Ailem motor almıyor

Abiler ,ablalar yaşım 15 ailem ne yapsam motor almıyorlar maddi durumumuzda kötü değil çalış kendin al diyorlar bu seferde biriktirdigim parayı alıyorlar motor istiyorum ucuz bisi direk küfür ediyorlar ne yapsam olmuyor iste motor surenleri kiskaniyorum hep youtue acip izliyorum salak salak hayaller kuruyorum hayatımda hiç motor surmedim çevremdeki herkezden cimri kaza yaparsın,bi git senlemi urascam diyorlar bıktım artık kimse surdutmuyo

15 yaşındaki bir çocuğa motor almak istememeleri doğal ailelerin :) biraz daha büyüdüğün zaman tekrar konuş bence ailen ile ya da 18 yaşına kadar ufak ufak para biriktir kendin almayı dene .

Kardeşim... 15 yaşındasın daha farkındasın değil mi? Allah başka dert vermesin ne diyelim... 15 lan 15! Çevrendeki insanlar ve ailen en doğru hareketi yapıyor emin ol! Herkes o yaşlarda böyle tutkulu oluyor, ama daha doğru dürüst düşünemediğini 3-4 sene sonra farkediyorsun... Bırak almasınlar, hem sana hem başka insanlara daha hayırlı olur.
Birde şu aileden araba-motor isteme olayını anlayamıyorum! Bir evlat kim olarak ailesine bana araba al, motor al diye diretebilir ki? Hani kim oluyorsunuz ki babanız size araba-motor almak zorunda olsun? :queen: Daha dün aminoasit iken bugün kalkıp seni doğuran, yediren içiren harçlığını veren insanlara tafra yapıp bilmem ne al deniliyor resmen... :mrgreen:

Nasıl almazlar aklım hayalim almıyor oysa ki ailenin belli başlı görevleri var askere göndermek , durumuna göre çocuğuna düğün yapmak, sünnet ettirmek ve 15 yaşında ergen çocuklarına motosiklet almak gerçekten nutkum tutuldu :(

Nasıl almazlar aklım hayalim almıyor oysa ki ailenin belli başlı görevleri var askere göndermek , durumuna göre çocuğuna düğün yapmak, sünnet ettirmek ve 15 yaşında ergen çocuklarına motosiklet almak gerçekten nutkum tutuldu :(

şşşş ergenlere laf yok... bende ergenim.. ben kendi şartlarımla aldım motoru ama, o ayrı bi konu :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Foruma "Ingaaaa" isimli bir ana bölüm açmak için geç kalmış değil miyiz Allah aşkına?

Güzel kardeşim bende 15-16 yaşında ilk motosikletime sahip oldum.

Ergenliğin , çocukluğun verdiği akılla abuk subuk sürüp kask dışında birşey takmıyordum. 150cc de olsa sokak aralarında 80 le gitmek sence mantıklımı ?
Normalde değil ama işte ozamanlar bana mantıklı geliyordu. Üstelik ozamanlar ehliyetim vs hiçbirşey yoktu tabi.

Sonra bir kaza yaptım. Sağlamından bir kaza. Ambulansla hastaneye kaldırıldım vs.

Demek istediğim 15 yaşındaki bir çocuk bencede motosiklet sürmemeli. Annen baban haklı. Şahsen ilerde benimde çocuğum olursa bende 15 yaşında onun motosiklet sürmesine izin vermem.

Az daha bekle . Lisen bitsin. Ne demek istediğimi anlayacaksın. Lise bitince farklı şehirde kendi başına üniversiteye başlayınca ne kadarda çocuksu olduğunu anlaycaksın lise zamanlarında. Sonra bu bilinçle motoruna kavuşursan daha güvenli sürersin.

Şuan zamanı değil emin ol.

Kendine iyi bak aileni üzme .

Benim yasimda çocukların var motoru onlar suruyo

Her aile kendi çocuğu için kendi kararlarını verme yetkisine sahiptir bu senin aileni etkileyecek bir durum değil. Babam derdi çocuğun olsun anlarsın diye , evet anlıyorum. Elimde olsa çocuğa televizyon izletmeyeceğim göz sağlığı için. Ayrıca yaşın çok küçük ve hatta bana göre motosiklet kullanabilmek için en az 18 yaş olmak lazım. Bir bireyin trafikte sağlıklı karar verebilecek olgunluğa sahip olabilmesi için 18 yaş bile belki küçüktür. Aileni dinle karlı çık.

ben geçen yaz 14 yaşındaki kardeşime taşınacağım için al dedim bu bisiklet senindir artık dünyalar onun oldu. hele biraz bekle bakalım.
senin yerinde olsam 1700 liraya yol bisikleti alır keyfimce (kaskıyla) gezerim.

Böyle bir sorun yüzünden aileni bize şikayet mi ediyosun ayıp ayıp ::angry2::

küçücük çocukların bile elinde iphonelar var bu adam 15 yaşında çakal kasa bmw almaları gerek böyle aile olmaz olsun

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar