AGV K6S - HJC RPHA 12 - SHOEI NXR 2

Motosikleti
Arora Cappucino 125
Başlıktaki üç modelden hangisini, neden seçerdiniz

RPHA 12 çok hoşuma gidiyor fakat naked oturuş pozisyonuna daha uygun diye K6S ile arasında gidip geliyorum.
Naked oturuş pozisyonunda ikisini de deneyen varsa aramızda aydınlatabilir mi :)

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Naked motorda 1-2 aydir RPHA 12 kullaniyorum ve memnunum. Ses seviyesi bence dusuk (ayrica kulak tikaci kullaniyorum). Yaris tipi icin tasarlandigi icin tur kasklarina gore arkasi biraz daha kisa olabilir. Ancak dedigim gibi, bu ekstra gurultuye yol acmiyor. Ancak kisin ensemin usumesine belki yol acabilir, daha denemedim (tabi boyunluk da giyecegim).

Daha once Scorpion ve MT helmets kullandim. HJC'yi alirken yarim saat civari Shoei GT AIR 3 de denedim. Bu 3 marka da kafa yapima HJC kadar uyusmadi. Bence almadan once deneyin hepsini. Kafaniza uymazsa hem ses seviyesi yuksek olur hem de aciya sebep olur.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Diğer ikisini bilemem ama son bir yıldır kullandığım SHOEI NXR 2 gerçekten çok iyi bir naked kaskı.

Yanında Scorpion Exo R1 Evo Air Carbon da kullanıyorum. Sanki benim kafa yapıma daha uygun gibi, sanki daha rahatım gibi.

Her üç kaskı da geçen sene uzun uzun inceledim.

Agv K6 en hafifi ve iç ped kalitesi en yüksek olanı.Ama kafama diğer iki alternatif kadar uymadı.

Shoei Nxr 2 ve Hjc Rapha 12 birbirine çok yakın form ve ağırlıkta kasklar.

Hjc'nin kutu içerisinde Siyah güneş vizoru de çıkması büyük avantaj.(Shoei Nxr2 icin ayni Vizor Türkiye’de 90 ,Yunanda 40-50 Euro fiyata satiliyor)

Hjc'nin iç pedi Shoeiden çok az daha kalitesiz.Nxr2 hem %40 daha pahalı hem içinden koyu vizor çıkmıyor.

Turkiyede bu üçluden en alınası Hjc Rapha 12....Sen ne aldın dersen Yunana tatile gidince 450 Euroya Nxr2 +39 Euroya siyah vizor aldım.%13 Tax free ile Shoei ,Hjc'den uyguna geldi

Ama Yunandan alma imkanım olmasa Turkiye'den direk Hjc alır geçerim.

Naked'a uygun vs pazalama isleri....Ben R1250Gs'te kullanıyorum hafiflik ,havalandirma vr aerodinamisinden çok memnunum...Kaskını tek eksisi kabuk çok küçük.Uzun tura gidip günde 9-10kere tak çıkar yapınca bazen darliyor.

Yeni guvenlik standarlari ile Shoei GtAir3'ler çok ağırlaştı....Adv Tarzı kasklar da Agv Harici yine çok ağırlaştı...Bu arkadaşların hafifliği çok guzel.

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
hjcnin rüzgar almasından şikayetçi olanı duydum da nxrdan şikayetçi olanını duymadım

Motosikleti
Kymco Xciting VS 400
Listende yok ama Schuberth S3 ü de incelemeni tavsiye ederim. Muhtemelen yakın fiyatlardır diye tahmin ediyorum. Son derece sessiz ve rahat bir kask bence. Benim kafa yapıma tam uydu. Biraz koca kafayım da :)

Forumda ayda bir yanlış kask aldığını fark eden insanların yazdıkları çıkıyor. Emekli albay muamelesi görüyoruz da maksat etkileşim olsun diye forumun mesaj panosuna dönmesine ses çıkartılmadıkça böyle olmaya da devam edecek. Herkes sadece yazıyor, okumak yok.

Ben bu kaskların içinden NXR2 tercih ederim. Sebebi de Shoei'nin AGV ve HJC'den daha güvenilir olması değil, ki benim gözümde böyle ama sebep bu değil. Sebep NXR2'yi denemiş olmam. Kız arkadaşım NXR2 kullanıyor, yakın arkadaşım 2 defa NXR2 kullandı, kask benim kafama uyuyor. Bu kadar.

Tipine bakarak kask seçilmesini anlamak için çok çaba sarf ediyorum, ama asla da başaramayacağım. Tamam kafana düzgün oturan 3-4 kask bulursun, ondan sonra şekline bakarsın rengini seçersin hepsi tamam. Ama önce kafana oturacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar