni yapmis olursun diye dusunuyorum.Motorcu hatali ve ekipmansiz ise motorcudan soguman degil, ekipmanin ve egitimin onemini anlaman gerekir diye dusunuyorum.Motoru tehlikeli yapan ekipmansizlik,motor kullanicisi ve en onemlisi trafikteki okuzler ve jilet gibi keskin refüj malzemeleri diye dusunuyorum.Abilerimiz ablalarimiz bu konu hakkinda daha iyi bilgi sahibidir,sozu onlara birakiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:49 ----------
bu konular hakkinda icliyim biraz o yuzden yaziyorum,sapiyorsa konudan affola.Ben ailemin onayini alarak,motorsikletin aslinda egitim ve ekipmanla , benim isimi gorecegine ve kolayliklar saglayacagina dikkat cekerek ailemi ikna ettim.Cevremdeki herkes motorsiklet tehlikeli "al 3gune öl" , biri gelir arkadan vurur ölürsün gibi seyler soyluyor.Aslinda bunlari aldiris etmesemde evde kafami yastiga koyunca " ulan bu kadar insan bunu soyluyor , onlar mi hakli ben mi ?" sorusunu sormak durumunda kaliyorum.Bu kavga etmeden 10saniye oncesi gibi.Dover miyim dayak mi yerim? Sonra ne olur? Yumrugu vurmadan onceki sorular gibi geliyor.Ama yumrugu attiginizda hersey bitiveriyor.Umarim haziranda motorsiklet kapimdaykende bunlar biter.Cunku bana gore ; tutkusunu ve motorsiklet askini kenara birakarak , nesnel anlamda motorsiklet: pratik bir taşıttır,trafige takilmaz,az yakar(dusuk cc) ve insani guzel hissettirir. Biz bunlari hissederken,cevremizdekiler sanki gonullu olarak savasa gidiyor musuz gibi davraniyorlar.Tecrubelilere tek ricam tek arzum,boyle safsatalara ,bos konusmalara bakis acimizi nasil ayarlamaliyiz? Cunku bu soylemler motorsiklet almak isteyen ve motorsiklet kulturunun bilincini kavramak isteyen genclere engel oluyor,bir hayat boyu "alsam mi , almasam mi? , ulan ya bi aksilik olursa? sorularinu sormamiza neden oluyor.Amenna ben motorsiketi kesinlikle aliyorum ama bu donemi atlatmak cok zordu benim icin.Tecrubeli abiler ablalarda yardimci olabilirse bana ve diger arkadaslara cok memnun olurum
Arkadaş motosiklet alabilir ama parası yok eğitim ekipman hepsi para. Kimse almasın yapmasın demiyor ama biraz daha yaş ilerlesin diyoruz. Yoksa ölümün nerden geleceği belli değil ama gençlik ateşi ile motosikletle basıp kaza yapan bir sürü insan tanıyorum. Daha 2 gün önce 2 motosikletli hatalı sollama yüzünden ölecekti videoyu çekenin uyanık davranıp sadece sağ ayna kırılması ile kurtardılar. Eğitim almasa belki onunla birlikte daha kaç kişi ölecekti o hatalı sollama yüzünden. Ha eğitim aldı ama kurallara uymadı yine ölebilirdi.
O yüzden her ne sürersek sürelim mümkün mertebe kurallara uyalım.
Biz kurallara uyarak kaza riskini minimize etmiş oluruz.
16 yasında motosiklet kullanmak için heveslenmek güzel ama daha önemli bişi var oda okumak yada bir meslek sahibi olmak için çabalamak. Elinde güzel meslek olduktan sonra dürüstte çalıştınmı herşey verir Allah insana.
Kimse gençleri motosikletten soğutmaya korkutuyor özellikle bu forumda. Sadece gençlik aşkıyla gaza gelmeyin. Ufak cc ile ve aile onayı ile başlayın.
Yoksa ne paranız yeter nede canınız demeye getiriyor herkes.
O kişileri dikkate alma sadece o kişilerin dedikleri aklında kalsın kurallara uy yeter. Birde trafik okumayı bil.
Trafik okumak nedir? Karşındaki kişi sol sinyal veriyordur ama sağa kırıyordur araba ise sağa da dönebilir deyip uyanık davranmaktır. Bunun gibi bi çok örnek verebilirim.