Beni yanlış anladınız sanırım,demek istediğim şu kinetik enerji var ilerlerken yani kütle x hız, sen burada hıza ters yönde bir kuvvet uygulamalısın ki hız sıfır olsun yani kinetik enerji sıfır olsun.Buradaki ters yöndeki kuvveti de frenlemeyle onun sonucunca lastiğin zemine sürtünmesi ile elde edersin yani sürtünme kuvvetiyle sürtünme kuvveti de sabit bir kat sayı olduğunu düşünürsek yanında yol uzunluğu da olmalı ki enerjiyi yol boyu sürtünmeyle ısı enerjisi olarak dönüşsün. kısaca bakarsak sürtünme kuvveti içinde de ağırlık var yukarıda formül verilmiş, ve diğer tarafta kinetik enerjide yine ağırlık var. Bunun sonucunda bir tarafta ağırlık ve hız fazla olursa, diğer tarafta ağırlık fazla fakat sürtünme katsayısı aynı olduğunu varsayabiliriz ki iki taraftaki ağırlık fazlaları birbirini götürdü (umarım yanlış düşünmüyorumdur) diğer taraftaki hız fazlalığını yeninceye kadar yine yenmek için yol uzunluğu fazlalığı (sürtünme ile ısı enerjisine dönüşümü) olarak karşımıza çıkacaktır.
Kısaca ağırlık ne olursa olsun, sizin durma mesafeniz öncelikle hızınıza ve lastik-zemin arasındaki sürtünme katsayısına yani ortam koşullarına bağlı olduğunu söyleyebiliriz.
F1 için söylenecek şeyler çok daha farklı olabilir çünkü ben frenleme ile duran lastikle motosikletin durması için yorumda bulundum, F1 çok daha fazla faktör işin içine girebilir çünkü bütün ayarlamalar hızlı gitmek için optimum yapılmak istenir bu işin içine kalkış,hızlanma,viraj,ağırlık,sıcaklık,hız daha da çoğaltılabilir bütün faktörler göz önünde bulundurulabilir.