AGV K5 DEEP KASK NASILDIR?

arkadaşlar merhaba yakın zamanda 2014 kırmızı MT-07 aldım şimdi idareten bi kaskım var kaliteli bütçemi fazla zorlamayacak bir kask arayışındayım AGV K5 DEEP olan modeli beğendim sizlerden kullanan yada bilgisi olan varsa bildiklerini paylaşırsa sevinirim herkese kazasız sürüşler :thumleft:

https://www.youtube.com/watch?v=waJnbepkKZM

AGV K3 kullanıyorum güzel kask sharp testlerinden 4 yıldız almış Şehir içinde kullanıyorum.
K5 serisi kaç yıldız almış bilmiyorum fakat K5 fiyatına Marushin 999RS serisinide incelemenizi öneririm.

Son düzenleme:
saglamlık olarak iyi oldugunu duymuştum konfor olarak pek önermemişlerdi.Bütçe biraz arttırılabiliyorsa shoei öneririm :thumleft:

AGV K3 kullanıyorum güzel kask sharp testlerinden 4 yıldız almış Şehir içinde kullanıyorum.
K5 serisi kaç yıldız almış bilmiyorum fakat K5 fiyatına Marushin 999RS serisinide incelemenizi öneririm.

Şuan Türkiyedeki rs 999 lar 2014 üretim. Ben de k5- rs999 ve shark speed r2 arasında kaldım, sırf bu yüzden rs999 u elemek zorunda kaldım. Sonuçta o kadar para verip kask alacağız 5 yıl kullanalım değil mi ?

3-5 yıl kullanım ömrü bir nevi pazarlama yalanı aslında. Mantıksal olarak düşünüldüğünde plastik bozulabilen bir madde olduğu için ABS,termoplastik ve polikarbon kasklar için fazlasıyla geçerli bir sebep olabilecekken fiberin veya karbonun aşırı güneş Işığı yada neme maruz kalmadığı müddetçe bozulma ya da güvenlik zafiyeti verecek bir durum ortaya çıkaracağını sanmıyorum, zaten kaskin dış yüzeyindeki conta veya Vizor mekanizması gibi plastik maddelerin çatlamaya başlayıp baslamamasindan saklama kosullari hakkında da fikire sahip olabiliriz. Birde herhangi bir kaskin eps ve kabuğunun uretilmesi-bu parcalarin montaji- montaj sonrasi depolanmasi - ureticiden ana depoya ana depodan kask alındığı yere gitmesi ve orada beklemesi bile ortalama 1 yıl sürer diye tahmin ediyorum

3-5 yıl kullanım ömrü bir nevi pazarlama yalanı aslında. Mantıksal olarak düşünüldüğünde plastik bozulabilen bir madde olduğu için ABS,termoplastik ve polikarbon kasklar için fazlasıyla geçerli bir sebep olabilecekken fiberin veya karbonun aşırı güneş Işığı yada neme maruz kalmadığı müddetçe bozulma ya da güvenlik zafiyeti verecek bir durum ortaya çıkaracağını sanmıyorum, zaten kaskin dış yüzeyindeki conta veya Vizor mekanizması gibi plastik maddelerin çatlamaya başlayıp baslamamasindan saklama kosullari hakkında da fikire sahip olabiliriz. Birde herhangi bir kaskin eps ve kabuğunun uretilmesi-bu parcalarin montaji- montaj sonrasi depolanmasi - ureticiden ana depoya ana depodan kask alındığı yere gitmesi ve orada beklemesi bile ortalama 1 yıl sürer diye tahmin ediyorum

Her endüstriyel malzemenin bir son kullanım ömrü mutlaka vardır, kask dediğimiz ürün de sonuçta oda koşullarında sakladığımız birşey değil, güneş görüyor, soğuk görüyor, yağmur görüyor, nem görüyor. Şunu da unutmamak gerekir kabuk kaskın bütünlüğünü korumayı sağlayan bir katman olmasına rağmen bizi darbeden koruyan asıl tabaka içindeki eps dir. Eps'nin de ömrü dış hava koşullarına göre 5 seneden fazla olmayabilir.Dolayısıyla canımızı emanet ettiğimiz bir üründe riske girmeye değmez diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi 1 sene transport süresi olsa ki bence o kadar değildir, 4 sene kullanıp yenisini edinirim ben kendi adıma.

Advriders sitesinde bu konuyla ilgili müthiş bir başlık vardı, kafadan kontak bir eleman hersene düzenli olarak kaskinin materyalini hem eps hem dis kabuk kendisi analiz ettiriyordu, başlığı bulabilirsem paylasirim, içeriği ingilizce.

Diğer konuda 2 senede 1 cep telefonu değişmisken 5 yılda 1 kask değişimi yapmanın bencede bir sakıncası yok :cherry:

Peki arkadaşlar her kaskta kafa tipi uygunluğu olduğu söyleniyor bu kaskında kafa tipi muhtelemen vardır benim kafa tipim yukarıdan fotoğraf çektiğimde yuvarlak olarak gözüküyor..
Kask bedenimi biliyorum ama agv markasını deneme şansım olmadı yurtdışından alacağım kaskı benim kafa tipime uyarmı acaba yada ankarada agv markası satan mağaza varmı

Peki arkadaşlar her kaskta kafa tipi uygunluğu olduğu söyleniyor bu kaskında kafa tipi muhtelemen vardır benim kafa tipim yukarıdan fotoğraf çektiğimde yuvarlak olarak gözüküyor..
Kask bedenimi biliyorum ama agv markasını deneme şansım olmadı yurtdışından alacağım kaskı benim kafa tipime uyarmı acaba yada ankarada agv markası satan mağaza varmı

Linkteki siteden kask kabuk şekilleri hakkında ve hangi markanın hangi modelinin hangi kabuk şeklinde olduğuyla ilgili bilgi alabilirsiniz
http://www.webbikeworld.com/motorcycle-helmets/motorcycle-helmet-shapes.htm

öncelikli tavsiyem almadan önce doğru kafa tipin için deneyerek alman olacaktır sanırım mototan'da yeterli çeşit vardır ankarada

Evet haklısınız sıcak ve soğuk nedeni ile sertleşmeden kaynaklanan bir problem. Fakat en önemlisi kaskın içindeki köpüğün sertleşmesi bunun sıcak ve soğukla bir ilgisi yok zamanla nerede muhafaza edilirse edilsin sertleşmesidir Allah korusun kaza anında kafa yere çarparken esneme yapıp ilk darbeyi emen içerisindeki köpüktür bu nedenle raf ömrü verilmiş.

Ayrıca kask bir kez bile yere düşerken sert bir darbe alırsa tekrar kullanılmamalıdır çünkü içerisindeki köpük ezilecek ve 2. kazada o esnemeyi yapamayacak ve kafa betona çarpar gibi çarpacaktır.

Bazı arkadaşlarımız böylesi durumlarda fiber glas tamircilerinde onarıp boyatıp 2. el olarak satıyor kesinlikle 2. el kaska karşıyım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar